Welcome,
Guest
.
Please
login
or
register
.
Did you miss your
activation email
?
News:
Download Elxis CMS:
Elxis 5.5 Hermes
.
Home
Help
Login
Register
Elxis CMS Forum
»
Ελληνικό Forum
»
Διαχείριση
(Moderators:
CREATIVE Options
,
ks-net
) »
Νέος διαχειριστής
« previous
next »
Print
Pages: [
1
]
2
Author
Topic: Νέος διαχειριστής (Read 18661 times)
xenios
Hero Member
Νέος διαχειριστής
«
on:
April 18, 2007, 01:47:47 »
Καλησπέρα, έχω την εξής απορία. Πως μπορεί κανείς μέσω του Elxis να σώσει συγκεκριμένα δικαιώματα σε έναν διαχειριστή;; (πρόσβαση σε συγκεκριμένα modules,components κλπ.);;
Για να γίνω πιο συγκεκριμένος, θέλω να δώσω μια διαχείριση σε έναν δημοσιογράφο και μια διαχείριση σε έναν μεσίτη, που ο καθένας τους θα γράφει σε διαφορετικές ενότητες και ο μεσίτης θέλει λίγο να πειράζει και τα μενού που θα ανοίγουν στα μεσιτικά (να προσθέτει ή να αφαιρεί).
Υπάρχει κάποιο component ή κάτι τέτοιο, που να μου επιτρέπει την δημιουργία επιλογών για κάθε έναν από τους χρήστες;;
Ανοιχτός σε κάθε ιδέα γιατί έχω κολλήσει λίγο.
Ευχαριστώ,
Αλέξης
eliasan
Hero Member
Re: Νέος διαχειριστής
«
Reply #1 on:
April 18, 2007, 07:39:30 »
Ο Access Manager θα μπορούσε να ήταν λύση σε αυτό που ζητάς, αλλά δεν μπορεί (στην παρούσα έκδοση) να καλύψει όλες αυτές τις δυνατότητες.
Θα μπορούσες δηλαδή να δημιουργήσεις μία ειδική ομάδα διαχειριστών που θα μπορούσαν προσθέτουν νέα ή να επεξεργάζονται υπάρχοντα αντικείμενα μενού, αλλά δεν μπορείς να τους περιορίσεις σε κάποιο συγκεκριμένο.
Το ίδιο ισχύει και με το περιεχόμενο. Υπάρχει έλεγχος αν μπορούν να προσθέτουν ή να επεξεργάζονται περιεχόμενο, αλλά αυτός ο έλεγχος δεν επεκτείνεται σε επίπεδο κατηγορίας ή ενότητας.
Μία λύση θα ήταν η χρήση του EDir, όταν με το καλό θα είναι πλήρως έτοιμο.
Εκεί, μπορείς να δίνεις το δικαίωμα σε κάποιον να έχει τη "δική του" κατηγορία, στην οποία μπορεί να προσθέτει ή να επεξεργάζεται άρθρα.
Δεν υπάρχει όμως η έννοια του μενού, καθώς λειτουργεί σαν κατάλογος. Η κατηγορία, είναι κατηγορία καταλόγου.
xenios
Hero Member
«
Reply #2 on:
April 18, 2007, 12:35:56 »
Μάλιστα, με τον access manager έπαιξα λίγο και είδα ότι δεν με κάλυπτε σε αυτά που ζητούσα, δεδομένου ότι δεν θέλω οι διαχειριστές ενοτήτων-κατηγοριών να φτάνουν στο backend κυρίως για λόγους ασφαλείας που όπως είπες κι εσύ θα έχουν πρόσβαση και σε άλλες κατηγορίες άλλων χρηστών.....
Αυτό το Edir ακούγεται καλό για αυτά που ζητάω αλλά δεν είναι έτοιμο... :'( :'(
Τι να κάνω;;
-Άλλη λύση;;
-Μια προτεινόμενη ημερομηνία για το Edir;;
eliasan
Hero Member
«
Reply #3 on:
April 18, 2007, 16:58:03 »
Το EDir θα ήταν έτοιμο αυτή την εβδομάδα.
Το δοκιμάζουμε συνεχώς πριν δοθεί προς πώληση.
Όταν βρούμε κάποια λειτουργία που στην πράξη μπορεί να βελτιωθεί προς όφελος των χρηστών το κάνουμε. Αυτές όμως οι αλλαγές εισάγουν καθυστερήσεις.
