Welcome,
Guest
.
Please
login
or
register
.
Did you miss your
activation email
?
News:
IOS Hotels
and
IOS Rentals
online booking systems for Elxis CMS.
Home
Help
Login
Register
Elxis CMS Forum
»
Ελληνικό Forum
»
Διαχείριση
(Moderators:
CREATIVE Options
,
ks-net
) »
Frontent διαχείριση
« previous
next »
Print
Pages: [
1
]
Author
Topic: Frontent διαχείριση (Read 9822 times)
nikos65
Hero Member
Frontent διαχείριση
«
on:
July 15, 2008, 12:12:04 »
Πως μπορώ να κάνω ανάρτηση εικόνας από frontent σε αντικείμενο περιεχομένου ;
----
Γηράσκω αεί διδασκόμενος
www.dallas.gr
|
www.igoumenitsahotels.com
babis1
Hero Member
Re: Frontent διαχείριση
«
Reply #1 on:
July 15, 2008, 13:29:42 »
νομιζω στο 2008 δεν γινετε για λογους ασφαλειας, μεχρι στιγμης μονο στο com EA εχω κανει κατι τετοιο
nikos65
Hero Member
«
Reply #2 on:
July 15, 2008, 15:27:40 »
Το καταλαβαίνω αυτό αλλά μήπως υπάρχει τρόπος για να αποφύγουμε την πρόσβαση από backend.
Ο λόγος είναι ότι έχω σηκώσει κάτι για ένα σύλλογο και θέλουν να βγάζουν ανακοινώσεις και φυσικά θα θέλουν να βάζουν και φωτογραφίες. Η πρόσβαση θα είναι μόνο για 1-2 χρήστες χωρίς δυνατότητα εγγραφής άλλου.
Να μπαίνω εγώ να κάνω έγκριση του άρθρου αλλά να τους ανεβάζω και τις εικόνες στα κείμενα θα είναι λίγο πρόβλημα.... οπότε θα πρέπει να δώσω backend διαχείριση..
Εάν υπάρχει η δυνατότητα να μπορεί ο κάθε χρήστης να ανεβάζει τις φωτογραφίες του σε ξεχωριστό κατάλογο θα ήταν τέλειο.Μπορεί να γίνει;
----
Γηράσκω αεί διδασκόμενος
www.dallas.gr
|
babis1
Hero Member
«
Reply #3 on:
July 15, 2008, 15:50:47 »
εχω και εγω κατι τετοιες προτασεις αλλα δεν μπορεσα να βρω ακρη με την δημιουργια χρηστη ο οποιος να μπορει να βαζει φωτο σε αντικειμενο μεσω frontend και προκειμενου να χασω την δουλεια τους ειπα να μου στελνουν τις φωτο με μαιλ και θα τις βαζω εγω :'(
μια λυση ειναι να κανεις προσβαση στο site μεσω ftp σε συγκεκριμενο folder , να ανεβαζει ο χρηστης την φωτο απο ftp ,και μετα να δεινει img url στο αρθρο
«
Last Edit: July 15, 2008, 15:52:26 by babis1
»
datahell
Elxis Team
Hero Member
«
Reply #4 on:
July 16, 2008, 00:04:14 »
Θα τα αλλάξουμε αυτά στο 2008.1....
Elxis Team
|
Is Open Source
|
IOS Rentals | IOS AERO
babis1
Hero Member
«
Reply #5 on:
July 16, 2008, 10:08:30 »
that's good news....!!!!!!!!!!
ArXoS
Hero Member
«
Reply #6 on:
July 16, 2008, 15:11:48 »
Νομίζω βρε παιδιά οτι σε αυτό το θέμα πρέπει να εκπαιδεύσουμε τα μέλη που αρθρογραφούν και να τους μάθουμε να χρησιμοποιούν για εικόνες - βίντεο πόρους free uploadrs. Ας φτιάξει ο καθένας ένα free account σε τόσα σιτες που προσφέρουν αυτές τις υπηρεσίες, και ας δίνουν απλά το url στις δημοσιεύσεις. Έτσι δε θα έχουμε να φοβόμαστε για τίποτε, ούτε θα επιβαρύνεται ο server μας ..
