Εγώ πάλι αλλού τοποθετήθηκα άλλα δεν σχολιάστηκε.Δεν πειράζει.
Και αν δεν ξέρεις να φτιάξεις πληρώνεις έναν developer και σου φτιάχνει, το βάζεις στο site σου και μετά το διανέμεις δωρεάν για να το χρησιμοποιήσουν και άλλοι.
Και τι θες να κάνουμε stavrikos; Να πάρω ένα μαστίγιο και να αναγκάζω όσους μπαίνουν εδώ να φτιάχνουν και από ένα component; Βρες μου έναν developer του Joomla που έχει φτιάξει τα extension που έχω φτιάξει εγώ. Το 99% φτιάχνει ένα (1) component και το συντηρεί για χρόνια. Εγώ, επειδή δεν φτιάχνουν οι άλλοι αρκετά components και Module, αναγκάζομαι να δουλεύω συνέχεια φτιάχνοτας δωρεάν λογισμικό για να καλύπτω τις ανάγκες. Τώρα αν στα 40-50 extensions που έχω φτιάξει για όλες τις εκδόσεις του elxis έχω και 3 επί πληρωμή, δεν νομίζω οτι είναι κατακριτέο. Εγώ από που θα ζήσω; Και τα 90 ευρώ του eshop με συγχωρείς αλλά είναι ασήμαντο ποσό για κάποιον επαγγελματία που θέλει να ανοίξει ένα δικτυακό μαγαζί. Γιατί το eshop απευθύνεται καθαρά σε επαγγελματίες, άλλωστε είναι παράνομο να πουλάς online χωρίς να έχεις εταιρεία. Το module για την πληρωμή μέσω eurobank στο joomla το πουλάνε 60 ευρώ! Και είναι μόνο ένα module-άκι. Το eshop έχει 11 τέτοιες μεθόδους πληρωμής ενσωματωμένους και εντελώς δωρεάν και κάνει όλο μαζί μόνο 90 ευρώ. Μην τρελαθούμε τώρα ότι το eshop είναι ακριβό.
Για ένα μήνα περίπου θα δουλεύω πάνω σε μία gallery την οποία εσύ θα κατεβάσεις και θα χρησιμοποιήσεις δωρεάν και ουδέποτε θα σκεφτείς τις ώρες που εγώ ξόδεψα για να την φτιάξω και το πόσες μέρες κλείστηκα μέσα για αυτήν ενώ εσύ πήγαινες τις βολτίτσες σου. Δεν περιμένω και δεν θέλω να ακούσω ευχαριστώ, δεν με ενδιαφέρει. Όμως δεν μπορώ να ακούω από πάνω κριτική του στυλ "φτιάξτε κι άλλα για να κατεβάζω εγώ τσαμπέ και να φτιάχνω τα site μου και εσείς να δουλεύετε για μένα". Γιατί αυτό λες.
Συνεπώς κριτική στο πόσα πρόσθετα είναι διαθέσιμα δεν δέχομαι από κανέναν. Όποιος θεωρεί ότι είναι λίγα, βοηθάει στο να φτιαχτούν και άλλα. Και αν δεν ξέρεις να φτιάξεις πληρώνεις έναν developer και σου φτιάχνει, το βάζεις στο site σου και μετά το διανέμεις δωρεάν για να το χρησιμοποιήσουν και άλλοι. Λύσεις υπάρχουν, το θέμα είναι κατά πόσο θα καθένας μας είναι έτοιμος να πιέσει τον εαυτό του και να δημιουργήσει ή τα περιμένει όλα έτοιμα (αυτό είναι ένα γενικότερο ερώτημα της ζωής, δεν αφορά μόνο το elxis). Αλλά επειδή εγώ δεν έχω διάθεση να κάνω τηλε-φιλοσοφία και τηλε-ψυχανάλυση τουλάχιστον σεβαστήτε αυτά που σας προσφέρονται και αν σας αρέσουν χρησιμοποιήστε τα, αν όχι επιλέξτε άλλη λύση. Δεν αναγκάζουμε κανέναν να χρησιμοποιήσει το elxis.
Όταν ο άλλος έχει δυνατότητα επιλογής το ψάξει και δει τι τελικά τον συμφέρει κάνει επιλογή του τσαμπέ.!