Θέλουμε να είναι ΤΕΛΕΙΟ!
Επειδή όμως EDir ακούς και EDir δεν βλέπεις, κι επειδή μας έχεις στηρίξει ποικιλοτρόπως, αν θέλεις μπορώ να σου στείλω τις οδηγίες χρήσης και διαχείρισης για την Beta έκδοση, ώστε να πάρεις μια ιδέα για τις δυνατότητές του. Είναι 130 σελίδες Α4.
Θέλεις;
xenios
Hero Member
«
Reply #4 on:
April 18, 2007, 18:26:37 »
Ναι!
Και θα συμβάλω όσο περισσότερο γίνετε για την βελτίωση του που λες κι εσύ. Αυτό σημαίνει συνεργασία!
Μόλις πάρω τα αρχεία θα το μελετήσω πυρετωδώς (ως συνήθως) θα αρχίσω να παρατηρώ και να έχω απορίες ως συνήθως, θα σας στις αναφέρω και εσείς σαν καλοί developments που είστε θα αξιοποιήσετε και με το παραπάνω το feedback μου.
Εν ελλείψει γνώσεων χαρίζουμε παρατηρητικότητα άμα λάχι!
Ευχαριστώ πολύ elxis Team, περιμένω νέα σας.
Και για όσους ενδιαφέρονται ένα έχω να πω....
Σκόραρε και εσύ με Elxis!!
[old attachment deleted by admin]
«
Last Edit: April 20, 2007, 12:26:28 by a_xenias
»
datahell
Elxis Team
Hero Member
«
Reply #5 on:
April 18, 2007, 18:40:27 »
Αχαχαχαχαχαχαχα, ωραίος!
Elxis Team
|
Is Open Source
|
IOS Rentals | IOS AERO
eliasan
Hero Member
«
Reply #6 on:
April 18, 2007, 18:41:17 »
Εντάξει,
Σε παρακαλώ, κοίταξε σε λίγο το email σου.
Ελπίζω να περάσει καθώς είναι 8ΜΒ ζιπαρισμένο.
xenios
Hero Member
«
Reply #7 on:
April 19, 2007, 01:43:18 »
To email δεν πέρασε αλλά δεν έχει πρόβλημα ο server καθώς μου στέλνουν και email άνω των 20 mb...
Η Persefoni τελευταίως δεν θέλει να μου στέλνει email, κάτι είχε πει ο Γιάννης ότι θα το κοίταγε αλλά δεν ξέρω τι έγινε τελικά.
Εναλλακτικά στείλε το σε παρακαλώ στο yahoo.gr
Ευχαριστώ πολύ,
Αλέξης
«
Last Edit: April 19, 2007, 10:37:01 by a_xenias
»
eliasan
Hero Member
«
Reply #8 on:
April 19, 2007, 10:34:52 »
Στο έστειλα στο yahoo.
xenios
Hero Member
«
Reply #9 on:
April 19, 2007, 11:43:58 »
ΟΚ.
Τελικά μου ήρθε και στα 2 e-mail.
Έφτασα στην σελίδα 35 και φαίνεται πολύ ενδιαφέρον ειδικά για την περίπτωση μου.
1) Ερώτηση: ενδεικτική τιμή.
2)Ερώτηση: Θα παρέχεται full υποστήριξη για το Edir;; (Έχω αγοράσει και το hot property της Mosets και μου έμεινε στο ράφι για πληθώρα σφαλμάτων που έβγαζε και δεν είχα αρκετές γνώσεις ή χρόνο να τα λύσω μόνος μου)(
Άσχετο και σχετικό
,Υπάρχει περίπτωση να πουλήσω το Hotproperty σε κάποιον άλλο μαζί με το συμβόλαιο αγοράς;;
.
3)Θα υπάρξει ελληνικό Manual ή βιβλίο;;
Για την ώρα οι πρώτες μου ερωτήσεις είναι αυτές. Έχει πολύ διάβασμα ακόμα.
«
Last Edit: April 19, 2007, 14:21:08 by a_xenias
»
CREATIVE Options
Authorized Elxis Professional
Elxis Community
Hero Member
Professional services for Elxis CMS
«
Reply #10 on:
April 19, 2007, 19:43:14 »
1) Απάντηση: GoUp γάρ.
