Welcome,
Guest
.
Please
login
or
register
.
Did you miss your
activation email
?
News:
Download Elxis CMS:
Elxis 5.5 Hermes
.
Home
Help
Login
Register
Elxis CMS Forum
»
Ελληνικό Forum
»
Γενικά Θέματα για το Elxis CMS
(Moderators:
CREATIVE Options
,
akalant
) »
Ξαφνικό πρόβλημα!
« previous
next »
Print
Pages: [
1
]
Author
Topic: Ξαφνικό πρόβλημα! (Read 6514 times)
michalis1984
Sr. Member
Ξαφνικό πρόβλημα!
«
on:
March 28, 2014, 17:58:20 »
Έπαθα μεγάλη ζημιά.
Σε αυτό το πακέτο shared έχω διάφορα sites και σε παλιά elxis και στο νέο. Και ξαφνικά πριν απο 1 ώρα όλες οι db σε όλα τα sites που ήταν φτιαγμένα με το νέο elxis έχουν γίνει 0.00kb. Όλα τα υπόλοιπα που ήταν σε παλιές εκδόσεις δουλεύουν μια χαρά. Το θέμα είναι πως είχα και 1 site demo το οποίο έκανα απλά εγκατάσταση εδώ και βδομάδες και χάθηκε και αυτού η db!
Μηδενίστηκαν 5 βάσεις και όλα τα sites ήταν στο νέο elxis.
Δεν ξέρω τι συμβαίνει, αν είναι πρόβλημα της εταιρίας που με φιλοξενεί ή κάτι άλλο.
«
Last Edit: March 28, 2014, 18:44:03 by datahell
»
michalis1984
Sr. Member
Re: Ξαφνικό πρόβλημα!
«
Reply #1 on:
March 28, 2014, 18:02:24 »
Λαμβάνω συνεχώς αυτό το μήνυμα error απ' την ώρα που εμφανίστηκε το πρόβλημα, αλλά μάλλον είναι λόγο αδυναμίας σύνδεσης με τη βάση.
The detailed error message was:
ERROR in file /home/michalis/public_html/daskalemata4/includes/libraries/elxis/database/statement.class.php line 41
Uncaught exception 'PDOException' with message 'SQLSTATE[42000]: Syntax error or access violation: 1286 Unknown storage engine 'InnoDB'' in /home/michalis/public_html/daskalemata4/includes/libraries/elxis/database/statement.class.php:41
Stack trace:
#0 /home/michalis/public_html/daskalemata4/includes/libraries/elxis/database/statement.class.php(41): PDOStatement->execute(NULL)
#1 /home/michalis/public_html/daskalemata4/includes/libraries/elxis/uri.class.php(375): elxisPDOStatement->execute()
#2 /home/michalis/public_html/daskalemata4/includes/libraries/elxis/uri.class.php(71): elxisUri->loadRoutes()
#3 /home/michalis/public_html/daskalemata4/includes/loader.php(101): elxisUri->__construct()
#4 /home/michalis/public_html/daskalemata4/includes/loader.php(212): elxisLoader::loadInit('libraries:elxis...', 'eURI', 'elxisUri')
#5 /home/michalis/public_html/daskalemata4/index.php(18): require('/home/michalis/...')
#6 {main}
thrown
This error was logged
«
Last Edit: March 28, 2014, 18:44:10 by datahell
»
datahell
Elxis Team
Hero Member
«
Reply #2 on:
March 28, 2014, 18:48:30 »
Το μήνυμα που λαμβάνεις είναι λογικό εφόσον η βάση δεδομένων είναι άδεια καθώς συνδέεται στη βάση αλλά δεν υπάρχει τίποτα μέσα της.
Δες τα log να βρεις τι έχει συμβεί. Η βάση δεν αδειάζει μόνη της. Το demo site τι είδους site ήταν; Έχεις φτιάξει κάποιο script που έκανε restore την βάση του κάθε κάποια ώρα; Και αν ναι, μήπως το script έχει κάποιο λάθος; Επίσης αυτά τα site είχαν τον ίδιο user για σύνδεση στη βάση; Κάνε ελέγχους, μην κοιτάς το σφάλμα που σου βγάζει τώρα, δεν είναι το αίτιο αυτό, αυτό είναι το αποτέλεσμα.
