Welcome,
Guest
.
Please
login
or
register
.
Did you miss your
activation email
?
News:
Elxis documentation
for users and developers.
Home
Help
Login
Register
Elxis CMS Forum
»
Ελληνικό Forum
»
Πρόσθετα
(Moderator:
ks-net
) »
Θέμα με mini eshop σε elxis4
« previous
next »
Print
Pages: [
1
]
Author
Topic: Θέμα με mini eshop σε elxis4 (Read 9088 times)
michalis1984
Sr. Member
Θέμα με mini eshop σε elxis4
«
on:
April 30, 2015, 10:13:39 »
Καλημέρα. Προσπαθώ να φτιάξω ένα μικρό eshop με το plugin σε elxis4.
Κάνω δοκιμαστικές παραγγελείες, το email επιβεβαίωσης πηγαίνει μια χαρά στον αγοραστή, πως όμως ενημερώνομαι εγώ ότι έχει γίνει μια παραγγελία;
Την στιγμή που κάνω δοκιμαστική παραγγελία στο email του admin στο elxis λαμβάνω ένα mail σαν αυτό, το οποίο είναι αρκετά μεγάλο απο αυτό το κομματάκι που παραθέτω, αλλά έχει μέσα τέτοιους ακαταλαβίστικους χαρακτήρες. Το site είναι δοκιμαστικό, μόλις έχει στηθεί.
-----
A message that you sent contained one or more recipient addresses that were
incorrectly constructed:
=?UTF-8?Q?=CE=95=CE=BA=CE=B4=CF=8C=CF=83=CE=B5=CE=B9=CF=82?=\n =?UTF-8?Q?_=CE=9A=CF=8C=CE=BA=CE=BA=CE=B9=CE=BD=CE=B7_=CE=9A=CE=BB=CF=89?=\n =?UTF-8?Q?=CF=83=CF=84=CE=AE_=CE=94=CE=B5=CE=BC=CE=AD=CE=BD=CE=B
datahell
Elxis Team
Hero Member
Re: Θέμα με mini eshop σε elxis4
«
Reply #1 on:
April 30, 2015, 13:30:01 »
Το Mini shop plugin στέλνει 2 email: ένα στον πελάτη και έναν στο βασικό email του site όπως έχει οριστεί στις ρυθμίσεις του Elxis.
Στο email που πάει στο site ως όνομα αποδέκτη χρησιμοποιείται το όνομα της εταιρείας όπως το έχεις δηλώσει στις γενικές ρυθμίσεις του plugin.
Πήγαινε:
Επεκτάσεις > Πρόσθετα περιεχομένου > Κλικ στο Mini shop > Καρτέλα παράμετροι.
Άλλαξε το όνομα της εταιρείας (company) και γράψτο με λατινικούς χαρακτήρες (πχ αντί "Μιχάλης" γράψε "Michalis").
Αποθήκευσε τις παραμέτρους και δοκίμασε να ξανακάνεις παραγγελία.
Elxis Team
|
Is Open Source
|
IOS Rentals | IOS AERO
michalis1984
Sr. Member
«
Reply #2 on:
April 30, 2015, 15:06:29 »
Όντως το έγραψα με λατινικούς χαρακτήρες και δούλεψε όπως πρέπει.
Ευχαριστώ!
michalis1984
Sr. Member
«
Reply #3 on:
May 01, 2015, 18:43:01 »
Γειά σας και καλό μήνα.
Δηλαδή υπάρχει θέμα με την χρήση Ελληνικών χαρακτήρων γενικά σε αυτό το plugin; Προσπαθώ να κάνω αγορά και όταν συμπληρώσω τα στοιχεία (του αγοραστή) με ελληνικούς χαρακτήρες τότε μου έρχεται αυτό το ακαταλαβίστηκο email. Κρίμα, δεν μπορούμε να το κάνουμε να δουλεύει και με ελληνικα;
datahell
Elxis Team
Hero Member
«
Reply #4 on:
May 01, 2015, 20:24:03 »
Δεν υπάρχει
κανένα απολύτως πρόβλημα με τα Ελληνικά
στα email. Το γιατί δεν βλέπεις τον τίτλο ή τον αποστολέα του email σωστά δεν μπορώ να πω χωρίς να το ψάξω. Το πιο πιθανό είναι να φταίει
ο τρόπος που βλέπεις τα email σου
(πχ web mail , outlook, thunderbird, κάτι άλλο) και οι ρυθμίσεις σου. Πχ μπορεί να έχεις ορίσει καρφωτά κωδικοποίηση iso-8859-7, δεν μπορώ να ξέρω τι κάνεις, δεν είμαι μάγος. Επίσης δεν μας λες αν τα υπόλοιπα email του elxis (πχ φόρμα επικοινωνίας) σου έρχονται σωστά, είμαι σίγουρος ότι και εκεί έχεις το ίδιο πρόβλημα που σημαίνει ότι αυτό που αναφέρεις δεν έχει καμία σχέση με το mini shop.
«
Last Edit: May 01, 2015, 20:25:51 by datahell
»
Elxis Team
|
Is Open Source
|
IOS Rentals | IOS AERO
michalis1984
Sr. Member
«
Reply #5 on:
May 01, 2015, 20:53:11 »
Δεν έχω αλλάξει οτιδήποτε. Φρέσκο δοκιμαστικό site που μόλις έγιναν install όλα. Η φόρμα επικοινωνίας και όλα τα υπόλοιπα email του site έρχονται μια χαρά. Anyw δες τι γίνεται τώρα..
Άλλαξα απ' τις ρυθμισείς του elxis το "Μέθοδος αποστολής" απο Php mail σε Sendmail και έρχονται όπως πρέπει τα email του mini eshop.
Φυσικά όταν βγεί κανονικά το site θα έχει τις ρυθμίσεις SMTP. Θα βάλω τις ρυθμίσεις αργότερα και μακάρι να είναι οκ.
Όταν η μέθοδος αποστολής είναι το "Php mail" και υπάρχει κάποιο input στα ελληνικά στην φόρμα παραγγελίας (ή η υπογραφή την εταιρείας που είπες πιο πάνω) δεν έρχονται κανονικά τα μειλ στον ιδιοκτήτη του site.
Δεν ξέρω αν είναι θέμα του server μου ή οτιδήποτε άλλο, όποιος έχει διάθεση και ελευθερο χρόνο μπορεί να το δοκιμάσει για επαλήθευση - αλλά μην κάνετε αγορά σαν να είστε login ως admin. Αγορά με logout και άλλο email.
michalis1984
Sr. Member
«
Reply #6 on:
May 01, 2015, 22:22:06 »
Έβαλα ρυθμίσεις SMTP και είναι οκ. Τέλεια!
datahell
Elxis Team
Hero Member
«
Reply #7 on:
May 01, 2015, 23:32:24 »
ΠΑΝΤΑ χρησιμοποιούμε SMTP με authentication
για να στέλνουμε email. Αλλιώς θα έχουμε προβλήματα με spam και άλλα.
Χαίρομαι που βρήκες το πρόβλημα, καλή συνέχεια!
Elxis Team
|
Is Open Source
|
IOS Rentals | IOS AERO
Print
Pages: [
1
]
« previous
next »
Elxis CMS Forum