2) Απάντηση: εάν το έχεις εγκαταστήσει έστω και μία φορά live η Mosets έχουν ενημερωθή για το domain, καθώς και όταν το αγόρασες τους ενημέρωσες για ποιό domain είναι. Απο εκεί και πέρα θα πρέπει να μηλήσεις μαζί τους για αλλαγή domain.
3) Απάντηση: από όσα ξέρω και χωρίς να έχώ διαβασεί το αρχείο που σου έστηλε ο Ηλίας, είχε αναφερθεί ότι θα υπάρξει ένα πλήρες manual για το Edir στα Αγγλικά, για τα Ελληνικά δεν έχει γίνει καμία αναφορά (από όσο θυμάμαι).
datahell
Elxis Team
Hero Member
«
Reply #11 on:
April 19, 2007, 23:24:42 »
Παρέχουμε πλήρη υποστήριξη για οποιοδήποτε δικό μας software συνεπώς και για το EDir. Δυστυχώς το hot property αν και αρκετά διαδεδομένο είναι ένα κακογραμμένο component χωρίς υποστήριξη και βοήθεια από τη mosets. Εμείς δεν είμαστε υπεύθυνοι για αυτό. Στην έκδοση για το Elxis έχουμε διορθώσει 1-2 Bugs που βρήκαμε και γενικά δουλεύει ικανοποιητικά. Για περισσότερα απευθυνθείτε στη Mosets.
Το EDir συνοδεύεται από εκτεταμένο οδηγό χρήσης (140 σελίδες) με πλήρη εικονογράφηση και οδηγίες ο οποίος δίνεται δωρεάν μαζί με το component. Τα εύσημα στον Ηλία για αυτό! Ο οδηγός είναι στα αγγλικά, πιθανώς να τον μεταφράσουμε και στα Ελληνικά χωρίς αυτό να είναι σίγουρο.
Elxis Team
|
Is Open Source
|
IOS Rentals | IOS AERO
xenios
Hero Member
«
Reply #12 on:
April 20, 2007, 12:13:52 »
Ευχαριστώ για τις πληροφορίες και από ότι διάβασα μέχρι στιγμής είναι καταπληκτικά ενδιαφέρον εργαλεία και αλλάζει ριζικά τις λειτουργίες του Elxis.
Έχει μέσα όλες μου τις επιθυμίες των τελευταίων 5 μηνών!!! (Δυστυχώς θα λιώσω στην δουλειά πάλι για να κάνω αλλαγές.... τι να κάνουμε;;
Όσον αφορά το Hot Property ελπίζω να γίνετε κατανοητό ότι δεν σας κατηγόρησα...
Ούτε για την τιμή ούτε για τις δυσλειτουργίες και την έλλειψη υποστήριξης από την Mosset.
Αλλά δεν αγχώνομαι, θα κάνω ότι ποτέ δεν είχα 100 ευρώ στην τσέπη μου περισσότερα και έτσι ούτε γάτα ούτε ζημιά.
Με ενδιαφέρει να κάνω την δουλειά μου αποτελεσματικά, εύκολα και όσο γίνετε πιο γρήγορα.
Αφού φτιάξατε το Edir ε τότε για Edir μιλάμε πλέον....
Πότε θα βγει στην κυκλοφορία;;;; Θα φτιάξετε demo σελίδα;;;
Έχω αγωνία!!!
Quote from: eliasan on April 18, 2007, 16:58:03
Το EDir θα ήταν έτοιμο αυτή την εβδομάδα.
Το δοκιμάζουμε συνεχώς πριν δοθεί προς πώληση.
Σκόραρε κι εσύ με Elxis!!!
[old attachment deleted by admin]
«
Last Edit: April 20, 2007, 12:26:59 by a_xenias
»
datahell
Elxis Team
Hero Member
«
Reply #13 on:
April 24, 2007, 00:23:49 »
Λίγο ιδρωμένος ο μαραθωνοδρόμος
Elxis Team
|
Is Open Source
|
IOS Rentals | IOS AERO
xenios
Hero Member
«
Reply #14 on:
April 25, 2007, 21:12:00 »
Ναι.. Τελευταίος και καταιδρωμένος που λέμε...??
Όχι παιδιά, το Elxis θα έρθει πρώτο, θα δείτε.
Κάνα νέο με το Edir???
Μου πετάξατε το κόκαλο και μου τρέχουν τα σάλια εδώ και μια εβδομάδα και μετά εξαφανιζόλ...
Print
Pages: [
1
]
2
« previous
next »
Elxis CMS Forum
»
Ελληνικό Forum
»
Διαχείριση