Welcome,
Guest
.
Please
login
or
register
.
Did you miss your
activation email
?
News:
Bug reports and fixes
.
Home
Help
Login
Register
Elxis CMS Forum
»
Ελληνικό Forum
»
Δημόσιο Βήμα
(Moderators:
CREATIVE Options
,
rentasite
) »
Components... στο λεπτό
« previous
next »
Print
Pages: [
1
]
Author
Topic: Components... στο λεπτό (Read 7163 times)
Dimitris Kanatas
Elxis Community
Hero Member
Εκπαιδευτικός
Components... στο λεπτό
«
on:
August 28, 2010, 23:31:45 »
Εντάξει... όχι και στο λεπτό!
Τελικά υπάρχουν λύσεις που διευκολύνουν κατά πολύ τη διαδικασία Components ακόμα και για το elxis. Οι εφαρμογές RAD αυτοματοποιούν τόσο πολύ την διαδικασία που πλέον μπορεί ο καθένας να κάνει web εφαρμογές... χωρίς να γράψει ούτε μια σειρά από κώδικα. Το δοκίμασα σε κάτι απλό (σε συγκεκριμένη εφαρμογή) και ενθουσιάστηκα από την ευκολία που προσφέρουν.
Το Omnis Studio είναι μια τέτοια εφαρμογή. Αν συνδυαστεί με αυτά που μας έδειξε ο Datahell στο σεμινάριο νομίζω πως πολλοί μπορούν να κάνουν Components για το elxis.
Δοκιμάστε τη συγκεκριμένη εφαρμογή (υπάρχει και δωρεάν έκδοση) και πείτε τη γνώμη σας.
Powered by Elxis :
LabSchool.mysch.gr
|
Το elxis CMS με απλά λόγια
webgift
Elxis Team
Hero Member
Re: Components... στο λεπτό
«
Reply #1 on:
August 29, 2010, 00:17:37 »
Πλήρης αντίθετος με τέτοιες 'λύσεις'.
Λένε όσα φέρνει 1 στιγμή δεν τα φέρνει ο χρόνος όλος.
Θα παραλληλίσω λοιπόν την σκέψη αυτή με τα μειονεκτήματα που έχει :
- Πλήρη παραμετροποίηση δεν μπορείς να έχεις ποτέ.
- Γεμίζει τα αρχεία που δημιουργεί άχρηστες πληροφορίες.
- Ο θεός ξέρει τι κενά ασφαλείας δημιουργούνται.
- Το κάθε CMS έτσι και το Elxis έχει τεχνικές ασφάλειας , λειτουργικότητας που αναβαθμίζονται σε κάθε έκδοση της πλατφόρμας. Καλείς 1 κλάση η οποία εμπεριέχει 1 συνάρτηση λειτουργικότητας και είσαι έτοιμος με 1 σειρά κώδικα. Σε αυτά τα προγράμματα τι ; Δεν μπορεί λοιπόν ένα πρόγραμμα σαν και αυτό να γνωρίζει τις τεχνικές αυτές.
- Βάση δεδομένων τι πίνακες χρησιμοποιεί , τι καταχωρεί , βάζει στην ίδια βάση του Elxis
Γεμάτο ερωτηματικά.
- Αναβάθμιση- συντήρηση της εφαρμογής αφού έχει δουλευτεί. Τι αποτελέσματα έχει ;
Δυστυχώς ή ευτυχώς ένα component για να δημιουργηθεί θέλει αρκετές μέρες - ώρες.
«
Last Edit: August 29, 2010, 00:19:08 by WebGift
»
Elxis Team •
Custom web design [EN]
-
[EL]
•
.GR Registrar
Dimitris Kanatas
Elxis Community
Hero Member
Εκπαιδευτικός
«
Reply #2 on:
August 29, 2010, 00:47:50 »
Αρχικά να αναφέρω πως η 5 έκδοση του Omnis Studio τελικά με απογοήτευσε. Εντυπωσιάστηκα από τη 3.5 έκδοση που είχε τον omnis application builder. M` αυτόν όλα ήταν παιχνιδάκι μιας και είχε μορφή wizard κι έφτιαχνες ότι ήθελες με βήματα. Ακόμα και με live βάση δεδομένων σ` άφηνε να δουλέψεις. Στη 5η έκδοση δε βρήκα τίποτα απ` αυτά.
WebGift μπορεί να έχεις δίκιο. Δε προσπάθησα να το συνδέσω με το elxis ακόμη. Θεωρητικά όμως - και τις δυνατότητες που είδα στο δοκιμαστικό μου- μπορεί να προσφέρει ευκολία. Πάντως την 5η έκδοση θα τη βγάλω.
Βέβαια δε ξέρω αν κάποιος φίλος χρησιμοποιεί κάποια ανάλογη εφαρμογή... έτσι για δοκιμή και συζήτηση...
Powered by Elxis :
LabSchool.mysch.gr
|
Το elxis CMS με απλά λόγια
webgift
Elxis Team
Hero Member
«
Reply #3 on:
August 29, 2010, 01:08:27 »
Με λίγα λόγια αυτό που θέλω να πω είναι ότι :
Τα προγράμματα έχουν εξελιχθεί αρκετά υπάρχουν άπειρα στο διαδίκτυο με διάφορες λειτουργίες
άλλα
δεν μπορεί να πάρει ένα πρόγραμμα τον ρόλο του προγραμματιστή όπως και να το κάνουμε.
Elxis Team •
Custom web design [EN]
-
[EL]
•
.GR Registrar
datahell
Elxis Team
Hero Member
«
Reply #4 on:
August 29, 2010, 08:55:13 »
Μπορεί να χρησιμοποιήσει κάποιος ένα τέτοιο πρόγραμμα ως βοήθημα για να φτιάξει κάτι απλό, πχ μία φόρμα. Δεν μπορείς σε καμία περίπτωση να φτιάξεις όμως μία σύνθετη και ολοκληρωμένη εφαρμογή χωρίς να βάλεις το χεράκι σου. Άρα και να φτιάξεις κάτι θα είναι απλά ένα κομμάτι της εφαρμογής σου που θα πρέπει να συμπληρώσεις/βελτιώσεις/ολοκληρώσεις με το χέρι. Αν δεν γνωρίζεις τη γλώσσα και βασίζεσε αποκλειστικά στο Omnis (ή όποιο άλλο) αυτό το σημαντικό βήμα δεν μπορείς να το κάνεις, οπότε η εφαρμογή σου συνολικά θα είναι ένα μεγάλο ερωτηματικό για το αν είναι εντάξει.
Σε καμία περίπτωση δεν θα χρησιμοποιούσα ένα τέτοιο πρόγραμμα για να φτιάξω component ή module για το Elxis γιατί αυτές οι εφαρμογές δεν μπορούν να αντιληφθούν την πολυπλοκότητα και το βάθος ενός cms. Αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε το omnis (ή όποιο άλλο) κάντε το για κάτι εξωτερικό όπως μία φόρμα αποστολής email ή μία άλλη εξωτερική εφαρμογή που εμφανίζεται ως wrapped στο Elxis.
Όσο για τον τίτλο "Components... στο λεπτό", αποτελεί ανέφικτο στόχο. Για την αναβάθμιση (και μόνο) του IOS Reservations από 3.3 σε 3.5 θα χρειαστώ περίπου 3 μήνες δουλειάς για να την ολοκληρώσω.
«
Last Edit: August 29, 2010, 09:00:13 by datahell
»
Elxis Team
|
Is Open Source
|
IOS Rentals | IOS AERO
Dimitris Kanatas
Elxis Community
Hero Member
Εκπαιδευτικός
«
Reply #5 on:
August 29, 2010, 12:33:11 »
Πράγματι η δοκιμή μου ήταν για φόρμα. Η ευκολία μιας τέτοιας εφαρμογής είναι πως τα πάντα γίνονται με drag and drop και ο κώδικας παράγεται αυτόματα. Επίσης σου "οπτικοποιεί" τη βάση πράγμα που σε βοηθάει να τη διαχειριστείς εύκολα. Μου θύμισε Visual Basic η όλη διαδικασία. Όντως και εγώ αρχίζω να έχω αμφιβολίες κατά πόσο μπορεί να ενσωματωθεί στο elxis (ο σκοπός του θέματος). Δε ξέρω... μπορεί να θέλει δοκιμές ή μπορεί να γίνεται για απλά πρόσθετα του elxis.
«
Last Edit: August 29, 2010, 15:47:18 by Jim KanaDOS
»