Welcome,
Guest
.
Please
login
or
register
.
Did you miss your
activation email
?
News:
IOS Hotels
and
IOS Rentals
online booking systems for Elxis CMS.
Home
Help
Login
Register
Elxis CMS Forum
»
Ελληνικό Forum
»
Ασφάλεια
»
Υπηρεσία Άρνησης Πρόσβασης σε Spamers
« previous
next »
Print
Pages:
1
[
2
]
Author
Topic: Υπηρεσία Άρνησης Πρόσβασης σε Spamers (Read 21668 times)
ArXoS
Hero Member
Re: Υπηρεσία Άρνησης Πρόσβασης σε Spamers
«
Reply #15 on:
January 09, 2011, 02:35:26 »
μπα, αφού είναι real και όχι bots, μπορούν να κάνουν μια εγγραφή άνετα. Εγώ τουλάχιστον που έχω το elxis login για το smf μια χαρά μου μπαίνουν.
Ο μόνος τρόπος είναι να φτιάξεις ένα αρχικό επίπεδο χρηστών που θα μπορεί ο χρήστης να κάνει edit το profile του μετά από 5 π.χ. μηνύματα. Έτσι θα γράφεται, αλλά δεν θα μπορεί να εκμεταλλευτεί την εγγραφή του, παρά μόνο συμμετέχοντας. Σε λίγο καιρό θα σταματήσουν να σου έρχονται και το πρόβλημα θα έχει λυθεί. Έτσι το έχω αντιμετωπίσει εγώ τουλάχιστον, που στις αρχές είχα 10-15 spam εγγραφές την ημέρα. Τώρα έχω 2-3 κάθε βδομάδα, από newbies, που μπαίνουν και τρώνε χυλόπιτα
Από εκει και πέρα, δε νομίζω να χαλάει κανέναν να φαίνονται στη λίστα μελών αυτές οι εγγραφές, αφού θα φαίνεται μόνο το όνομά τους
Powered by Elxis :
www.greekmasa.gr
|
gym-mous-alim.att.sch.gr
nikos
Elxis Community
Hero Member
«
Reply #16 on:
January 09, 2011, 07:47:30 »
Tο είπα αυτό υπό μία βασική προϋπόθεση.
Το eForum ως γνωστόν είναι δημιούργημα του Γιάννη. Φαντάζομαι δεν θα του ήταν δύσκολο να βάλει ένα option στην διαχείριση χρηστών, ώστε να μπορεί ο διαχειριστής με ένα κλικ, ένα εγγεγραμμένο χρήστη ενός elxis site να τον εντάσσει ή όχι και ως μέλος του eForum. Δηλ. να μην γίνεται αυτόματα όπως είναι τώρα και μέλος του eForum.
Και αν επιπροσθέτως ενεργοποιήσεις η εγγραφή στο site να γίνεται χειροκίνητα από ένα διαχειριστή κατόπιν επαλήθευσης - εξέτασης στοιχείων, που να μην περιορίζονται σε ένα απλό όνομα και e-mail, νομίζω ότι αυτό αποτελεί μια καλή δικλίδα ασφαλείας.
Αλλά βέβαια και αν γινόταν το παραπάνω, το πλέον δύσκολο είναι να μετατρέψεις το παρόν SMF, που είναι τεράστιο, σε eForum. Εκτός και αν κρατούσαμε το παρόν SMF ως αρχείο αναφοράς (κλείνοντας και την εγγραφή χρηστών) και συνεχίζαμε από μια ημερομηνία και πέρα με το eForum.
«
Last Edit: January 09, 2011, 08:00:35 by nikos
»
Elxis Community |
Open Source Web Lab
datahell
Elxis Team
Hero Member
«
Reply #17 on:
January 09, 2011, 10:39:56 »
Το παρόν SMF δεν θέλω να το μεταφέρω στο elxis.org ή, πολύ περισσότερο, να κάτσω να φτιάξω και άλλο site ειδικά για το forum.
Θέλω να είναι ξεχωριστά ώστε να μπορώ να τα διαχειρίζομαι ξεχωριστά και ανεξάρτητα. 2 μικρότερα site διαχειρίζονται ευκολότερα από ένα τεράστιο. Μπορώ να μεταφέρω το φόρουμ όποια στιγμή θέλω όπου θέλω, να το κλείσω χωρίς να πειραχθεί το elxis.org, να του κάνω backup ανεξάρτητα, κλπ. Το πρόβλημα με το SMF είναι ότι είναι δύστροπο, δύκολο να το πειράξεις, έχει απαρχαιωμένο κώδικα και πράγματα που στο elxis θα έκανα εύκολα εδώ χρειάζονται ώρες ψάξιμο ή δεν γίνονται καθόλου. Το eForum θα ήταν σίγουρα πιο ευκολο στη διαχείρισή του.
Αναδιοργάνωση του elxis.org και όλων των βοηθητικών site θα γίνει όταν γίνει διαθέσιμο το elxis Nautilus.
Elxis Team
|
Is Open Source
|
IOS Rentals | IOS AERO
Dimitris Kanatas
Elxis Community
Hero Member
Εκπαιδευτικός
«
Reply #18 on:
January 18, 2011, 23:16:23 »
Μια ακόμη υπηρεσία προστασίας από spammer σε site!! Δυστυχώς δεν έχω χρόνο για δοκιμές! Αν κάποιος τη δοκιμάσει κι έχει διαθέσιμο χρόνο ας μας πει τις εντυπώσεις του...
Μετάβαση στην υπηρεσία