Elxis Team
|
Is Open Source
|
IOS Rentals | IOS AERO
rentasite
Elxis Community
Hero Member
Web Services
«
Reply #3 on:
March 28, 2014, 18:49:41 »
InnoDB is a storage engine for MySQL. MySQL 5.5 and later use it by default.
Έκανα μια μικρή αναζήτηση στο web, με βάση το μήνυμα σφάλματος:
1286 Unknown storage engine 'InnoDB''
. Είναι πρόβλημα που αφορά τον πάροχο σου.
Επικοινώνησε και ρώτησε εάν
το InnoDB έχει τεθεί OFF
. Οι βάσεις δεδομένων που αναφέρεις, δεν έχουν χαθεί!
Rent a Site
|
Lelevose
datahell
Elxis Team
Hero Member
«
Reply #4 on:
March 28, 2014, 18:55:08 »
Έγραψες ότι οι βάσεις "άδειασαν". Αν ισχύει αυτό τότε μην κοιτάς το μήνυμα που σου βγάζει καθώς είναι το αποτέλεσμα μίας κενής βάσης. Το ζητούμενο είναι να βρεις γιατί άδειασαν οι βάσεις. Αν οι βάσεις είναι τελικά ΟΚ αλλά αποτυγχάνουν τα queries αυτό είναι άλλο θέμα και πιθανότατα αφορά την φιλοξενία σου. Αν θες βοήθεια στείλε μου ένα προσωπικό μήνυμα με τα απαραίτητα στοιχεία πρόσβασης να το δω.
Elxis Team
|
Is Open Source
|
IOS Rentals | IOS AERO
michalis1984
Sr. Member
«
Reply #5 on:
March 28, 2014, 19:21:58 »
@datahell το demo ίσως να μην ήταν καλή περιγραφή. Ήταν μια εγκατάσταση που έκανα σε ένα subfolder με σκοπό να μεταφέρω σιγά-σιγά ένα παλιό site στο νέο elxis. Αλλά δεν είχα κάνει ακόμη τίποτα.
@rentasite Αυτό που μου λες δεν το γνωρίζω, αλλά πριν απο 1 βδομάδα είχα ζητήσει και με είχαν μεταφέρει σε ευρωπαϊκούς server απο αμερικάνικους. Αλλά αυτό έγινε πριν απο 1 βδομάδα και όλα ήταν εντάξει μέχρι τώρα.
Το ότι είναι άδειες οι DB το είδα απ' το cpanel, επισυνάπτω εικόνα και με παραξένεψε που όλα όσα έγιναν 0.0MB ήταν στο νέο elxis. Τόση γκαντεμιά; Ούτε στο phpmyadmin μπορώ να μπω για να δω τι γίνεται. Προσπαθώ να κάνω login αλλά μου βγάζει μια άσπρη σελίδα.
Μίλησα με το support και η κοπέλα μου είπε ότι μπορεί να μπει στις βάσεις και βλέπει τα tables μια χαρά. Έχει προωθήσει το πρόβλημα για διερεύνηση. Ούτε εγώ μπορώ να μπω στο phpmyadmin, ούτε το elxis όπως φαίνεται, αλλά ούτε και κανείς άλλος, γιατί το piwik (αυτό δεν πειράχτηκε όπως και τα άλλα sites στο παλιό elxis) που τρέχω για να βλέπω στατιστικά μου δείχνει πως απ' τις 16.45 δεν μπήκε κανείς.
