Quote. "ο χαραμοφάης θέλει να μου φάει 850 ευρώ. Να δεις πως θα την φτιάξει σε μία - δύο μέρες και τις υπόλοιπες θα κάαααθετε".χαχαχαχαχα.......θα του τα φαει του τυπου τσαμπα....καλα σε κανεναν λαχαναγοριτη πηγε ο αλλος να φτιαξει σελιδα ? τελικα ποσο ποσοστο αμορφωσιας να εχουμε σε αυτον τον τοπο ?
. "ο χαραμοφάης θέλει να μου φάει 850 ευρώ. Να δεις πως θα την φτιάξει σε μία - δύο μέρες και τις υπόλοιπες θα κάαααθετε".
Από τους Δασκάλους που δεν εξαρτάται γιατί δεν τους κόβει το αυτονόητο ;;;
Τώρα όσον αφορά τους δύο μήνες του καλοκαιριού (γιατί φυσικά δε ξέρετε τι ζόρια τραβάμε στον πρώτο) είναι κάτι που ισχύει όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στα εκπαιδευτικά συστήματα όλου του κόσμου (δε ξέρω αν υπάρχουν κάποιες εξαιρέσεις).
Μακάρι να δρούσαμε όπως και άλλες χώρες όχι μόνο σε αυτό άλλα και σε άλλα τόσα χρόνια.
Και βέβαια Δημήτρη τα χρήματα εννοούσα.
* Πραγματικό γεγονός που μου συνέβη και νομίζω επιβεβαιώνει τα λεγόμενά μου και έχει σχέση με το κλάδο σας. Κάποιος άσχετος με το αντικείμενο σας ζήτησε από επαγγελματία του χώρου (δε θέλω να γράψω ονόματα) να του φτιάξει ένα site με κάποιες προδιαγραφές, ο επαγγελματίας του ζήτησε 850 Ευρώ και 2 ή 3 εβδομάδες διορία. Ο πελάτης επικοινώνησε μαζί μου και μου είπε -μου έμεινε αυτό- πως... "ο χαραμοφάης θέλει να μου φάει 850 ευρώ. Να δεις πως θα την φτιάξει σε μία - δύο μέρες και τις υπόλοιπες θα κάαααθετε".
"Να δεις πως θα την φτιάξει σε μία - δύο μέρες και τις υπόλοιπες θα κάαααθετε"
/// Όλα τα επαγγέλματα έχουν τα προβλήματά τους. Άλλοι περισσότερα άλλοι λιγότερα. Δεν μπήκα στην διαδικασία να αναλύσω-συγκρίνω κάτι τέτοιο. Ούτε το θέλω βέβαια (δεν με αφορά)....Μακάρι να δρούσαμε όπως και άλλες χώρες όχι μόνο σε αυτό άλλα και σε άλλα τόσα χρόνια.
Quote from: WebGift on July 13, 2010, 19:08:24/// Όλα τα επαγγέλματα έχουν τα προβλήματά τους. Άλλοι περισσότερα άλλοι λιγότερα. Δεν μπήκα στην διαδικασία να αναλύσω-συγκρίνω κάτι τέτοιο. Ούτε το θέλω βέβαια (δεν με αφορά)....Μακάρι να δρούσαμε όπως και άλλες χώρες όχι μόνο σε αυτό άλλα και σε άλλα τόσα χρόνια.Μια χαρά μπήκες στην διαδικασία να αναλύσεις και να συγκρίνεις, μην αποποιείσαι τα γραφόμενά σου. Μιας και μιλάς λοιπόν για άλλες χώρες, ας σε ρωτήσω εγώ κάτι.
Ένα project που κάνεις εσύ κατόπιν παραγγελίας και χρεώνεις τον πελάτη σου π.χ. 10 ευρώ, αυτό το project πόσο θα στοίχιζε στον πελάτη αν το παράγγελνε από Άγγλο ή Γερμανό προγραμματιστή; Κάνε τον υπολογισμό με το μυαλό σου και κράτα το λόγο, γιατί θα μας χρειαστεί.
