Welcome,
Guest
.
Please
login
or
register
.
Did you miss your
activation email
?
News:
Bug reports and fixes
.
Home
Help
Login
Register
Elxis CMS Forum
»
Ελληνικό Forum
»
Γενικά Θέματα για το Elxis CMS
(Moderators:
CREATIVE Options
,
akalant
) »
Δικαιωματα Domain Name
« previous
next »
Print
Pages: [
1
]
2
Author
Topic: Δικαιωματα Domain Name (Read 15625 times)
iras
Jr. Member
Δικαιωματα Domain Name
«
on:
January 14, 2008, 22:13:35 »
Πριν περίπου 3 χρόνια έχω καταχώρηση ένα domain στο όνομα μου, χωρίς να έχω δηλώσει αυτό το όνομα στο υπουργείο εμπορίας και ανάπτυξης σαν εμπορικό σήμα.
Τώρα εάν κάποιος τρίτος δηλώσει αυτό το όνομα σαν εμπορικό σήμα έχει την δυνατότητα να μου απαγορεύσει την λειτουργία του site? Τι γίνετε σε αυτήν την περίπτωση?
Olympion
Guest
Re: Δικαιωματα Domain Name
«
Reply #1 on:
January 14, 2008, 22:28:27 »
Οι εταιριες που ονομαζοντε οπως το ντομειν
παντα
εχουνε περισσοτερα δικαιωματα πανω σε αυτο το ονομα ακομα κι αν εχεις το ντομειν 20 χρονια.
Εξεραιση αποτελουν ονοματα τα οποια εκ φυσεως δεν μπορουν να γινουν Μαρκα/Σημα κατατεθεν κλπ. πχ. ντοματα, νερο, κοκκινο, αυτοκινητο κλπ.
Ακομα και αν και οι 2 αντιπαλοι ειναι εταιρειες το ντομειν το παιρνει η εταιρεια με τους περισσοτερους εργαζομενους.
«
Last Edit: January 14, 2008, 22:32:28 by Olympion
»
babis1
Hero Member
«
Reply #2 on:
January 14, 2008, 22:33:58 »
λαθος .........το domain ειναι domain και ανηκει στον ιδιοκτητη του...........ας πουμε το ert.gr εληγε στης 31-12 αν δεν το πληρωναν και το...αγοραζα (γινετε και δημοπρασια)μπορουσα να το χρησιμοποιησω εγω η................
να το πουλαγα.......10.000......(ευρω)
babis1
Hero Member
«
Reply #3 on:
January 14, 2008, 22:37:33 »
επισης αν ισχυε κατι τετοιο..πραγμα που μπορεις και να αντικρουσης σε ενδεχομενη δικη..τοτε τα επωνυμα των ανθρωπων θα επρεπε να τα αγοραζουν αποκλειστικα και μονο οι κατοχοι των επωνυμων.....
Olympion
Guest
«
Reply #4 on:
January 14, 2008, 22:40:40 »
Γεια σου Μπαμπη
μιλω με γεγονοτα, εσυ?
Τωρα σοβαρα το εννοησες? εχεις την εντυπωση οτι θα βρεθει καποιος δικαστης να σου δωσει την ΕΡΤ η την Κοκακολα η..ηη...
babis1
Hero Member
«
Reply #5 on:
January 14, 2008, 22:55:00 »
αναφερε ενα γεγονος και το λινκ που εχει δημοσιευθει.....γιατι αν ηταν ετσι το elxis domain θα το διεκδικουσαν πολλοι..επισης δες στο google ποσες εταιριες imedica υπαρχουν(πελατης μου)το ονομα του ειναι στο ονομα μου ιδιοκτησια...θα μπορουσα να αναφερω και αλλους μην επιμενεις το domain ανηκει σε αυτον που το πηρε πρωτος..μονο ονοματα χωρών,πολεων,δημων κλπ δεν τα παιρνεις ...και αυτο μονο για τα gr γιατι com info net κλπ ανετα!!!!!!!!!
babis1
Hero Member
«
Reply #6 on:
January 14, 2008, 22:57:18 »
iras σε απειλησε καποιος?αν ναι θα γινη πρωτοσελιδο.στειλε πληρη δελτιο τυπου
datahell
Elxis Team
Hero Member
«
Reply #7 on:
January 15, 2008, 00:05:49 »
babis1 κάνεις λάθος. Μπορούν να του το πάρουν το domain. Σε αυτές τις περιπτώσεις αυτό που συμβαίνει είναι (εφόσον το θέλουν) να σε πλησιάσουν και να σου προσφέρουν ένα ποσό για το domain. Αν δεν το δεχθείς πάνε νομικά και ΤΟ ΠΑΙΡΝΟΥΝ! Μερικά domain είναι special domains δεν μπορείς να τα κατοχυρώσεις (πχ τοπωνύμια ή ονομασίες μεγάλων εταιρειών ή προσώπων) ακόμα και ας είναι ελεύθερα.
Elxis Team
|
Is Open Source
|
IOS Rentals | IOS AERO
babis1
Hero Member
«
Reply #8 on:
January 15, 2008, 01:22:29 »
ωραια!!!