Το μόνο κακό θα είναι βέβαια οτι οι εικόνες δε θα περνάνε από τη φραγή διαστάσεων/όγκου του iBrowser, και μπορεί να καταστραφεί μια δημοσίευση από μία εικόνα τεραστίων διαστάσεων.. αλλά και πάλι, είναι και αυτό εκπαιδεύσιμο. Αν γράψουμε καλές οδηγίες για το πως προσθέτουν εικόνες, σε ποιες διαστάσεις κτλ, νομίζω οτι δεν θα υπάρχει πρόβλημα
Powered by Elxis :
www.greekmasa.gr
|
gym-mous-alim.att.sch.gr
nikos65
Hero Member
«
Reply #7 on:
July 16, 2008, 15:21:13 »
Καλή ιδέα αλλά έχει να κάνει κάθε φορά με τον κάθε πελάτη και τι ανάγκες έχει.
----
Γηράσκω αεί διδασκόμενος
www.dallas.gr
|
datahell
Elxis Team
Hero Member
«
Reply #8 on:
July 16, 2008, 19:07:52 »
Η ιδέα πίσω από τις απαγορεύσεις δημοσίευσης στο 2008.x είναι ότι η προσθήκη περιεχομένου γίνεται ουσιαστικά από τη διαχείριση. Οι χρήστες από το δημόσιο τμήμα θα μπορούν να σχολιάζουν ή να γράφουν άρθρα με τη μορφή blog. Και για το σχολιασμό και για το blog δεν χρειάζεται αποστολή εικόνων και ένα σωρό λειτουργίες στον editor. Προσπαθούμε να κάνουμε τη συγγραφή άρθρου στο δημόσιο τμήμα πολύ απλή και να αφαιρέσουμε όλες τις πρόσθετες λειτουργίες με τις οποίες ένας επισκέπτης/χρήστης πιθανότατα δεν είναι εξοικειωμένος. Πως γράφουμε άρθρα στο παρόν φόρουμ; Χρειάστηκε ποτέ τίποτα περισσότερο από αυτά που ήδη έχει; Προσωπικά δεν θα ήθελα ο editor να έχει καμία δυνατότητα ιδιαίτερης μορφοποίησης στα άρθρα για να γίνεται όλη η μορφοποίηση αυτόματα από το CSS και να έχουμε ενιαία εμφάνιση. Θα πρέπει οι χρήστες και πρωτίστως οι διαχειριστές των site να αλλάξουν νοοτροπία και να δουλεύουν με CSS και να μην πατάνε χρωματάκια, fonts κλπ στον editor. το 95% των χρηστών δεν γνωρίζει καν ότι ο editor παραμετροποιείται από τη διαχείριση. Θέλουμε λοιπόν να είναι όλα έτοιμα για χρήση (προ-ρυθμισμένα) για τη μεγαλύτερη πλειοψηφία χρηστών και ταυτόχρονα να υπάρχει δυνατότητα παραμετροποίησης για τους πιο προχωρημένους χρήστες.
Η δουλειά μας πάνω στο δημόσιο τμήμα δεν έχει ολοκληρωθεί στην έκδοση 2008.0. Θα δούμε τι θα προλάβουμε να αναβαθμίσουμε στην έκδοση 2008.1 αν και η κύρια δουλειά πάνω στο 2008.1 έχει σχεδόν γίνει αλλά δεν είναι άμεσα ορατή (υποστήριξη Oracle και πλήρη στροφή στην PHP 5). Η τελική εικόνα και λειτουργικότητα του δημοσίου τμήματος του elxis έχει περιγραφεί σε παλαιότερα άρθρα και στο elxis.org (roadmap). Για να καταλάβετε τον όγκο του έργου: Με τον Ιβάν έχουμε αλλάξει πάνω από 1000 αρχεία τους τελευταίους 2 μήνες.
«
Last Edit: July 16, 2008, 19:14:59 by datahell
»
Elxis Team
|
Is Open Source
|
IOS Rentals | IOS AERO
yiannisK
Elxis Community
Sr. Member
«
Reply #9 on:
July 17, 2008, 15:27:32 »
Γιάννη έχεις απόλυτο δίκιο σε αυτό διότι ο απλός χρήστης πρέπει να τα έχει σχεδόν έτοιμα χωρίς πολλές παραμέτρους και κουμπάκια στο κεφάλι του. Είναι πολύ εύκολο να τα κάνει μπάχαλο και ως συνήθως το φίδι θα αναγκαστούμε να το βγάλουμε εμείς από την τρύπα!
Καλή συνέχεια και κουράγιο για την 2008.1.
«
Last Edit: July 26, 2008, 14:57:16 by yiannisK
»
babis1
Hero Member
«
Reply #10 on:
July 17, 2008, 17:19:12 »
εγω αυτο που θα ηθελα ,βεβαια το ηθελα σε εισαγωγικα γιατι δεν μπορω να το απαιτησω θα ηταν εγωιστικο εκ μερους μου,ειναι στο backend κομματι, να γινουν ακομα ποιο περιοριστικοι οι παραμετροι,τι εννοω, να μπορεις να επιλεγεις απο περισσοτερες παραμετρους τα δικαιωματα για εναν χρησΤη πχ manager,εγω θα ηθελα πχ εναν χρηστη απο το backend να εχει προσβαση μονο σε συγκεριμενα αντικειμενα περιεχομενου και πουθενα αλλου,ουτε com,mod,bot,frontpage,αν εφτιαχνα μια ενοτητα χ και κατηγορια χ να μπορει να δημοσιευει μονο σε αυτην.Δηλαδη τα δικαιωματα και οι επιλογες να γινουν περισσοτερες.
datahell
Elxis Team
Hero Member
«
Reply #11 on:
July 17, 2008, 18:58:33 »
Τέτοιες τροποποιήσεις babis1 έχω κάνει σε ανθρώπους που μου το ζήτησαν. Είναι υπόθεση 1-2 ώρες δουλειάς αυτό που ζητάς, αλλά δεν ενδιαφέρει την πλειονότητα των χρηστών και συν τις άλλοις τους μπερδεύει περισσότερο. Οπότε τέτοιες ιδιαίτερες περιπτώσεις είναι λίγο απίθανο να ενσωματωθούν στο Elxis όπως ακριβώς αυτό διανέμεται από το elxis.org. Αν είχα περισσότερο χρόνο στη διάθεσή μου σίγουρα αρκετά πράγματα που προέρχονται από την φιλοσοφία του mambo και υπάρχουν ακόμα στο elxis θα τα άλλαζα. Αλλά αυτά δεν μπορούν να αλλάξουν από τη μία στιγμή στην άλλη.
Elxis Team
|
Is Open Source
|
IOS Rentals | IOS AERO
nikos65
Hero Member
«
Reply #12 on:
November 13, 2008, 09:37:48 »
Σε μία εγκατάσταση έδωσα δικαιώματα publisher σε ένα χρήστη και ενώ μπορεί να δημοσιεύση frontend δεν μπορεί να διορθώσει και φυσικά ουτε να διαγράψει.
Κοίταξα τα δικαιώματα της ομάδας και είδα ότι το δικαίωμα της επεξεργασίας υπάρχει όπως και της δημοσίευσης με τίς ίδιες τιμές
Επίσης δεν μπορώ να διορθώσω και με τον λογαριασμό μου ως superadministrator.
Ευχαριστώ
----
Γηράσκω αεί διδασκόμενος
www.dallas.gr
|
datahell
Elxis Team
Hero Member
«
Reply #13 on:
November 13, 2008, 09:59:00 »
Επεξεργασία/διαγραφή απαγορεύονται σε δημοσιευμένα αντικείμενα περιεχομένου. Αν θέλετε οι χρήστες να υποβάλουν άρθρα, να τα επεξεργάζονται, να ανεβάζουν εικόνες κλπ, χρησιμοποιήστε το eblog.
Elxis Team
|
Is Open Source
|
IOS Rentals | IOS AERO
Print
Pages: [
1
]
« previous
next »
Elxis CMS Forum