Ένας λοιπόν δάσκαλος στην Ελλάδα, διορίζεται και παίρνει πρώτο μισθό 1050 ευρώ, και μετά απο 30 χρόνια υπηρεσίας φτάνει στα 1650 (τον μήνα). Ο ίδιος δάσκαλος στην Γερμανία, διορίζεται και παίρνει πρώτο μισθό 2400 και μετά από 27 χρόνια υπηρεσίας (πριν βγει στην σύνταξη υποχρεωτικά) μπορεί να φτάσει και τα 4800. Ο δάσκαλος στην Γερμανία βέβαια, απασχολείται τις καλοκαιρινές μέρες που κάθεται ο Έλληνας με επιμορφωτικά σεμινάρια, με θερινά τμήματα, με διαμόρφωση νέων διδακτικών προγραμμάτων, απασχολεί τους μετεξεταστέους και προετοιμάζει τους νέους εισακτέους. Από ό,τι βλέπεις, οι λόγοι μισθών δεν συγκρίνονται. Εσείς δουλεύετε και αμείβεστε όπως οι ξένοι σας συνάδελφοι, ενώ στον κλάδο των εκπαιδευτικών δεν υπάρχει καμία σχέση Ελλάς-Ευρώπη (για να μην πω για καμιά Σουηδία που δουλεύουν εκεί 14 ώρες την εβδομάδα για 7 μήνες μόνο και παίρνουν τα τριπλά, πέραν της ετήσιας υποχρεωτικής άδειας μετ αποδοχών κάθε 4 χρόνια για να οργανώνουν το υλικό τους και τις πρακτικές τους).
Το πρόβλημά μας (των εκπαιδευτικών) δεν είναι το τι θα κάνουμε τα καλοκαίρια. Λες εγώ να μην θέλω να ασχοληθώ με την τέχνη-επιστήμη μου; Το πρόβλημα είναι το μίσθιο. Ήταν που ήταν τόσο, κόπηκε και το 30%, όποιοι ευσυνείδητοι δούλευαν σταμάτησαν και αυτοί πλέον. Αν θέλετε να μας κάνετε Γερμανία, να καθόμαστε να δουλεύουμε τα καλοκαίρια-Χριστούγεννα-πασχα και ΠΣΚ αν γουστάρετε, να μας πληρώνετε όπως μας αξίζει, όσο αξίζει η δουλειά μας και στις όλες τις άλλες πολιτισμένες χώρες και να'στε σίγουροι οτι κανείς μας δεν θα φέρει αντίρρηση. Και φυσικά, τότε όλα θα αλλάξουν (αρχίζοντας από την ποιότητα της εκπαίδευσης) στην κοινωνία μας, πολιτική μας, στο ήθος μας και ... και .. και
Η αλήθεια είναι οτι όλη αυτή η κατάσταση (κρίση, περικοπές, κλεφτοπόλεμος με σδοε κτλ) μας έχουν κάνει όλους καχύποπτους και κοιτάει ο ένας τον άλλον με μισό μάτι, αν δουλεύει πιο λίγο, αν τα τρώει πιο πολύ και πάει λέγοντας.
Ας κοιτάξουμε λοιπόν τους εαυτούς μας και ας αφήσουμε τους άλλους, που βράζουμε στο ίδιο καζάνι. Δεν έχει νόημα, γιατί δεν είναι αυτοί οι αντίπαλοί μας.
Όπως λέμε μικρή Ολλανδέζα; Να ζήσετε!
Βλέπω πως αν δηλώσεις ΑΦΜ που δεν ανήκει στην ώρα που γράφει η κλίμακα σε πετάει ξανά στην ενημερωτική σελίδα και δε μπορείς να συνεχίσεις! Σωστά;