Επίσης για τον user.. ναι όλες οι βάσεις που έχω εκεί χρησιμοποιούν τον ίδιο user.. βλακεία μου το ξέρω και θα πρέπει να το φτιάξω. Αλλά δεν νομίζω να είναι αυτό γιατί αν κάποιος έμπαινε μέσα θα τα διέγραφε όλα.
datahell
Elxis Team
Hero Member
«
Reply #6 on:
March 28, 2014, 19:57:27 »
Κάτσε ρε συ, αν δεν μπορείς να μπεις στο phpmyadmin αυτό σημαίνει ότι κάτι γίνεται με τον server σου. Αν δεν μπορείς να μπεις λόγω άρνησης σύνδεσης κάτι γίνεται με τον user. Επειδή το πρόβλημα παρουσιάστηκε σε όλα τα site που είχαν τον ίδιο user κάτι συμβαίνει εκεί, δεν είναι θέμα Elxis. Ίσως ο δίσκος του server έχει πρόβλημα και και δεν μπορεί να διαβάσει κάτι στη βάση. Ίσως κάποιος πείραξε τον συγκεκριμένο χρήστη (privileges, κλπ). Αν το συνδιασεις και με την μεταφορά που έγινε πριν μία βδομάδα κάτι αρχίζει και δείχνει προς την κατεύθυνση της φιλοξενίας σου... Ελπίζω πάντως να σου έγινε μάθηματο το ότι φτιάχνουμε έναν χρήστη ανά βάση, και δεν συνδεόμαστε σε πολλαπλές βάσεις με τον ίδιο χρήστη.
Elxis Team
|
Is Open Source
|
IOS Rentals | IOS AERO
datahell
Elxis Team
Hero Member
Ξαφνικό πρόβλημα [SOLVED]
«
Reply #7 on:
March 28, 2014, 20:12:19 »
Έκανα έλεγχο. Δεν έχει καμία σχέση το Elxis ή ο χρήστης της βάσης με αυτό το πρόβλημα.
Είναι καθαρά πρόβλημα της Mysql στο server σου.
Σου χτυπάει στα Elxis 4.x site γιατί αυτά χρησιμοποιούν ως storage engine το
InnoDB
σε αντίθεση με το
MyISAM
που χρησιμοποιεί το Elxis 2009.x.
Από ότι είδα στο internet το πρόβλημα λυνεται σταματώντας την mysql, διαγράφοντας τα Log αρχεία του innodb και κάνοντας restart την Mysql ώστε να τα ξαναδημιουργήσει.
Δες εδώ για περισσότερα
(υπάρχουν και άλλες παρόμοιες αναφορές στο internet). Μετά το restart κάνεις το σταυρό σου να διαβάσει τους πίνακες στη βάση και να μην έχεις χάσει τα δεδομένα τους, λογικά πάντως δεν θα έχεις πρόβλημα.
Επικοινώνησε με αυτούς που σε φιλοξενούν και πες τους τι πρέπει να κάνουν... Την κοπελίτσα που σου μιλησε φαντάζομαι την έχουν μόνο για να σηκώνει τηλέφωνα, ωραία υποστήριξη έχεις...
«
Last Edit: March 28, 2014, 20:15:17 by datahell
»
Elxis Team
|
Is Open Source
|
IOS Rentals | IOS AERO
michalis1984
Sr. Member
«
Reply #8 on:
March 28, 2014, 20:35:13 »
Σίγουρα το μάθημα έγινε μάθημα. Ένας user για κάθε βάση (για περισσότερη ασφάλεια) και .. πιο συχνό backup (για κάθε ενδεχόμενο).
Να 'σαι καλά datahell με καθυσήχασες. Η διάγνωση σου ήταν πολύ καλή.
Μόλις πήγα να μιλήσω την κοπελίτσα για να μεταφέρω την συνταγή σου, είδα πως το έχουν διορθώσει και μου έστειλαν και email μόλις. Ευτυχώς δεν χάθηκε οτιδήποτε και η καρδιά μου επέστρεψε στη θέση της.
Print
Pages: [
1
]
« previous
next »
Elxis CMS Forum
»
Ελληνικό Forum
»
Γενικά Θέματα για το Elxis CMS
(Moderators: