Welcome,
Guest
.
Please
login
or
register
.
Did you miss your
activation email
?
News:
EDC:
Download extensions for Elxis CMS
.
Home
Help
Login
Register
Elxis CMS Forum
»
Ελληνικό Forum
»
Γενικά Θέματα για το Elxis CMS
(Moderators:
CREATIVE Options
,
akalant
) »
Και μια πρόταση
« previous
next »
Print
Pages: [
1
]
Author
Topic: Και μια πρόταση (Read 3394 times)
panos6550
Newbie
Και μια πρόταση
«
on:
January 03, 2010, 13:15:52 »
Θα ήθελα να προτείνω κάτι, αν και πιθανώς να έχει ξανακουστεί. Με το δεδομένο της κοινής αφετηρίας των mambo, elxis και joomla και με το δεδομένο των τεραστίων βιβλιοθηκών επεκτάσεων για τα mambo και joomla, μήπως θα ήταν χρήσιμη η συγγραφή ενός οδηγού - ιστορικού αλλαγών και τροποποιήσεων που έχουν προκύψει κατά την εξέλιξη των τριών αυτών cms, ώστε να μπορέσουμε όλοι ευκολότερα να μετατρέψουμε υλικό που πιθανώς έχουμε σε επεκτάσεις του elxis.
Προσωπικά ας πούμε, εγώ έχω ένα τεράστιο αρχείο από module και component του joomla 1.x και 1.5 από την παλιά εταιρεία που δούλευα, τα οποία πολύ ευχαρίστως θα τροποποιούσα για το elxis, έχοντας όμως ένα μπούσουλα, αφού κάποια από αυτά είναι τεράστια και δεν είναι πρακτικά εφικτό να ελεγχθούν σελίδα - σελίδα και να δοκιμαστούν αν δουλεύουν σωστά, τουλάχιστον σε λογικά χρονικά διαστήματα.
Βέβαια καταλαβαίνω ότι κάτι τέτοιο θα επιβαρύνει αρκετά αυτούς που είναι από την αρχή στο project, αλλά νομίζω ότι θα δώσει ώθηση σε όλη την κοινότητα...
CREATIVE Options
Authorized Elxis Professional
Elxis Community
Hero Member
Professional services for Elxis CMS
Re: Και μια πρόταση
«
Reply #1 on:
January 03, 2010, 13:39:31 »
Καλή η ιδέα σου αλλά τα περισσότερα component - module - mambot ακόμα και για την έκδοση 1.0 του joomla ή οποιασδήποτε έκδοσης του mambo χρειάζονται ξανά γράψιμο από την αρχή.
Σχετικά με την λειτουργία των component - module & bot στο Elxis μπορείς να βρεις άκρως χρήσιμες πληροφορίες στον ακόλουθο οδηγώ
http://wiki.elxis.org/wiki/Category:Components_Developer_Guide
αλλά και όποια βοήθεια ζητήσεις από το Elxis Team δεν νομίζω ότι δεν θα σου απαντήσουν.
Επίσης να σου επισημάνω ότι ξεκινάνε ΔΩΡΕΑΝ σεμινάρια από τον Datahell, περισσότερες πληροφορίες θα βρεις εδώ:
https://www.elxis.org/el/webinars/
, προς το παρών έχουν αναρτηθεί μόνο σχετικά με CSS αλλά έρχονται και άλλα.
panos6550
Newbie
Re: Και μια πρόταση
«
Reply #2 on:
January 03, 2010, 13:54:16 »
Ναι το είδα και μου φαίνεται ιδιαιτέρως καλή η ιδέα. Θα τα παρακολουθήσω αν και με το θέμα html, css, php κτλ δεν έχω και ιδιαίτερο θέμα (αφού είμαι προγραμματιστής). Παρόλα αυτά είναι πολύ κακό στον τομέα μας να λέει κάποιος ότι γνωρίζει τα πάντα. Πάντα υπάρχουν πράγματα που μπορείς να μάθεις πατώντας στις γνώσεις και τις εμπειρίες των άλλων.
Θα ήθελα όμως να παρακολουθήσω και σεμινάρια καθαρά σχετικά με το elxis , π.χ. διαχείριση, διαχείριση των εμπορικών module (reservations, eshop), αφού όλα αυτά είναι ολόκληρα λογισμικά κι όχι απλά επεκτάσεις κι έτσι κάθε νέος χρήστης έχει κενά (βλέπω από τον εαυτό μου).
Τέλος πάντων, ελπίζω η διαδικασία των σεμιναρίων να διατηρηθεί γιατί είναι καταπληκτική προσπάθεια!
Print
Pages: [
1
]
« previous
next »
Elxis CMS Forum
»
Ελληνικό Forum
»
Γενικά Θέματα για το Elxis CMS
(Moderators: