Welcome,
Guest
.
Please
login
or
register
.
Did you miss your
activation email
?
News:
EDC:
Download extensions for Elxis CMS
.
Home
Help
Login
Register
Elxis CMS Forum
»
Ελληνικό Forum
»
Πρόσθετα
(Moderator:
ks-net
) »
MOS Module
« previous
next »
Print
Pages: [
1
]
2
Author
Topic: MOS Module (Read 14925 times)
xenios
Hero Member
MOS Module
«
on:
January 07, 2012, 04:23:02 »
Καλησπέρα, έχω πρόβλημα στην λειτουργία του MosModule μετά την αναβάθμιση από 2009.2 σε 2009.3 δεν εμφανίζει τα δηλωμένα modules μέσα στα αντικείμενα περιεχομένου όπως τα είχα πριν. Αν απενεργοποιήσω το MOSmodule εμφανίζεται ο κώδικας στο αντικείμενο περιεχομένου {mosmodule module=rooms}, τι να συμβαίνει; Μισολειτουργεί το mosmodule? Υπάρχει άλλος τρόπος να εμφανίζω modules μέσα στα αντικείμενα περιεχομένου;
Ευχαριστώ.
webgift
Elxis Team
Hero Member
Re: MOS Module
«
Reply #1 on:
January 07, 2012, 11:52:36 »
Για ρίξε μια ματιά εδώ :
Content Item Module
. Δεν το έχω χρησιμοποιήσει άλλα νομίζω ότι θα κάνει αυτό που θέλεις.
Elxis Team •
Custom web design [EN]
-
[EL]
•
.GR Registrar
xenios
Hero Member
«
Reply #2 on:
January 07, 2012, 19:17:19 »
χμμ... δυστυχώς δεν θα μου κάνει στα σίγουρα, το mosmodule είναι bot και σου επιτρέπει την εισαγωγή άπειρων λειτουργιών (μεταξύ άλλων modules) μέσα σε οποιοδήποτε κείμενο σου στο site με την εντολή πχ {mosmodule module=user1}. Όταν είχα πρωτοξεκινήσει το site επειδή είχα κάποια ιδιαίτερη απαίτηση, δημιουργήσαμε με τον Datahell στο template μια ειδική θέση για να μπορούν να εμφανιστούν εκεί μέσα μέσω του wrapper κάποια html στοιχεία. Τα wrappers όμως για να μην εμφανίζονται παντού επειδή στα module δεν μπορείς να επιλέξεις συγκεκριμένα αντικείμενα περιεχομένου ή αυτόνομες σελίδες, τα κάναμε ανενεργά ώστε να μην φορτώσουν παντού για να παίζουν μέσω του mosmodule όπου υπήρχε ανάγκη φόρτωσης τους με το αντίστοιχο όνομα.
ήταν πολύ έξυπνο και λειτουργικό, όμως... έπαψε να λειτουργεί το bot μετά την αναβάθμιση και ουσιαστικά με κρέμασε γιατί εκεί βασιζόταν όλη η λειτουργία του site. Υπάρχει πρόταση για λύση;
nikos
Elxis Community
Hero Member
«
Reply #3 on:
January 07, 2012, 20:32:00 »
Έχω την εντύπωση ότι κάνεις κάποιο λάθος στην σύνταξη. Αυτό που αναφέρεις δηλ. εμφάνιση module σε αντικείμενο περιεχομένου γίνεται με την χρήση του bot Load Module Positions και η σύνταξη του είναι {mosloadposition user1} και όχι {mosmodule module=user1}
Elxis Community |
Open Source Web Lab
xenios
Hero Member
«
Reply #4 on:
January 07, 2012, 23:10:59 »
όχι δεν κάνω κάποιο λάθος σχετικά με την σύνταξη..
http://docs.ongetc.com/index.php?q=content/mosmodule
nikos
Elxis Community
Hero Member
«
Reply #5 on:
January 07, 2012, 23:25:13 »
Δεν υπάρχει τέτοιο bot στο Elxis (που το έχεις δει;) και εν πάσει περιπτώσει η λειτουργία εμφάνισης ενός module μέσα σε ένα αντικείμενο περιεχομένου γίνεται με αυτό που προανέφερα δηλ. με την χρήση του bot Load Module Positions και η σύνταξη του είναι {mosloadposition user1}.
