Welcome,
Guest
.
Please
login
or
register
.
Did you miss your
activation email
?
News:
EDC:
Download extensions for Elxis CMS
.
Home
Help
Login
Register
Elxis CMS Forum
»
Ελληνικό Forum
»
Εγκατάσταση
(Moderators:
CREATIVE Options
,
ks-net
) »
Πρόβλημα με Εγκατάσταση elxis 2008.1 και πάνω
« previous
next »
Print
Pages: [
1
]
Author
Topic: Πρόβλημα με Εγκατάσταση elxis 2008.1 και πάνω (Read 8172 times)
ngprogr
Newbie
Πρόβλημα με Εγκατάσταση elxis 2008.1 και πάνω
«
on:
June 14, 2009, 15:00:21 »
Καλησπέρα σε όλους,
Έχω νοικιάσει ενα χώρο με windows 2003 server, php 5.2.0,MySql και IIS. (Το ξέρω ότι με κράζεται
)
Προσπάθησα να στήσω 2008.1 αλλά ενω η εγκατάσταση πήγαινε καλά και έφτανε στο 100% ανακάλυψα ότι δεν δημιουργούσε πίνακες στη βάση όυτε την βάση με σωστά τα στοιχεία το ίδιο συμβαίνει και με την έκδοση 2009 πανδώρα.
Εγκαθιστώ την παλαιότερη έκδοση 2008.0 olympus και όλα καλά. Επειδή όμως ήθελα το event calendar το exchange rate και το accuweather ειπα να την αναβαθμίσω σε 2008.1 και μετά σε 2009.
Κάνω την εγκατάσταση του patch και όλα καλά. Όμως στα μενού της διαχείρισης των modules components menu έχω πρόβλημα και δεν μου εμφανίζει τις παραμέτρους.
Όταν πάω στη διαχείριση των templates και σε κάποια άλλα μου έβγαζε fatal error : ...gettext() και το όνομα του αρχείου, όπου χρησιμοποίησα την παλαιότερη έκδοση του αρχείου 2008.0 και δουλεύει κανονικά.
Ήθελα την γνώση σας για να καταλήξω σε κάποια συμπεράσματα.
1.Το πρόβλημα της εγκατάστασης των νέων προγραμμάτων οφείλεται στην έκδοση της PHP και στη επικοινωνία της με την βάση του web hosting server;
2.Το αρχείο που διαχειρίζεται το parsing του xml για την εμφάνιση των παραμέτρων στα μενού ποιο είναι;
Σας ευχαριστώ όλους εκ των προταίρων για το ενδιαφέρον σας και θα σας αναφέρω εξελίξεις.
Καλή συνέχεια.
datahell
Elxis Team
Hero Member
Re: Πρόβλημα με Εγκατάσταση elxis 2008.1 και πάνω
«
Reply #1 on:
June 14, 2009, 19:30:39 »
Η μεγάλη διαφορά των έκδοσεων 2008.1 και 2009.0 σε σχέση με την 2008.0 είναι ότι είναι γραμμένες σε PHP5. Γράψε εδώ το πλήρες μήνυμα σφάλματος που εμφανίζεται.
Υ.Γ. Γιατί μερικοί παλεύετε με τα windows και δεν επιλέγετε linux-ακι για την φιλοξενία σας; Δεν σας καταλαβαίνω...
Elxis Team
|
Is Open Source
|
IOS Rentals | IOS AERO
ngprogr
Newbie
«
Reply #2 on:
June 14, 2009, 19:42:35 »
Δεν μπόρεσα τελικά να λύσω το πρόβλημα της εγκατάστασης, κατα πάσα πιθανότητα φταίει ο web hosting που συνεργάζομαι γιατί με τα site σε .net δεν είχα ποτέ πρόβλημα.