1.εχεις μια πιστοποιηση απο την εεττ οτι εγκριθικε το ονομα χωρου με ιδιοκτητη εσενα?ναι
2.εχεις εναν καταχωρητη ονοματων ο οποιος στους ορους χρησης δεν το αναφερει πουθενα?ναι
αρα και μονο αυτοι οι δυο λογοι με κανουν να κινηθω νομικα και αν θελουν να το τραβηξουν σε βαθος χρονου ...welcome
το θεμα ειναι να το διεκδικησης...
αν ηταν special domain δεν θα επρεπε να σου το δωσουν εξ αρχης ...εγω παντω ς αν μου τυχη κατι τετοιο ...δεν λεω μπορει να χασω λεφτα σε δικηγορους αλλα δεν θα το αφησω...προσφατα η domains24 (εχω παρει 40 ονοματα απο εκει)κερδισε μια δικη με την εεττ ...ψαξτε για σχετικο αρθρο.
babis1
Hero Member
«
Reply #9 on:
January 15, 2008, 01:42:16 »
εξαλλου απο ποτε το υπουργειο βιομηχανιας(καταχωρη τα logos των εταιριων)ειναι και συνδεδεμενο με οποιοδηποτε τροπο με το ιντερνετ...εκει δεν ξερουν ακομα τη ειναι ιντερνετ οχι να εχουν και νομοσχεδιο...θα ψαξω στην εφημεριδα της κυβερνησης για να δω τον νομο..........αν υπαρχει.Παντως και απο μονο του φωναζει οτι ειναι αδικο αν γινετε αυτο ...που δεν το πιστευω.....γιατι αν εσυ εχεις ενα site 5 χρονια ,εχεις αποκτηση κοινο,μπορει να σου φερνει και κερδη πως ερχεται ο αλλος που σκεφτηκε να δωση ενα ονομα στην επιχειρηση του....ασε που μπορει να φερεις το επιχειρημα οτι ειδαν το site σου και σκεφτηκαν την επωνυμια τους....και να διεκδικει και το ονομα σου στο διαδικτυο..αδυνατον.Αν προυπηρχε η εταιρια και πηρες εσυ ενα ονομα που σχετιζετε με αυτην σημαινει οτι δεν την ενδιαφερει το ονομα αλλιως ΣΙΓΟΥΡΑ θα το ειχαν κλειση.εχω πελατη που εχει κλειση 8 domains που σχετιζονται με το αντικειμενο που κανει(porfira-ygeia-evexia-biolife,odigos-bio,polyodigos,tapantabio,petrakaixilo....)αυτος γιατι πληρωσε?για να εχει αυτο που θελει.ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ Ο ΑΛΛΟΣ..........ΕΚΤΟΣ.................ΑΝ.ΣΟΥ.........ΤΑ.........ΣΚΑΣΟΥΝ......και πεις ..ε..εχει καλοκαιρι στην αυστραλια..παιρνεις και τους παρελκομενους σου και πας διακοπες
datahell
Elxis Team
Hero Member
«
Reply #10 on:
January 15, 2008, 12:32:44 »
iras για πιο domain μιλάμε αν επιτρέπεται;
Elxis Team
|
Is Open Source
|
IOS Rentals | IOS AERO
nikos65
Hero Member
«
Reply #11 on:
January 15, 2008, 14:48:10 »
Σύμφωνα με αυτά που έχω διαβάσει (αστικό & εμπορικό δίκαιο)νομίζω ότι δεν μπορούν να σου κάνουν τίποτα εφόσον είσαι νόμιμος κάτοχος του ονόματος του domain.
Στο υπουργείο εμπορίου όταν κατοχυρώνεις το σήμα στην ουσία κατοχυρώνεις αυτό που περιγράφεις και με τον τρόπο που περιγράφεις (οπτική) το μόνο που με προβληματίζει είναι εαν στην κατοχύρωση περιλάμβαναν και το
www.domain.gr
σαν σήμα.
Εφόσον δεν έχεις κάποιο χαρακτηριστικό που να ταιριάζει με αυτό που έχουν κατοχυρώσει δεν σου κάνουν τίποτα.
Για πλήρη κατοχύρωση των προηγουμένων ψάξε το στο υπουργείο εμπορίου ο ίδιος γιατί εάν ο δικηγόρος δεν είναι ειδικός θα δώσεις τσάμπα λεφτά.
----
Γηράσκω αεί διδασκόμενος
www.dallas.gr
|
www.igoumenitsahotels.com
babis1
Hero Member
«
Reply #12 on:
January 15, 2008, 16:29:31 »
Quote from: datahell on January 15, 2008, 12:32:44
iras για πιο domain μιλάμε αν επιτρέπεται;
στειλε μας με pm το site σου ,ειμαι περιεργος για ποια επωνυμια προκειτε
babis1
Hero Member
«
Reply #13 on:
January 15, 2008, 16:31:08 »
λετε να θελει η british airways hellas και το δικο μου?...bahellas?
iras
Jr. Member
«
Reply #14 on:
January 16, 2008, 10:31:47 »
συντομα θα σας πς για πιο domain ....
Print
Pages: [
1
]
2