@ babis1: ΔΕΥΤΕΡΟΣ....ΤΙΠΟΤΑ.
Μάλλον δεν ψάχνεις σωστά.https://www.elxis.org/index.php?option=com_mtree&task=viewlink&link_id=78&Itemid=138
Θα επαναφέρω το θέμα στο αρχικό post, καθώς βλέπω ότι αλλιώς ξεκίνησε και αλλιώς κατέληξε. Θα αναφερθώ στο site του nikos65. Αντικειμενικά και πάντα με τα δικά μου γούστα. 1η φορά το κάνω σε αυτό το forum & θα είμαι ΑΝΑΛΥΤΙΚΟΣ. Θα αναφερθώ στην 1η και μόνο σελίδα κι όχι στις υποσελίδες σου.1) Δεν μου αρέσουν τα sites, τα οποία φορτώνουν δεξιά και αριστερά ότι scriptakia βρεθούν. Και τέτοια φίλε Νίκο έχεις αρκετά. Αναλυτικά:#1.Δεν έχεις άδικο αποπροσανατολίζει το θέμαα) Τον καιρό για το αεροδρόμιο της Κέρκυρας. Τι με νοιάζει τι καιρό έχει στο αεροδρόμιο της Κέρκυρας; Θα μου πεις... μα είμαστε απέναντι. Οκ, εγώ το ξέρω. Ο αλλοδαπός το γνωρίζει; Ή θα βρεις κάτι για την Πάργα, ή άστο καλύτερα.#α) Μας άφησε καιρούς (σωστό)β) Ένα Google Search module στα δεξιά, που απλά είναι ένα link στο Google. Άχρηστο κατά τη γνώμη μου. Εγώ π.χ. το Google.gr το έχω homepage.#β) Αποδημοσιεύτηκεγ) Ένα ρολόι στα δεξιά (αρκετά κουραστικό). Κοιτάζοντας το, δεν κατάλαβα τι ώρα είναι. Έστρεψα το βλέμμα μου κάτω στο taskbar του Η/Υ και ενημερώθηκα Άρα τι χρειάζεται;#γ) Αποδημοσιεύτηκε δεν φτάνει που μας αγχώνει να είναι και κουραστικό (σωστό) δ) Κάτω κάτω αριστερά, το default banner του Elxis. Στοίχησε/Κεντράρισε το, διόρθωσε το.#δ) έφυγε από κάτω και μπήκε στο κέντρο πάνω από τα νέα ε) Διαφημίσεις του Google εκτός από αριστερά ΚΑΙ στη μέση περίπου. Μου δίνει την εντύπωση ότι ο κώδικας έπεσε έτσι χύμα κι όπου κάτσει έκατσε #ε)Σωστό μία κάθετη σειρά στην δεξιά μεριά και μία στο photo gallery όταν είναι σε προβολή σλαιντστ) Ποια η χρησιμότητα των Statistics, να φαίνονται public? Πάντα το είχα απορία αυτό.#στ) Αποδημοσιεύτηκε 2) Χρώματα του templateΠαίζεις πάρα πολύ με το άσπρο, και αποχρώσεις του γκρι. ΓΙΑΤΙ? Δώσε χρώμα, δημιούργησε αντίθεση. Για τουριστικού περιεχομένου site μιλάμε. Τα χρώματα που χρησιμοποιείς κουράζουν!!!#2) Αναμένω το βιβλίο να διαβάσω για να κάνω τις διορθώσεις3) Γλώσσεςα) Για ποιον λόγο, ενώ μπήκα στην Αγγλική version... βλέπω στην 1η σελίδα και το Ελληνικό "Καλωσήρθατε....." ?#α) Ισχύει για τους φίλους μας που δεν γνωρίζουν ότι το σιτε είναι πολυγλωσσικό και μία πρώτη επαφή με αγγλόφωνο κείμενο μπορεί να τους αποθάρρυνε να κοιτάξουν παρακάτωβ) Γιατί στο topmenu παρουσιάζεις τα Επικοινωνήστε, Contact κλπ... σε όλες τις γλώσσες την ίδια ακριβώς στιγμή;#β) Το συγκεκριμένο tempate το top menu το έχει πάνω δεξιά αλλά το απενεργοποίησα γιατί ήταν πλεονασμός να υπάρχουν τα ίδια δύο φορές. Η εμφάνιση του ίδιου μενού σε όλες τις γλώσσες είναι πρόβλημα του template οπότε θα το δω αργότερα γ) Γενικά παρατήρησα, ότι έχεις μπερδέψει τις γλώσσες. Έχοντας επιλέξει Ελληνικά... βλέπω διάσπαρτα Αγγλικά, Γερμανικά κι ότι άλλη γλώσσα υποστηρίζει το Elxis #γ) Το τσέκαρα δεν είδα κάτι τέτοιο μόνο στο HOME το οποίο το έκανα επίτηδες για να μην γεμίσει όπως συμβαίνει με το αυτό που μου ανέφερες παραπάνω.4) Διάφορες άλλες παρατηρήσειςα) Αφαίρεσε την αναφορά του email σου από τις σελίδες. Τα SPAM bots τα έχεις ακουστά;#α) Σωστός στην παρατήρηση δεν το ήξερα έβγαλα τα εμφανή email.β) Οι τίτλοι των σελίδων σου εμφανίζονται με κεφαλαία και με τόνους (ΜΕΣΙΤΙΚΆ ΓΡΑΦΕΊΑ). Διόρθωσε το css.#β) Αργότερα όταν μάθω γ) Το "Αρχικό Μενού" φέρτο πάνω από το "Οδηγός Πάργας". Το link για το Home να είναι πάνω απ'όλα (υποκειμενική γνώμη).#γ) Σωστό έγινε και χωρίς τον τίτλο μενούδ) Το banner σου θέλει ριζικό upgrade. Και ένα λογότυπο δεν θα ήταν κακό.#δ) Δίκιο θα κάνω ότι μπορώ.Υπάρχουν κι άλλες παρατηρήσεις, αλλά αυτά θεωρώ είναι αρκετά να σε κάνουν να ασχοληθείς το επόμενο διάστημα. Εδώ θα είμαστε, να δούμε τις αλλαγές. Σπύρος
Για να βάλω κι εγώ λίγο το χεράκι μου τέλος πάντων στο στήσιμο της σελίδας Niko65.Τι δεν μ'αρέσει:-Το πορτοκαλί γέμισμα στο λογότυπο σου. Φαίνεται καλά σε 800χ600, χειρότερα σε 1024χ768 και χείριστα σε 1280χ1024.-Το ρολόι δεξιά είναι πολύ extreme (τσίρκο) και δεν ανταποκρίνεται στο κοινό σου, καλό είναι να το αποφύγεις εντελώς γιατί συν τις άλλοις α)αγχώνεις τους επισκέπτες β)όλοι έχουν ρολόι στον υπολογιστή τους γ)μπορείς να αξιοποιήσεις τον χώρο πολύ καλύτερα.-Τα banner σου εμφανίζονται όλα αριστερά,είσαι σίγουρος ότι δεν θες κέντρο;;; Φρόντισε να ελέγξεις το template σου.-Θεωρώ εντελώς παιδικό και περιττό την αναφορά του αναλυτικού STATISTICS. Παλιές εποχές που θέλαμε να δείξουμε ότι κατέχουμε από προγραμματισμό. Κράτα για τον εαυτό σου μια σελίδα με στατιστικές πληροφορίες η φτιάξε μια σελίδα με τα στατιστικά αναλυτικά περασμένα μέσα!-Τέλος το χειρότερο για μένα, είναι ότι έχει πλημμυρίσει τον τόπο με Google senses.... Αυτό σε κάνει στους επισκέπτες της κατηγορίας σου να μην φαίνεσαι καθαρός ξεκάθαρος.-Ζωήρεψε λίγο τον γκρι τόνο στα menu σου. Για να κάνει εντύπωση, να είναι ξεκάθαρο και πιο ελκυστικό.Τι μ'αρέσει:-Μ'αρέσει το λευκό που χρησιμοποίησες παντού και το γέμισμα του φύλλου της οθόνης.-Οι εικόνες που χρησιμοποίησες για λογότυπα είναι πιασάρικες και λέω να της κρατήσεις ως έχουν, αν είναι δικές σου να τις κατοχυρώσεις σαν εμπορικά σήματα μαζί με την επωνυμία του site.-Το ερωτηματολόγιο σου είναι πολύ έξυπνο και θα πρότεινα να το κρατήσεις κάνα χρόνο για να έχεις μια ιδέα πότε κινούνται οι επισκέπτες σου.-Τέλος μ'αρέσει που για το στήσιμο της σελίδας χρησιμοποίησες Elxis.. Εκεί έκανες την καλύτερη επιλογή.Δεν μπλέκω με το αν είναι αντικειμενική ή όχι ή άποψη μου, σαν επισκέπτης σου είπα τι δεν μου άρεσε και τι μου άρεσε.Θέλει δουλειά ακόμα πάντως.Αλέξης.
Επίσης: Βάλτε λίγη φαντασία ρε παιδιά! Βλέπω π.χ. πολλούς από δω μέσα που έχουν πιάσει τα default templates του Elxis και προσπαθούν να τα αλλάξουν. Και αντί να ασχοληθούν σε βάθος προκειμένου να μην θυμίζει το αρχικό template... το αποτέλεσμα είναι κάκιστο.
Πολύ πολύ καλύτερο Νίκο!! Μόλις το είδα και έγινε καταπληκτικό συμμάζεμα!!Εύγε!
Κάκιστο είναι α) όταν θες να την μπεις σε κάποιον β) όταν το κοιτάς κάμποση ώρα και ξέρεις πως ήταν το αρχικό και δεν μπορείς να το δεις σαν καινούριο γ)όταν θεωρείς τον εαυτό σου υπεράνω. Κατά τα άλλα δεν υπάρχει κάποιος λόγος για οτιδήποτε να είναι κάκιστο. μόνο η οπτική μας γωνία όπως πάντα...