Είμαι στο στάδιο που έχω κάνει νέα εγκατάσταση του elxis 2008.0 olympus και επιτυχής εγκατάσταση του patch 2008.0 σε 2008.1
http://www.elxis-downloads.com/com_downloads/patches/133.html
Εκανα εγκατάσταση τα modules accuweather (Επιτυχής) και modules Exchange_rates (όλα καλά στην διαχείριση αλλα πρόβλημα στην εμφάνιση του στους χρήστες εμφανίζοντας 'Could not parse XML file')
Παρόλο που υπάρχει το xml παρατήρησα ότι ο parser διαβάζει μόνο την 1η γραμμη του xml.
Είχα κάποια προβληματάκια με την εγκατάσταση οπου επιλυθηκαν επιτυχώς ως κατωτέρω.
Όσα μου έβγαζα fatal error:... gettext() Όνομα αρχείου... Επιδιορθώθηκαν αντικαθιστώντας το αντίστοιχο αρχείο με αυτό του 2008.0 olympus, που ήταν και η αρχική εγκατάσταση.
Οι παράμετροι που δεν μου εμφανίζονταν στο μενού διαχείρισης είτε ήταν modules, είτε ήταν μενού (πχ. κατα την δημιουργία ενός μενού πατόυσα νέο και μου εμφάνιζε ένα κατεβατό και απο κάτω τις αρχικές επιλογές για το τι μενού. Αυτό το κατεβατό έψαχνε να βρεί τη αντίστοιχη μεταβλητή στο αρχείο των γλωσσών για να εμφανίσει τα λεκτικά παρόλο που και αυτά υπήρχαν κανονικά.
Τελικά το πρόβλημα λύθηκε αντικαθιστόντας τον φάκελο includes (όχι του διαχειριστή) με τον αρχικό 2008.0 και τον αντίστοιχο του templates(όχι του διαχειριστή) με τον αρχικό 2008.0.
Μόλις λύσω το πρόβλημα με το modules exchange_rates θα αναφέρω εξελίξεις.
Σας ευχαριστώ πολυ για την ανοχή σας.
Καλή συνέχεια..
datahell
Elxis Team
Hero Member
«
Reply #3 on:
June 14, 2009, 20:32:48 »
Ο φάκελος includes είναι το βασικότερο κομμάτι του Elxis. Αυτή τη στιγμή έχεις το Includes Που είναι για το 2008.0 και τα component σου είναι σε 2008.1! Σιγουρα αυτό θα σου δημιουργήσει προβλήματα!
Το πρόβλημα ήταν με το parse του xml (domit), όχι με τον φάκελο includes. Αν έγραφες εδώ όλο το μήνυμα σφάλματος θα την βρίσκαμε τη λύση.
Elxis Team
|
Is Open Source
|
IOS Rentals | IOS AERO
ngprogr
Newbie
«
Reply #4 on:
June 14, 2009, 22:47:05 »
Αγαπητέ μου φίλε datahell, σε ευχαριστώ πάρα πολύ για το ενδιαφέρον σου.
Κατασκευάζω Intranet - Extranet εφαρμογές σε ASP.NET, και για αυτό το λόγο άνοιξα εκεί χώρο νομίζοντας ότι δεν θα είχα πρόβλημα.Λάθος μου μεγάλο...
Όπως προανέφερα η μόνη εγκατάσταση που μου δέχεται κανονικά είναι το 2008.0. Μετα με το patch έγινε 2008.1 αλλα μου εμφανίζει μυνήματα λάθους όπως
Banner Elxis Team 2007-07-17 21:16:45 (C) 2006-2008 Elxis.org. All rights reserved
http://www.gnu.org/copyleft/gpl.html
GNU/GPL
www.elxis.org
2008.0 AX_SM_BN_DESC mod_banners.php AX_NO AX_YES C:/wamp/www/site/modules/mod_banners.xml
Την ώρα που κάνω κλικ στο module banner.
Τώρα όσο αφορά το module excange_rates δουλεύει κανονικά στην διαχείριση και δεν δουλεύει στους χρήστες αναφέροντας 'Could not parse XML file'
Στον υπολογιστή μου τοπικά κάνοντας αντιγραφή όλα τα αρχεία απο το server και εισαγωγή της βάση του server τοπικά σε wamp μου δουλεύει κανονικά.
