Μετά από αυτά απορώ, είναι αξιόπιστη αυτή η μέθοδος ηλεκτρονικών αγορών; Αν τα παραπάνω που έγραψα έχουν βάση τότε θα μπορούσε πραγματικά κάποιος ή κάποιοι να φτιάξουν ένα σύστημα αυτόματων μαζικών αγορών και να κάνουν δεκάδες χιλιάδες τυχαίες χρεώσεις τη μέρα ουσιαστικά καταστώντας παγκοσμίως αυτό το σύστημα άχρηστο σε διάστημα λίγων ημερών...
Για φαντάσου να είχες και ένα σύστημα που αυτόματα μετά την πληρωμή να έδινε κάτι στον πελάτη. Πχ του έδινε ένα ηλεκτρονικό αγαθό που πουλάς.
Ο έλεγχος της κάρτας πιστεύω ότι είναι αστείος. Θα πρέπει να υπάρχει μία πιο ασφαλής δικλείδα που να αποδεικνύει τη γνησιότητα της κάρτας και την άμεση ταυτοποίησή της με τον αγοραστή σε πραγματικό χρόνο. Θα χρειαζόταν ένας κωδικός γνωστός μόνο στον αγοραστή με βάση τον οποίο να γινόταν η επαλήθευση τον στοιχείων κατευθείαν με την τράπεζα και όχι με το site. Αυτό θέτει μεγάλα προβλήματα στη σχεδίαση ηλεκτρονικών καταστημάτων και αποτελεί μεγάλη φασαρία αλλά είναι μία ασφαλής μέθοδος.
Για φαντάσου να είχες και ένα σύστημα που αυτόματα μετά την πληρωμή να έδινε κάτι στον πελάτη. Πχ του έδινε ένα ηλεκτρονικό αγαθό που πουλάς. Σε αυτή την περίπτωση ο επιτιθέμενος θα είχε ψωνίσει κιόλας! Τι κι αν η τράπεζα αργότερα μπλοκάρει την πληρωμή. Αυτός θα είχε ήδη ψωνίσει.
Έχω δει σε ξένα sites, ότι έχουν τμήματα Anti Fraud. Δηλαδή τι επιπρόσθετο έλεγχο κάνουν. Και πως τον πραγματοποιούν;; Ναι, επιπρόσθετη ασφάλεια θα παρέχουν οι κάρτες νέας γενιάς. Θα προστεθεί σε όλα τα ζητούμενα και ο Πρόσθετος Κωδικός Ασφαλείας.Μία συσκευή θα παράγει (με κρυπτογραφημένο αλγόριθμο) έναν αριθμό μιας χρήσεως μέσω του οποίου πιστοποιείται ότι η κάθε συναλλαγή προέρχεται πράγματι από τον κάτοχο της συγκεκριμένης κάρτας.
Για να ήταν σωστό το σύστημα θα έπρεπε το σύστημα να σου στέλνει σε ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΧΡΟΝΟ μοναδικό κωδικό κατευθείαν από την τράπεζα. Αυτό θα μπορούσε να γίνει εύκολα μέσω SMS