Welcome,
Guest
.
Please
login
or
register
.
Did you miss your
activation email
?
News:
Did you know that
Elxis 5.x
uses HTML5, CSS3 and pure javascript without external libraries such as jQuery?
Home
Help
Login
Register
Elxis CMS Forum
»
Ελληνικό Forum
»
Διαχείριση
(Moderators:
CREATIVE Options
,
ks-net
) »
Ios Reservations Διαχείρηση δωματίων/ξενοδοχείων
« previous
next »
Print
Pages: [
1
]
Author
Topic: Ios Reservations Διαχείρηση δωματίων/ξενοδοχείων (Read 6283 times)
escapeur
Newbie
Ios Reservations Διαχείρηση δωματίων/ξενοδοχείων
«
on:
February 08, 2010, 19:01:35 »
Γεία σας και πάλι, θα ήθελα να κάνω ορισμένες ερώτησεις.
1) Εχω ένα θέμα σχετικά με έναν τύπο καταλύματος. Τις Βίλλες. Η βίλλα συνήθως διαθέτει πολλά δωμάτια αλλά για μια παρέα. Δηλαδή δε μπορούν να κλείσουν 2 διαφορετικές παρέες την ίδια βίλλα για το ίδιο διάστημα. Ταυτόχρονα οι βίλλες χρεώνουν όχι ανά δωμάτιο αλλά ανά άτομο. Δηλαδή η ίδια βίλλα έχει 20ο ευρλω τη βραδυά για 2 άτομα αλλά 400 ευρω τη βραδυα για 5 ατομα.
Αυτό που θέλω είναι να καταχωρήσω διαφορετικές τιμές για την ίδια βίλα για διαφορετικά άτομα. Το έχω κάνει δημιουργόντας διαφορετικούς τυπους δωματίων που συνδέονται με το ίδιο κατάλυμα.
Συγκεκριμένα: Villa (2 άτομα)
Villa (4 ατομα)
Villa (6 άτομα)
Πρακτικά όμως έχω ένα πρόβλημα. Εαν κάποιος κλείσει το villa (2 άτομα) εξακολουθούν και υπάρχουν διαθέσιμα τα άλλα δωμάτια δηλαδή η villa (4 ατομα) και η Villa(6 ατομα). Που σημαίνει οτι κάποιος άλλος μπορεί να κλείσει παρόλο που είναι μία villa στην ουσία!
Αναρωτιέμαι λοιπόν αν μπορεί να υπάρξει η δυνατότητα να επιλέγεις πώς θα μπούν οι τιμές.
Τώρα οι τιμές μπάινουν per room. Αν μπορεί να μπουν και per person.
2) To Δευτερο που θέλω να ρωτήσω είναι αν υπάρχει η δυνατότητα (έψαξα και δε βρίσκω κάποια λύση) μέσα απο το control panel του κάθε ξενοδόχου να βάλουμε κάποιο "κουμπί " έτσι ώστε να μπορεί να κάνει minimum stay. Για παράδειγμα τον μήνα Ιούλιο που υπάρχει υψηλή ζήτηση να μπορεί ο ξενοδόχος να ορίσει ελάχιστη διαμονή 5 βράδυα πχ.
Ευχαριστώ
www.escapeurope.com
|
www.heartotel.com
Online Reservations Hotel Group
ks-net
Elxis Community
Hero Member
Kostas Stathopoulos
Re: Ios Reservations Διαχείρηση δωματίων/ξενοδοχείων
«
Reply #1 on:
February 08, 2010, 20:43:40 »
η χρέωση ανα άτομο είναι ένα άλλο θέμα, για την ώρα....
1-ένα δωμάτιο θα βάλεις με τη min-price, αυτή για τα 2 άτομα και θα αναφέρεις ότι για κάθε εξτρά άτομο θέλεις τόσα ευρώ!
2- τονίζεις στην περιγραφή και στους όρους ότι δεν θα δεχτεί κράτηση κάτω των 5 ημερών για συγκεκριμένες περιόδους... και αν καποιος παρόλα αυτά κάνει κράτηση... ο
ξενοδόχος θα την κάνει reject
σε αυτή και σε όποια άλλη περίπτωση κρίνει ο ξενοδόχος ότι κάτι δεν πάει καλά με τη κράτηση !
Υγ.. σχετικό-άσχετο.. μόνο στην δική μου περιοχή(ορεινή Ναυπακτία) 20 διαφορετικά ξενώνες-ξενοδοχεία-επιπλωμένες κατοικίες και κανένας δεν ακολουθεί τους ίδιους τρόπους
χρέωσης-κράτησης .. σκέψου τι θα γίνεται σε όλη την Ελλάδα!
α- άλλος έχει min-price όταν 1-4 άτομα και εξτρά χρέωση για επιπλέον άτομα στον ίδιο ξενώνα αλλά δίνει και έκπτωση 10% για άτομα περισσότερα από 5 ή έκπτωση αν 4 άτομα και μείνουν πάνω από 5 μέρες
β- άλλος κάνει τα ίδια άλλα όταν είναι σαββατοκύριακο...εκεί δεν έχει έκπτωση.
γ- άλλος δεν έχει τίποτα από αυτά πάει κανονικά ας πούμε στις κρατήσεις αλλά έχει τζάκια που δεν τα έχει σε όλα τα δωμάτια και επίσης δεν τα χρεώνει σαν εξτρά εισφορά στο το δωμάτιο...αλλά τα ξύλα με το κιβώτιο
οπότε εκεί δεν μας βολεύει να βάλουμε "παροχές ξενοδοχείου 15 ευρώ το τζάκι εξτρά ανά δωμάτιο ανά ημέρα"
και βαριέμαι να γράψω άλλα...
συμπέρασμα... δεν θα υπάρξει σύστημα που θα μπορέσει ποτέ να καλύψει τέτοια πράγματα.. και αν προσπαθήσει να το κάνει θα είναι τόσο πολύπλοκο και τόσο δύσκολο να ρυθμιστεί σωστά πού θα καταντήσει δύσχρηστο..
κουμπάκια,καρτέλες,επιλογές,tabs κτλ...
εκεί πλέον θα πρέπει να ελιχθεί ο ξενοδόχος στην περιγραφή και στους όρους χρήσης ώστε να δίνεις στον άλλο να καταλάβει τι και πώς θα τον χρεώσεις
αν προσπαθήσεις να φέρεις το σύστημα στα γούστα του κάθε ξενοδόχου..δεν θα καταφέρεις τίποτα.
δεν ξέρω αν έδωσα να καταλάβεις τι θέλω να πω....
«
Last Edit: February 08, 2010, 20:57:21 by ks-net
»
ks-net.gr
samsameer
Newbie
«
Reply #2 on:
September 24, 2010, 15:13:50 »
To Δευτερο που θέλω να ρωτήσω είναι αν υπάρχει η δυνατότητα (έψαξα και δε βρίσκω κάποια λύση) μέσα απο το control panel του κάθε ξενοδόχου να βάλουμε κάποιο "κουμπί " έτσι ώστε να μπορεί να κάνει minimum stay. Για παράδειγμα τον μήνα Ιούλιο που υπάρχει υψηλή ζήτηση να μπορεί ο ξενοδόχος να ορίσει ελάχιστη διαμονή 5 βράδυα πχ.
testking 646-671
knowledge
testking 642-691
datahell
Elxis Team
Hero Member
«
Reply #3 on:
September 24, 2010, 18:06:38 »
Αυτό υποστηρίζεται στην έκδοση
3.5