Welcome,
Guest
.
Please
login
or
register
.
Did you miss your
activation email
?
News:
Convert
Wordpress to Elxis
with
Elxis importer
!
Home
Help
Login
Register
Elxis CMS Forum
»
Ελληνικό Forum
»
Διαχείριση
(Moderators:
CREATIVE Options
,
ks-net
) »
Πρόβλημα κατά την αποθήκευση
« previous
next »
Print
Pages:
1
[
2
]
3
Author
Topic: Πρόβλημα κατά την αποθήκευση (Read 29844 times)
datahell
Elxis Team
Hero Member
Re: Πρόβλημα κατά την αποθήκευση
«
Reply #15 on:
May 09, 2013, 23:32:05 »
Χρειάζεται έλεγχο τοπικά.
Στείλε μου αν θες ένα προσωπικό μήνυμα με στοιχεία πρόσβασης στη διαχείριση και στο FTP να το κοιτάξω.
Elxis Team
|
Is Open Source
|
IOS Rentals | IOS AERO
webgift
Elxis Team
Hero Member
«
Reply #16 on:
May 10, 2013, 09:28:50 »
Sorry Alex, μα δεν έχω τον χρόνο να το κοιτάξω διεξοδικά.
Elxis Team •
Custom web design [EN]
-
[EL]
•
.GR Registrar
datahell
Elxis Team
Hero Member
«
Reply #17 on:
May 12, 2013, 19:58:11 »
Το έλεγξα.
Δεν βλέπω κανένα απολύτως πρόβλημα.
Τα άρθρα αποθηκεύονται μία χαρά και η ανάθεση στην αρχική σελίδα δουλεύει επίσης μία χαρά. Σου έφτιαξα 2 δοκιμαστικά άρθρα σε διαφορετικές ενότητες/κατηγορίες και τα ανέθεσα στην αρχική σελίδα. Κανένα σφάλμα, ούτε πατώντας αποθήκευση, ούτε πατώντας εφαρμογή.
Τι μπορεί να φταίει:
1. Εφόσον έχεις βάλει αρκετά φίλτρα στον defender ίσως κάποιο από αυτά να μπλοκάρει συγκεκριμένο κείμενο. Πχ αν βάλεις στον defender την λέξη "test" και πας στον editor να γράψεις test μόλις πατήσεις αποθήκευση ο defender θα σε μπλοκάρει. Απενεργοποίησέ τον και δες αν το πρόβλημα συνεχίζεται.
2. Κάτι στο pc σου. Μερικά antivirus μπορεί να δημιουργήσουν παρόμοια προβλήματα. Plugin των browser μπορεί επίσης να δημιουργήσουν θέματα. Ίσως και κάποιος ιός... Δοκίμασε από άλλο υπολογιστή και αν γίνεται από άλλο μέρος (άλλο router).
3. Αν χρησιμοποιείς στο server το mod_security και αν αυτό δεν είναι ρυθμισμένο καλά μορεί να υπάρξουν παρόμοια θέματα όπως και με τον defender του Elxis.
Δεν βλέπω πρόβλημα στο Elxis.
Elxis Team
|
Is Open Source
|
IOS Rentals | IOS AERO
webgift
Elxis Team
Hero Member
«
Reply #18 on:
May 12, 2013, 20:05:09 »
Το πρόβλημα εμφανίζεται κατά την
επεξεργασία
συγκεκριμένων αντικειμένων περιεχομένου, αυτόνομων σελίδων ή και ενοτήτων. Όχι κατά την δημιουργία. Τότε που έκανα τον έλεγχο ο defender ήταν απενεργοποιημένος. Ιος στο pc δεν παίζει. Το έλεγξα σε 2 διαφορετικούς browsers (για το θέμα των add-ons).
3. Το περίεργο είναι ότι υπάρχουν και άλλα site σε Elxis όμως δεν έχει παρουσιαστεί παρόμοιο πρόβλημα.
Παράδειγμα αν μπεις για επεξεργασία στο αντικείμενο περιεχομένου :
Artemis Tavern
και πατήσεις Cancel ή apply θα δεις ότι σε πάει στην αρχική. Το έλεγξα τώρα από Linux.
«
Last Edit: May 12, 2013, 20:39:25 by webgift
»
Elxis Team •
Custom web design [EN]
-
[EL]
•
.GR Registrar
datahell
Elxis Team
Hero Member
«
Reply #19 on:
May 12, 2013, 20:42:47 »
Έκανα και επεξεργασία, αφού είπα ότι πάτησα και apply και save.
Το Elxis δεν φταίει, δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα στον κώδικα, γιατί το κάνει, όπως λες, σε συγκεκριμένα αντικείμενα. Αν ήταν κάποιο θέμα του Elxis θα το έκανε συνέχεια ανεξαρτήτως τι γράφεις στο άρθρο ως περιεχόμενο. Τι το ενοχλεί; Το περιεχόμενο του συγκεκριμένου άρθρου. Τι το μπλοκάρει; Ο defender ή το mod_security. Το mod_security έχει δημιουργήσει παρόμοιο πρόβλημα, τουλάχιστον που γνωρίζω εγώ, τους τελευταίους 2-3 μήνας άλλες 2 φορές. Και στις 2 περιπτώσεις έφταιγε ότι δεν είχε σεταριστεί σωστά (είχε βλαμένα φίλτρα).
