Για να λυθεί το πρόβλημα (με αυτόν τον τρόπο) πρέπει το custom αρχείο php.ini να μπει παντού.
Και καταλήγουμε στο συμπέρασμα: Πριν αποκτήσετε κάποιο λογαριασμό/πακέτο φιλοξενίας, εξετάστε εάν μπορεί σε αυτό, να λειτουργήσει ΑΠΡΟΣΚΟΠΤΑ το Elxis site σας!
Το θέμα είναι ότι, στη συγκεκριμένη περίπτωση μπορεί εύκολα κάποιος (σαν και εμένα) να την πατήσει. Γιατί αν δεν μπει το php.ini σε όλους τους φακέλους, το elxis «νομίζει» στον έλεγχο που κάνει στο updiag ότι είναι ασφάλες ενώ δεν είναι.Μήπως θα πρέπει να προβλεφθεί μια τέτοια περίπτωση, ώστε, στην επόμενη αναβάθμιση, το elxis να ελέγχει τις ρυθμίσεις της php και στους υποφακέλους?Θα ήταν χρήσιμο και εφικτό κάτι τέτοιο ή λέω μακακίες?
Παρόλο που αυτό δεν αφορά ουσιαστικά το elxis, αλλά είναι ένα βασικό πληροφοριακό υλικό για αρχάριους, νομίζω πως δε θα ήταν περιτό.
Στο site του elxis, πολύ σοφά και αναλυτικά αναφέρονται οι απαιτήσεις του συστήματος, άρα συνεπάγονται και οι δυνατότητες που θα πρέπει να παρέχονται από το hosting.
χμμμ.. εσύ τι λές?
και ποίος σου είπε δεν υπάρχει?
ποιος σου είπε κάτι για απαιτήσεις? μήπως είναι προτάσεις?
Υπάρχει κάπου πληροφοριακό υλικό για ΕΠΛΟΓΗ HOSTING? Σε αυτό αναφερόμουν.Χίλια συγνώμη αλλά δεν την έχω δεί. Θα μπορούσες να μου πεις το «ρημάδι» το link που αναφέρεται σε αυτή, ώστε να μην αναγκάζομαι να σε ξαναρωτάω
Ερώτηση: Η ανάγνωση και η απάντηση των δημοσιεύσεων των μελών, είναι αναγκαστική?
Επίσης, αυτό που σίγουρα θα ήταν χρήσιμο, για πολλούς «ποντικαράδες» σαν και εμένα, θα ήταν ένα αναλυτικό και τεκμηριωμένο θέμα σχετικά με την επιλογή του hosting, ............
https://www.elxis.org/el/apaitiseis-systimatos.html
Supernet... Διάβασε σε παρακαλώ το τί γράφω QuoteΕπίσης, αυτό που σίγουρα θα ήταν χρήσιμο, για πολλούς «ποντικαράδες» σαν και εμένα, θα ήταν ένα αναλυτικό και τεκμηριωμένο θέμα σχετικά με την επιλογή του hosting, ............και μετά κοίταξε το τί μου απάντησες.Ή εγώ έχω ξεχάσει να γράφω Ελληνικά ή εσύ βιάστηκες και δεν διάβασες όλο το post.
Καμία τσίτα, καμία τάση για παρεξήγηση και κανένας δεν έχει πρόβλημα!
Τι να πρωτοκοιτάξει κανείς...?Μπορεί, για έναν επαγγελματία του χώρου, κάποια πράγματα να φένονται αυτονόητα και δεδομένα, όμως για εμάς τους υπόλοιπους δεν είναι. Για το λόγο ανατρέχουμε στα αντίστοιχα forum, ώστε να μας «ανοίξουν τα μάτια» οι ειδικοί. Και, δόξα το Θέο, τις όποιες γνώσεις έχω αποκομίσει μέχρι τώρα, το μικρό αυτό διάστημα που ασχολούμε, μου τις έδωσαν απλόχερα τα μέλη και οι δημοσιεύσεις αυτού του forum, και γι αυτό τους ευχαριστώ.Το θέμα είναι ότι, στη συγκεκριμένη περίπτωση μπορεί εύκολα κάποιος (σαν και εμένα) να την πατήσει. Γιατί αν δεν μπει το php.ini σε όλους τους φακέλους, το elxis «νομίζει» στον έλεγχο που κάνει στο updiag ότι είναι ασφάλες ενώ δεν είναι.Μήπως θα πρέπει να προβλεφθεί μια τέτοια περίπτωση, ώστε, στην επόμενη αναβάθμιση, το elxis να ελέγχει τις ρυθμίσεις της php και στους υποφακέλους?Θα ήταν χρήσιμο και εφικτό κάτι τέτοιο ή λέω μακακίες?Επίσης, αυτό που σίγουρα θα ήταν χρήσιμο, για πολλούς «ποντικαράδες» σαν και εμένα, θα ήταν ένα αναλυτικό και τεκμηριωμένο θέμα σχετικά με την επιλογή του hosting, το οποίο θα μπορούσε να αναρτηθεί στο forum και στο site του elxis, ακόμα και να συμπεριληφθεί στο προκαθορισμένο περιεχόμενο της εγκατάστασης.Παρόλο που αυτό δεν αφορά ουσιαστικά το elxis, αλλά είναι ένα βασικό πληροφοριακό υλικό για αρχάριους, νομίζω πως δε θα ήταν περιτό.Στο site του elxis, πολύ σοφά και αναλυτικά αναφέρονται οι απαιτήσεις του συστήματος, άρα συνεπάγονται και οι δυνατότητες που θα πρέπει να παρέχονται από το hosting.Άραγε όμως, πόσοι από αυτούς που χρησιμοποιούν το elxis, ή οποιοδήποτε άλλο CMS, γνωρίζουν εκ των προτέρων αν οι ρυθμίσεις που θα κληθούν στην πορεία να κάνουν στο πακέτο φιλοξενείας τους, επιτρέπονται ή όχι από τον πάροχο;Δεν ισχυρίζομαι σε καμία περίπτωση ότι είναι πολλοί αυτοί που δεν γνωρίζουν αυτά τα βασικά θέματα, απλά το υποψιάζομαι. Αν και οι «έχοντες τις γνώσεις» έχουν την ίδια υποψία, είμαι σίγουρος ότι κάποια στιγμή θα δούμε και τέτοιες, γενικού ενδιαφέροντος πληροφορίες από το elxis.Άλλωστε, και από άποψη marketing να το δούμε, για την εξάπλωση του elxis, θα ήταν καλό να αποτελέσει μια κοιτίδα γενικότερης γνώσης, «κρατώντας» τους επισκέπτες εδώ, χωρίς να χρειάζεται να ψάχνουν και αλλού. Κάτι σαν το SuperMarket δήλαδη... «αφού ήρθες... μπορείς να πάρεις από όλα»Προσοχή: Τα όσα αναφέρω αφορούν καθαρά το πως αντιλαμβάνομαι εγώ κάποια πράγματα, σύμφωνα με τις λίγες γνώσεις που έχω, και σε ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ μομφή για ελλείψεις του elxis. Το αντίθετο! Μακάρι όλα τα cms να είχαν την πληρότητα, τις δυνατότητες, αλλά κυρίως την υπεύθυνη υποστήριξη που παρέχει το elxis. Πιστεύω ότι το elxis είναι χιλιόμετρα μακριά από όλα τα άλλα.
Από την άλλη θα συμφωνήσω με τον supernet στο ποστ του...Συγχωρέστε με αλλά αυτή η απάντηση είναι άσχετη. Εκεί κολλάει και το «τρία πουλάκια κάθονταν..»Ρωτάει ο Γιωρίκας τον Κωστίκα......Κωστίκα, ξέρεις που μπορώ να διαβάσω για να μάθω τον τρόπο να επιλέγω ντομάτες? Να ξέρω ρε παιδί μου τί να προσέχω, πώς θα πρέπει να είναι η ντομάτα και τέτοια, ώστε να μην με πιάνουνε κορόιδο....Ρε συ Γιωρίκα, πήγαινε στο μανάβικο του κυρ Μήτσου. Εκεί θα ψωνίζεις με κλειστά τα μάτια. Ό,τι πάρεις θα είναι καραντί!Κουίζ: Απάντησε ο Κωστίκας στο Γιωρίκα?
Σε αυτό αναφέρομαι.... https://www.elxis.org/el/apaitiseis-systimatos.html
PHPΑπό την έκδοση 2008.1 και έπειτα το Elxis CMS είναι γραμμένο σε PHP 5. Συνιστούμε PHP 5.2 ή νεότερη. Το Elxis δεν θα τρέξει με PHP 4.x! Αν έχετε PHP 4.x και θέλετε να χρησιμοποιήσετε το Elxis CMS είτε αναβαθμίστε την PHP στην έκδοση 5.x, είτε χρησιμοποιήστε το Elxis 2008.0. (άρα κοιτάξτε το hosting να δείτε τι έχει) Το Elxis είναι ένα μεγάλο CMS με πολλές λειτουργίες και απαιτεί λίγη περισσότερη μνήμη από ότι ένα σύνηθες μικρό PHP script. Η ελάχιστη αφιερωμένη στην PHP μνήμη για μία τυπική εγκατάσταση του Elxis είναι 8MB αν και συνιστούμε 16MB ή περισσότερο ανάλογα με το μέγεθος του ιστότοπου και τον αριθμό των ενεργοποιημένων επεκτάσεων. (άρα αν θέλετε να εφαρμόσετε την πρότασή μας κοιτάξτε το hosting να δείτε αν σας υποστηρίζει) Οι σύγχρονοι εξυπηρετητές έχουν αρκετή μνήμη. Επεξεργαστείτε το php.ini (άρα κοιτάξτε στο hosting να δείτε αν έχετε αυτή τη δυνατότητα) του εξυπηρετητή σας και αφιερώστε λίγη περισσότερη μνήμη στην PHP αν θέλετε να είστε σίγουροι (μπορείτε να την ανεβάσετε ως τα 256MB για παράδειγμα). (Άν σας αφήνει το hosting) Το Elxis δεν απαιτεί κάποια ιδιαίτερη βιβλιοθήκη της PHP να είναι ενεργοποιημένη στον εξυπηρετητή. Τρέχει άψογα με τις ρυθμίσεις μίας τυπικής εγκατάστασης της PHP. (Άν το hosting που θα επιλέξετε έχει μία τυπική εγκατάσταση)Θα μπορούσα να συνεχίσω τις υπογραμμίσεις και παρακάτω αλλά βαριέμαι.Αν τρέχετε την PHP υπό ασφαλή λειτουργία (safe_mode) το Elxis θα αντιμετωπίσει προβλήματα στο χειρισμό των αρχείων. Καθώς η ντιρεκτίβα safe_mode πρόκειται να καταργηθεί στην PHP 6 σας συνιστούμε θερμά να απενεργοποιήσετε το safe mode. Υπάρχουν άλλοι, λιγότερο χοντροκομμένοι τρόποι να προστατεύσετε τις web εφαρμογές σας. Αν λαμβάνετε μηνύματα σφαλμάτων όπως Open Basedir restriction in effect τότε το open_basedir είναι ενεργοποιημένο στον εξυπηρετητή σας αλλά ο προσωρινός κατάλογος της PHP δεν είναι ορισμένος σωστά. Για να λύσετε αυτό το πρόβλημα ορίστε τον temporary κατάλογο της PHP σε έναν κατάλογο εντός της διαδρομής που επιτρέπεται από το open_basedir.