Όταν μιλούσατε για λογική τιμή του οδηγού του Έλξις αυτό θέλατε να πείτε: 218€ το πλήρες πακέτο? Εεε τότε δεν έχετε λογική κύριοι.Δε λέω... κάνετε μια ανάπτυξη ενός συστήματος. Συγχαρητήρια. Αλλά πρώτα πρέπει να φροντίσετε να ανέβει και μετά να επωφεληθείτε.
Και μπορεί να πείτε: Όλη την ώρα ζητάς δωρεάν πρόσθετα. Πράγματι αυτό ζητάω γιατί οι χρήστες του Έλξις, φαντάζομαι, είναι παιδιά σαν εμένα. Όχι εργαζόμενοι με χρήματα στις τσέπες για να μπορούν να αγοράσουν τέτοιου ήδους λογισμικό, αλλά απλοί φοιτητές.
Φτιάξε και συ ένα κατάλογο και μοίρασε τον ΔΩΡΕΑΝ. Κανείς δεν θα σου πει κάτι. Αλλά θα το έδινες δωρεάν;
Αυτό συμβαίνει και με το EDir θα κάνει μερικές πωλήσεις και κάποιος χριστιανός θα το ανεβάσει σε κάποιο megaupload.com και θα το βρούμε εμείς δωρεάν. Αυτή τη τακτική επιθυμείτε? Το θέλετε ή όχι αυτό θα συμβεί, όπως έχει συμβεί με τόσα άλλα (ακόμα και του Τζουμλά) εμπορικά πρόσθετα.
Όσο λοιπόν οι επιχειρήσεις-εταιρίες κινούνται με τέτοιες τακτικές κοστολόγισης, θα είμαι από τους πρώτους υπέρμαχους σπασμένου λογισμικού.
Στέκομαι λοιπόν στο τρίτο και λέω: Όταν παράγεις λογισμικό (άυλη μεν αλλά υπαρκτή μορφή προϊόντος) παράγεις γνώση, και τη γνώση ωφείλεις να την διαδίδεις. Παράδειγμα? Τα Vista. Κατ' εμέ από τα καλύτερα λειτουργικά συστήματα που έχουν βγει. Ασφαλές, εύχρηστο, δυνατό. Ποιός όμως θα το αγοράσει με 500€? Μόνο εταιρίες που έχουν ανάγκη από γνήσιο λογισμικό. Οι υπόλοιποι αν δεν τα έχουμε ήδη βρει, θα τα βρούμε μέσω μηχανών αναζήτησης σπασμένα. Αν η Microsoft τα είχε βάλει 150€ εγώ προσωπικά θα τα αγόραζα αυθεντικά. Γιατί θα τα πάρουμε σπασμένα? Γιατί έχουμε ανάγκη από αναβάθμιση λειτουργικού συστήματος, αν και δεν είμαστε επαγγελματίες.Αυτό συμβαίνει και με το EDir θα κάνει μερικές πωλήσεις και κάποιος χριστιανός θα το ανεβάσει σε κάποιο megaupload.com και θα το βρούμε εμείς δωρεάν. Αυτή τη τακτική επιθυμείτε? Το θέλετε ή όχι αυτό θα συμβεί, όπως έχει συμβεί με τόσα άλλα (ακόμα και του Τζουμλά) εμπορικά πρόσθετα. ***Οι έλληνες δυστυχώς είμαστε (προσωπικά βγάζω τον εαυτό μου απ' έξω και ελπίζω ποτέ να μη πέσω σε τέτοια λογιστική λαιμαργία) ό,τι φάμε, ό,τι πιούμε και ό,τι αρπάξει ο κ***ς μας.Όσο λοιπόν οι επιχειρήσεις-εταιρίες κινούνται με τέτοιες τακτικές κοστολόγισης, θα είμαι από τους πρώτους υπέρμαχους σπασμένου λογισμικού.
Όταν ήμουν μικρότερος, με απασχολούσε η τιμή ενός προϊόντος. Έβλεπα το δένδρο και όχι το δάσος.
Η σελίδα μου αυτή τη στιγμή έχει έναν αρκετά μεγάλο όγκο και δεν μπορώ να πω ''παρατάω το Έλξις και περνάω σε Τζουμλά''.
Ακόμα ένα Υ.Γ. Δεν ανέφερα πουθενά ότι εγώ διακινώ σπασμένω λογισμικό. Ανέφερα απλά τι κάνουν πολλοί χρήστες στο διαδύκτιο και τι θα κάνουν κατά 99% και με εσάς. Το ότι χρησιμοποιώ (αν χρησιμοποιώ) σπασμένο λογισμικό δε φταίω εγώ (και για να είμαι σαφής τα ΧΡ που έχω είναι γνησιότατα, προεγγατεστημένα). Ας φροντίσουν να βρουν τον τρόπο να αποτρέψουν τη διακίνησή του.