Welcome,
Guest
.
Please
login
or
register
.
Did you miss your
activation email
?
News:
Convert
Wordpress to Elxis
with
Elxis importer
!
Home
Help
Login
Register
Elxis CMS Forum
»
Ελληνικό Forum
»
Διαχείριση
(Moderators:
CREATIVE Options
,
ks-net
) »
Νέος χρήστης ζητά βοήθεια για την αρχική σελίδα κι όχι μόνο..
« previous
next »
Print
Pages: [
1
]
Author
Topic: Νέος χρήστης ζητά βοήθεια για την αρχική σελίδα κι όχι μόνο.. (Read 6276 times)
bill_viper
Newbie
«
on:
August 26, 2008, 02:38:03 »
Καλησπέρα,
Εδώ και 10 ώρες παλεύω να στήσω το site μου μέσα από την web εφαρμογή. Προερχόμενος από googlepages όπου όλα ήταν πολύ user friendly εδώ έχω ψιλοχαθεί (αν και κάθομαι με τις ώρες να βρω την λύση μόνος μου, προτού ρωτήσω). Ίσως ένα update στην web εφαρμογή για το στήσιμο της σελίδας με περιεχόμενο πιο φιλικό ως προς τον χρήστη να ήταν χρήσιμο.
Με τις κατηγορίες κάτι έχω πάρει χαμπάρι, αλλάζω τα πράγματα μέσα από την web εφαρμογή και μετά κοιτάζω τι reflect έχουν στο site, για να δω τί κάνει το καθετί.
1) Έχω κολλήσει όμως στο στήσιμο της αρχικής σελίδας. Προσπαθώ να γράψω ένα κείμενο το οποίο να το εμφανίζει με το που μπαίνει κάποιος στο site. Δηλαδή, homepage.
Το μόνο που έχω καταφέρει είναι να φτιάξω πρώτα ένα Section, έπειτα Category, και μετά ένα Content Item. Όλα είναι Published συν ότι στο τελευταίο είναι ενεργοποιημένο και το Show On Frontpage. Για να μπορέσω να δω την Αρχική μου σελίδα πρέπει μέσα στο Content Item να βάλω ένα Menu Item και να το κάνω Link To Menu. Έτσι πατώντας πάνω του τότε μόνο μου εμφανίζει την homepage.
Πώς μπορώ να την ορίσω χωρίς να χρειάζεται να πατήσει κάποιος κάτι; Δηλαδή με το να μπαίνει στην σελίδα να την βλέπει κατευθείαν;
2) Υπάρχει τρόπος στις κατηγορίες που ορίζουμε να μεγαλώσουμε την γραμματοσειρά;
3) Το site μου είναι το
www.swiftmods.gr
, αλλά έχουμε ενεργοποιήσει το
www.swiftmods.gr/mods
για να κάνουμε τα tests μας. Εκεί στην πάνω αριστερή γωνία το παιδί που μου το έστησε έχει βάλει "SwiftMods.gr - Μετατροπολογίες". Πώς μπορώ να το βγάλω;
Αυτή την στιγμή δεν μου έρχεται κάτι άλλο γιατί το κεφάλι μου πάει να σκάσει, θα επανέλθω όμως.
Επειδή οι ερωτήσεις μου είναι πολλές take your time.
Μπορείτε να μεταβείτε στο
www.swiftmods.gr/mods
για να δείτε στο περίπου πώς θέλω να στήσω το site και το template του.
Ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας,
Βασίλης
Υ.Γ.: Όλα προσπαθώ να τα κάνω μέσα από την web εφαρμογή γιατί από HTML δεν έχω γνώσεις.
datahell
Elxis Team
Hero Member
Re: Νέος χρήστης ζητά βοήθεια για την αρχική σελίδα κι όχι μόνο..
«
Reply #1 on:
August 26, 2008, 15:07:17 »
Σε κάθε σελίδα της διαχείρισης υπάρχει ένα εικονίδιο βοήθειας, πάτα το για περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με τη σελίδα που βλέπεις.
1. Υπάρχουν 2 τρόποι να εισάγεις περιεχόμενο:
α) Φτιάχνοντας ενότητες και κατηγορίες και εισάγοντας αντικείμενα περιεχομένου (άρθρα) μέσα στις κατηγορίες.
β) Φτιάχνοντας αυτόνομες σελίδες (άρθρα που δεν ανήκουν σε καμία ενότητα/κατηγορία)
Τα άρθρα που θες να εμφανίζονται στην αρχική σελίδα τα μαρκάρεις όπως ακριβώς είπες στη σελίδα επεξεργασίας τους.
Το στυλ εμφάνισης της αρχικής σελίδας καθορίζεται από τις παραμέτρους του αντικειμένου μενού που οδηγεί σε αυτήν.
2. Η εμφάνιση καθορίζεται από το CSS του template. Εντός ενός άρθρου μπορείς να αλλάξεις το μέγεθος των γραμμάτων μέσω του editor. Ωστόσο συνιστούμε τη χρήση CSS (
http://www.swiftmods.gr/mods/templates/rocky_mountain_sunrise/css/template_css.css
).
3. Το αλλάζεις από τις γενικές ρυθμίσεις του site στη διαχείριση του elxis.
Χαλάρωσε και "ξεφύλλισε" κάθε σελίδα της διαχείρισης του Elxis προσεκτικά και θα βρεις απαντήσεις σε όλα τα θέματα. Κοίταζε τα tips (πράσινα εικονίδια) και τα link βοήθειας για περισσότερες πληροφορίες.
Σημείωση: το
http://www.swiftmods.gr/mods/
είναι φτιαγμένο με παλιά έκδοση του Elxis. Σου συστίνω να χρησιμοποιήσεις την έκδοση 2008.0 ή 2008.1 (διαθέσιμη σε 1 μήνα περίπου).
«
Last Edit: August 26, 2008, 15:09:05 by datahell
»
Elxis Team
|
Is Open Source
|
IOS Rentals | IOS AERO
bill_viper
Newbie
Re: Νέος χρήστης ζητά βοήθεια για την αρχική σελίδα κι όχι μόνο..
«
Reply #2 on:
August 27, 2008, 14:04:01 »
Αγαπητέ datahell,
Ευχαριστώ πολύ για την βοήθειά σου. Ήδη χρησιμοποιώ την βοήθεια αλλά εκεί αναφέρει μόνο για το τί είναι το κάθετί, δεν μπορώ να βρω κάπου ένα tutorial που να δείχνει π.χ. πώς φτιάχνεις μία κεντρική σελίδα. Αυτό είναι το url που χρησιμοποιώ για την βοήθεια,
http://swiftmods.gr/mods/administrator/index2.php?option=com_admin&task=help
1. Όσον αφορά το "α" έχω καταλάβει πώς λειτουργεί. Αυτό που επειδιώκω είναι όποιος μπαίνει στην σελίδα να μην χρειάζεται να πατήσει κάτι έτσι ώστε να δει το μήνυμα καλωσορίσματος. Στράφηκα στον "β" τρόπο, δημιουργώ αυτόνομη σελίδα αλλά δεν μπορώ να την δημοσιοποιήσω. Πώς γίνεται αυτό;
H τωρινή μου ιστοσελίδα
http://swiftmods.googlepages.com/
με το που μπαίνεις μέσα σου εμφανίζει το welcome message. Θέλω να κάνω το ίδιο και για το
http://swiftmods.gr/mods/
χωρίς ο επισκέπτης να χρειάζεται να πατήσει κάποιο κουμπάκι.
2. Θα το ψάξω περαιτέρω αυτό.
3. Δυστυχώς δεν μπόρεσα να βρω που βρίσκονται οι γενικές ρυθμίσεις του site στη διαχείριση του elxis. Ίσως να φταίει αυτό που αναφέρατε ότι έχω παλιά έκδοση;
4. Ενώ με τον Firefox βλέπω κανονικά την κεντρική εικόνα του site, όταν μπαίνω μέσω ΙΕ δεν υπάρχει transparency στα κουτάκια με αποτέλεσμα να μην φαίνεται η εικόνα. Να φαντασθώ πρόβλημα του template;
5. Οι κανούριες εκδόσεις 2008.0 ή 2008.1 (διαθέσιμη σε 1 μήνα περίπου) πώς μπορώ να τις βρω και να τις κάνω "install";
Ευχαριστώ εκ των προτέρων για την βοήθειά σας,
Βασίλης
Print
Pages: [
1
]
« previous
next »
Elxis CMS Forum
»
Ελληνικό Forum
»
Διαχείριση
(Moderators:
CREATIVE Options
,
ks-net
) »