Elxis Community |
Open Source Web Lab
xenios
Hero Member
«
Reply #6 on:
January 07, 2012, 23:30:25 »
Δεν ανέφερα πουθενά ότι το bot ήταν προεγκατεστημένο στο elxis, λάθος μου... Ήταν ένα παλιό bot του mambo, τώρα χρησιμοποιείτε και από το joomla, το κατεβάζεις από το site τους και το κάνεις εγκατάσταση... Έπαψε λοιπόν να δουλεύει μετά την τελευταία αναβάθμιση για κάποιον λόγο.
xenios
Hero Member
«
Reply #7 on:
January 07, 2012, 23:33:53 »
το Mosloadpotition module φορτώνει μια θέση Module, το Mosmodule φορτώνει κατευθείαν το Module δίνοντας το όνομα του και όχι θέσεις για Module..
nikos
Elxis Community
Hero Member
«
Reply #8 on:
January 07, 2012, 23:37:12 »
Εμ τώρα εξηγείται, άρα δεν φταίει η αναβάθμιση από 2009.2 σε 2009.3. Ουκ ολίγες φορές έχει ειπωθεί εδώ μέσα "μην κάνετε εγκατάσταση ξένων ως προς το Elxis πρόσθετων".
Λοιπόν αν θες την γνώμη μου πέτα αυτό το bot και κάνε χρήση αυτού που σου είπα, που είναι και το ενδεδειγμένο.
Και κάνε το ως εξής: Δημοσίευσε το κάθε module σε μια θέση που δεν υπάρχει στο template σου π.χ. user10 και βάλε στο αντικείμενο περιεχομένου {mosloadposition user10} και κάντο αυτό όπου χρειάζεται αλλάζοντας την θέση κάθε φορά με user11, user12, κ.ο.κ.
Και για να δημιουργήσεις νέες θέσεις module πέραν των standards πας στο μενού Ιστότοπος --> Διαχειριστής templates --> Θέσεις module
«
Last Edit: January 07, 2012, 23:57:41 by nikos
»
Elxis Community |
Open Source Web Lab
xenios
Hero Member
«
Reply #9 on:
January 08, 2012, 04:09:56 »
:'(
μιλάμε για αρκετή δουλίτσα.... ελπίζω να πετύχει..
xenios
Hero Member
«
Reply #10 on:
January 08, 2012, 04:25:15 »
χμμμ, λοιπόν έκανα ακριβώς έτσι όπως λες σε ένα από αυτά που πρέπει να διορθώσω αλλά δεν άλλαξε τίποτα, δεν μου δείχνει τον κώδικα {mosloadposition user10} αλλά επίσης δεν εμφανίζει και το module μου, δηλαδή ακριβώς την ίδια συμπεριφορά με το Mosmodule μετά την αναβάθμιση, το οποίο το έχω απενεργοποιήσει τώρα... τι γίνεται;
nikos
Elxis Community
Hero Member
«
Reply #11 on:
January 08, 2012, 13:01:13 »
Για να εμφανισθεί και να λειτουργήσει πρέπει τo bot Load Module Positions να είναι δημοσιευμένο.
Elxis Community |
Open Source Web Lab
xenios
Hero Member
«
Reply #12 on:
January 08, 2012, 13:36:38 »
είναι δημοσιευμένο!
«
Last Edit: January 09, 2012, 19:54:11 by datahell
»
nikos
Elxis Community
Hero Member
«
Reply #13 on:
January 08, 2012, 22:55:00 »
Δεν έχω κάτι περισσότερο να σου πω. Ίσως γίνεται κάποιο μπέρδεμα με το mambo bot που είχες εγκαταστήσει και δεν αφήνει το elxis default να λειτουργήσει (υποθέτω, δεν ξέρω). Tο δικό σου το απεγκατέστησες ή απλά το αποδημοσίευσες;
Elxis Community |
Open Source Web Lab
xenios
Hero Member
«
Reply #14 on:
January 09, 2012, 00:11:45 »
το αποδημοσίευσα, θα το απεγκαταστήσω και θα δοκιμάσω ξανά.
Print
Pages: [
1
]
2
« previous
next »
Elxis CMS Forum
»
Ελληνικό Forum
»
Πρόσθετα