Welcome,
Guest
.
Please
login
or
register
.
Did you miss your
activation email
?
News:
Did you know that
Elxis 5.x
uses HTML5, CSS3 and pure javascript without external libraries such as jQuery?
Home
Help
Login
Register
Elxis CMS Forum
»
Ελληνικό Forum
»
Δημόσιο Βήμα
(Moderators:
CREATIVE Options
,
rentasite
) »
DOCUMENTATION για αρχάριους
« previous
next »
Print
Pages:
1
2
[
3
]
Author
Topic: DOCUMENTATION για αρχάριους (Read 26686 times)
babis1
Hero Member
Re: DOCUMENTATION για αρχάριους
«
Reply #30 on:
February 12, 2009, 17:28:03 »
γιατι δεν κανουμε ενα site με το appendix να υπαχουν αλφαβητικα διαφορες ερωτησεις-απαντησεις καταρχην να βοηθησουμε τους πολυ αρχαριους και μετα με levels να υπαρχουν και αλλα appendix ? τα περιεχομενα που θα μπορει να βρει κανενας μπορουν να φαινονται με ενα sitemap, μαλιστα μπορουμε οσοι θελουμε (εγω ειμαι μεσα) να στησουμε sites και να στελνουμε με λικνς ο ενας στον αλλον για τα διαφορετικα levels
.... η ισχυς εν τη ενωση !
datahell
Elxis Team
Hero Member
«
Reply #31 on:
February 12, 2009, 20:08:36 »
Για την πλατφόρμα: αν δεν κάνω λάθος το docuwiki έχει βασιστεί πάνω στο mediawiki. Το Mediawiki δεν το έχω δει, θα το δω, αλλά το docuwiki μου φάνηκε εξαιρετικό για τη δουλειά που το θέλουμε. Και κυρίως μου άρεσε η πολυγλωσσία του, η ταχύτητά του, το seo του και το layout του. Αυτό που δεν μου άρεσε είναι το navigation.
Η βάση του documentation, αυτό που με ενδιαφέρει για τους αρχάριους χρήστες, είναι σταθερή. Για παράδειγμα το πως προσθέτουμε ένα αντικείμενο περιεχομένου είναι στάνταρ σε όλες τις εκδόσεις, ελάχιστες μικροδιαφορές τυχόν να υπάρχουν μεταξύ των εκδόσεων. Δεν πειράζει αν δεν υπάρχει άρθρο για το πως πχ ανοίγουμε connection σε δεύτερη βάση δεδομένων, αυτά είναι για προχωρημένους χρήστες και σε πρώτο στάδιο δεν μας ενδιαφέρουν. Οπότε δεν υπάρχει ιδιαίτερο πρόβλημα.
Καλώς ή κακώς η βασική γλώσσα είναι τα αγγλικά. Συνεπώς τα πάντα θα γράφονται πρώτα στα αγγλικά και μετά σε οποιαδήποτε άλλη γλώσσα. Δεν είναι και έγκλημα να κάνουμε ένα ορθογραφικό ή συντακτικό λάθος. Μην αγχώνεστε σε αυτό. Ξέρω ότι δεν εκφραζόμαστε το ίδιο στα αγγλικά από ότι στα ελληνικά αλλά δεν γίνεται αλλιώς. Είναι κακό για την εξάπλωση του project και παράγοντας αποθάρρυνσης για τους χρήστες εκτός Ελλάδας να φαίνεται ότι το elxis είναι μόνο για τους Έλληνες. Συνεπώς στο θέμα της γλώσσας η σειρά είναι: αγγλικά και μετά οτιδήποτε άλλο.
Αν ψάξεις το forum, το elxis.org, τα manual που κατά καιρούς έχουμε γράψει και την ενσωματωμένη βοήθεια του Elxis θα βρεις απαντήσεις σχεδόν για τα πάντα. Το wiki απλά θα είναι μία συγκέντρωση όλων αυτών.
Θέλετε να εγκαταστήσω ένα wiki σε ένα subdomain του elxis.org να αρχίσουμε να το δουλεύουμε; Στο "Elxis Labs" ο χώρος είναι προστατευμένος, μπορούμε να συνεχίσουμε την συζήτηση για το πως θα στηθεί εκεί και όσοι δεν είναι μέλη και θέλουν να συμμετάσχουν στο wiki θα τους δώσω τα κατάλληλα προνόμια να μπουν στο "elxis labs".
Θα πρέπει να τονίσω πως ο ρόλος μου εμένα σε όλο αυτό θα είναι βοηθητικός, έχω να ασχοληθώ με την ανάπτυξη του 2009 και όλων των άλλων που καθημερινά μου ζητάνε. Οπότε τη δομή και το επι μέρους στήσιμο του wiki θα το αναλάβετε εσείς. ΟΚ;
Θα ήθελα κάποιος έμπειρος χρήστης να μπει επικεφαλής αυτής της προσπάθειας ώστε να συντονίζει και να μαζέψει προσωπικό (υπάρχουν πολλοί που θα ήθελαν να συμμετάσχουν πιστεύω και επίσης καλό είναι να υπάρχει και ένας τουλάχιστον από κάθε γλώσσα). Όποιος θέλει να πάρει ζεστά αυτή την προσπάθεια και να δαπανίσει ίσως λίγο χρόνο παραπάνω από τους υπόλοιπους ας το δηλώσει.
«
Last Edit: February 12, 2009, 20:12:47 by datahell
»
Elxis Team
|
Is Open Source
|
IOS Rentals | IOS AERO
rentasite
Elxis Community
Hero Member
Web Services
«
Reply #32 on:
February 12, 2009, 20:20:28 »
Quote from: datahell on February 12, 2009, 20:08:36
Θέλετε να εγκαταστήσω ένα wiki σε ένα subdomain του elxis.org να αρχίσουμε να το δουλεύουμε;
Καλύτερα έτσι ΝΑΙ!!!
Στη διάθεση σας για ότι θέλετε. Ελληνικά / Αγγλικά.
Rent a Site
|
Lelevose
Dimitris Kanatas
Elxis Community
Hero Member
Εκπαιδευτικός
«
Reply #33 on:
February 12, 2009, 20:25:27 »
Θέλω να συμμετάσχω στη προσπάθεια αλλά μόνο για την ελληνική γλώσσα... Τα Αγγλικά-Γαλλικά (που έχω ένα βασικό επίπεδο στη σύνταξη) με δυσκολεύουν αρκετά και απαιτούν περισσότερο χρόνο.
«
Last Edit: February 12, 2009, 20:27:32 by Jim KanaDOS
»