Άλλαξε τα περιεχόμενα του άρθρου και θα δεις ότι θα αποθηκευτεί κανονικά.
«
Last Edit: May 12, 2013, 20:47:58 by datahell
»
Elxis Team
|
Is Open Source
|
IOS Rentals | IOS AERO
webgift
Elxis Team
Hero Member
«
Reply #20 on:
May 12, 2013, 20:51:06 »
Είμαι περίεργος να δω τι σόι φίλτρο έχει μπει. Αυτό που μου έκανε μεγαλύτερη εντύπωση ήταν σε μια επεξεργασία μιας ενότητας (που δεν είχε γραφτεί τίποτα στον TinyMCE Editor) παρουσίαζε το ίδιο σφάλμα.
«
Last Edit: May 12, 2013, 20:53:55 by webgift
»
Elxis Team •
Custom web design [EN]
-
[EL]
•
.GR Registrar
datahell
Elxis Team
Hero Member
«
Reply #21 on:
May 12, 2013, 21:08:55 »
Μην κοιτάς μόνο τον editor. Το πρόβλημα μπορεί να είναι σε οποιοδήποτε πεδίο της φόρμας...
Elxis Team
|
Is Open Source
|
IOS Rentals | IOS AERO
datahell
Elxis Team
Hero Member
«
Reply #22 on:
May 12, 2013, 21:12:23 »
Ξαναμπήκα και είδα το συγκεκριμένο άρθρο.
Μου κάνετε πλάκα! Αφού
έχει javascript μέσα το συγκεκριμένο άρθρο
!
Elxis Team
|
Is Open Source
|
IOS Rentals | IOS AERO
webgift
Elxis Team
Hero Member
«
Reply #23 on:
May 12, 2013, 21:19:08 »
Σωστά. Μέσω του Bot TinyMCE έχει διαγραφεί από τα prohibited elements (απαγορευμένα στοιχεία) το script. Δεν το είχα προσέξει.
Ίσως έπρεπε να είχαμε απαγορεύσει τον Javascript κώδικα στον editor από την φάση της τροποποίησης του (για το Elxis CMS 200x.x). Η ενότητα που κάνει τα ίδια έχει javascript κώδικα στην περιγραφή του (δεν το θυμόμουν πριν που το ανάφερα). Sorry!
«
Last Edit: May 12, 2013, 21:28:54 by webgift
»
Elxis Team •
Custom web design [EN]
-
[EL]
•
.GR Registrar
xenios
Hero Member
«
Reply #24 on:
May 12, 2013, 22:20:07 »
Χμ, λοιπόν εγώ δεν κάνω πλάκα σε κανέναν, ούτε έχω πρόβλημα με antivirus και το πρόβλημα εμφανίζεται ξανά από διαφορετικούς browsers routers και λειτουργικά συστήματα, ακόμα και σε καθαρές σελίδες χωρές java η κάτι άλλο, όπως τόνισα και νωρίτερα, απλό κείμενο γραμμένο μόνο από τον κειμενογράφο του elxis. Θα σας δώσω ένα παράδειγμα και μια εικόνα να εισάγεται, κακός προσπάθησα να ενεργοποιήσω τον elxis defender και σας μπέρδεψα, τα απενεργοποιώ, επισυνάπτω μια φωτογραφία, όποιος την βάλει στο κείμενο εγώ του βγάζω το καπέλο (όποιος το καταφέρει και δεν τον πετάξει στην πρώτη σελίδα ας μου εξηγήσει τον τρόπο παρακαλώ να το κάνω κι εγώ μετά). Πάμε διαχειριστής πρώτης σελίδας --> Η Ικαρία στην Μπλε Ζώνη --> ανοίγουμε εισαγωγή επεξεργασία εικόνας και προσθέτουμε "../../../images/stories/bluezone.jpg" περιγραφή εικόνας και όνομα εικόνας bluezone, στην αρχή του κειμένου με ρυθμίσεις εμφάνισης αριστερά διαστάσεις 237χ190 και απόσταση οριζόντια 3 και κάθετα 3, πατάμε ενημέρωση ---> αποθήκευση ---> πέταγμα στην πρώτη σελίδα...
Αλλά και οποιαδήποτε εικόνα άλλη να βάλω ή και την ίδια χωρίς απολύτως καμία ρύθμιση το ίδιο κάνει!
Προσπαθήστε!
'Εχω απενεργοποιήσει ήδη denfender και flood blocker και οι δοκιμές έγιναν ανεξάρτητα browser με και χωρίς antivirus και από διαφορετικά router. Απαντάω εκ του ασφαλούς.
Τελευταίος έλεγχος έγινε από Windows 7 Pro Firefox 20.0.1 με πρόσθετο τον web developer (απενεργοποιημένο) Avast free edition ANTIVIRUS απενεργοποιημένο.
«
Last Edit: May 12, 2013, 22:55:00 by xenios
»
nikos
Elxis Community
Hero Member
«
Reply #25 on:
May 13, 2013, 10:50:08 »
Δοκίμασε αν την δέχεται με χρήση του bot mosimage.
Elxis Community |
Open Source Web Lab
datahell
Elxis Team
Hero Member
«
Reply #26 on:
May 13, 2013, 13:03:45 »
../../../ = traversal directory attack...
Αν το site είναι εγκατεστημένο εδώ: /srv/www/something/else/public
Βάζοντας αυτό: ../../../images/stories/bluezone.jpg
Είναι σαν να ψάχνεις την εικόνα στον φάκελο:
/srv/www
, δηλαδή πάνω από το επιτρεπόμενο
/srv/www/something/else/public
Αν το πήγαινες έτσι: ../../../../../etc/init.d/apache2 θα φόρτωνες τον apache ως εικόνα
Βάζε τις εικόνες ετσι:
http://www.example.com/images/stories/bluezone.jpg
ή έτσι /images/stories/bluezone.jpg ή με κάποιο bot/plugin όπως το Image για το Elxis 4.x
«
Last Edit: May 13, 2013, 13:11:54 by datahell
»
Elxis Team
|
Is Open Source
|
IOS Rentals | IOS AERO
xenios
Hero Member
«
Reply #27 on:
May 13, 2013, 14:09:11 »
Και κανονικά που το δοκίμασα με link
http://www
.... δεν έχει καμιά διαφορά. Το ίδιο κάνει. Για τους τύπους πάντος αυτού του είδους Link μου το έδωσε αυτόματα ο ibrowser όταν ανέβασα από εκεί αρχικά την εικόνα, δεν τον γέννησα από το μυαλό μου. Και μάλιστα παρατήρησα πως όταν προσπάθησα να ενημερώσω κάτι στην εικόνα κάθε φορά που πατούσα επεξεργασία στην εικόνα προσέθετε ένα επιπλέον ../ με αποτέλεσμα μετά να μην διαβάζει την εικόνα. Με bot mosimage δεν έχω δοκιμάσει. Αυτό που με προβληματίζει παρόλαυτα είναι ότι όλα αυτά έγιναν ξαφνικά. Δεν είχα παλιότερα προβλήματα.
datahell
Elxis Team
Hero Member
«
Reply #28 on:
May 13, 2013, 19:51:27 »
Αλέξη πάω να το ξαναδώ άλλη μία φορά.
Θα σου πειράξω το άρθρο να δω τι φταίει από αυτά που περιέχει και θα το επαναφέρω μετά. Τα αποτελέσματα σε λίγο.
Elxis Team
|
Is Open Source
|
IOS Rentals | IOS AERO
datahell
Elxis Team
Hero Member
«
Reply #29 on:
May 13, 2013, 20:56:01 »
Αποτελέσματα ελέγχου
: Για όλα φταίνε οι γκόμενες, οι πρώην και οι επόμενες
Λοιπόν, σοβαρά, για όλα φταίει το περιεχόμενο. Είχες για παράδειγμα πρόβλημα στην κατηγορία Restaurant και στο άρθρο Artemis Tavern. Οφείλω να πω πως η html όσων έλεγξα ήταν κακή. Από που να αρχίσω και που να τελειώσω; Deprecated tags όπως το
font
. Χρήση tags για άλλο σκοπό από αυτό που προορίζονται, πχ:
<a type="text/javascript">
...</a>,
span-span-span
το ένα μέσα στο άλλο που δεν περιέχουν τίποτα.
iframe
μέσα σε iframe, μέσα σε iframe... Πειραγμένος
editor
. Χρήση attributes σε tags που δεν επιτρέπεται, πχ:
<tr align="left">
. Καθόλου semantic html, καθόλου css κλάσεις.
Σου σουλούπωσα λίγο την html στην κατηγορία Restaurant και στο άρθρο Artemis Tavern και τώρα αποθηκεύονται μία χαρά. Δεν έλεγξα όλο το περιεχόμενο του site σου, μόνο αυτά τα δύο που μου αναφέρατε.
Συμβουλή: Προσπάθησε να γράφεις άρθρα μη χρησιμοποιώντας καθόλου τα κουμπιά του editor για μορφοποίηση (εκτός των strong και em, και αυτά λελογισμένα). Μη χρησιμοποιείς 500 break για να κάνεις κενό (<br /><br /><br /><br /><br />) αλλά χρησιμοποίησε το margin και το padding ανάλογα την περίπτωση.
Παράδειγμα:
<h3>Artemis tavern</h3>
<p>A nice greek tavern....</p>
<p>An other paragraph here...</p>
Αν θες ιδιαίτερη μορφοποίηση σε κάποιο κομμάτι όρισε μία css κλάση στο css του template σου και παίξε από εκεί. Πχ:
.mytitle { color:#ff9900; font-size:18px; text-decoration:underline; }
<h3 class="mytitle">Artemis tavern</h3>
Αυτά...
«
Last Edit: May 13, 2013, 20:59:38 by datahell
»
Elxis Team
|
Is Open Source
|
IOS Rentals | IOS AERO
Print