Στο κωδικά του mod_exchange_rates, στην function getxmlrates έβαλα echo 'μύνημα'; για να βρώ το λάθος.Το πρόβλημα πιστεύω είναι ότι η
if ($xmlDoc->loadXML($this->xmlfile, false, true)) {...} μου δίνει false, παρόλο που το xml το διαβάζει ο parser διότι η xmldoc έχει τιμή πριν την if ('Reference rates European Central Bank').
Θα προσπαθήσω να βρώ τι συμβαίνει και μάλλον θα νοικιάσω χώρο στο isopensource και θα μεταφέρω το domain εκεί και ας χάσω τα λεφτά του windows domain. Γιατί έχω 10 ημέρες για να το παραδώσω και αν ασχολούμαι με προβλήματα δεν θα προλάβω να το έχω έτοιμο.
Σας ευχαριστώ πολύ για την συμπαράσταση και βοήθεια, αν βρώ άκρη θα σας αναφέρω.
«
Last Edit: June 23, 2009, 00:03:44 by datahell
»
datahell
Elxis Team
Hero Member
«
Reply #5 on:
June 14, 2009, 23:15:29 »
Τις σταθερές AX_ΝΟ, AX_YES, κλπ, τις βλέπεις "χύμα στο κύμα" γιατί δεν γίνεται parse το xml αρχείο. Το ότι βλέπεις τα AX_... δεν είναι το πρόβλημα, αυτό είναι το αποτέλεσμα του προβλήματος. Φαντάζομαι ότι η php σου έχει υποστήριξη XML γιατί αν δεν είχε δεν θα σου δούλευε τίποτα. Οπότε το αφήνουμε αυτό. Γιατί να μην γίνεται τότε parse το XML; Ίσως είναι θέμα δικαιωμάτων χρήσης των xml αρχείων, ή ίσως λείπει κάποιο αρχείο του Elxis από την εγκατάστασή σου, ή ίσως κάπου κολάει ο parser και η cpu φτάνει στα ουράνια. Κάνει ώρα να ανοίξει η σελίδα; Μπορείς να εντοπίσεις το σφάλμα από το error.log. Από το error της php και μόνο θα βρεις τι φταίει. Ψιλιάζομαι ότι είναι θέμα σχετικό με την έκδοση και τις ρυθμίσεις της php στο server σου. Πάντως αν εντοπίσεις το πρόβλημα υπάρχουν λύσεις για τα πάντα (με λίγο πείραγμα...). Αν θες στείλε μου με ένα Π.Μ. username/password στη διαχείριση και στο ftp σου να το κοιτάξω αύριο το πρωϊ.
«
Last Edit: June 14, 2009, 23:17:03 by datahell
»
Elxis Team
|
Is Open Source
|
IOS Rentals | IOS AERO
ngprogr
Newbie
«
Reply #6 on:
June 22, 2009, 21:56:09 »
Τελικά το πρόβλημα ήταν ο server. Τα windows 2003 είχαν plesk και η εγκατάσταση της php και του IIS γίνονται αυτόματα και υπάρχει τρόπος αναβάθμισης παρα μόνο μέσω του plesk. Η έκδοση της php 5.2.0 και της βάσης Mysql5. Δεν μπόρεσα τελικά να βρώ λύση στο πρόβλημα και σας ευχαριστώ που με βοήθήσατε.Άλλαξα hosting και μεταφέρθηκα σε linux με apache και βρήκα την Υγειά μου. Όλα μου δουλεύουν κανονικά και τα modules, componets όλα.
Ευχαριστώ για το χρόνο που μου αφιερώσατε και σας εύχομαι καλή δύναμη.
Print
Pages: [
1
]
« previous
next »
Elxis CMS Forum
»
Ελληνικό Forum
»
Εγκατάσταση
(Moderators: