Welcome,
Guest
.
Please
login
or
register
.
Did you miss your
activation email
?
News:
EDC:
Download extensions for Elxis CMS
.
Home
Help
Login
Register
Elxis CMS Forum
»
Ελληνικό Forum
»
Διαχείριση
(Moderators:
CREATIVE Options
,
ks-net
) »
Μερικές Ερωτήσεις για μενού και ανάλυση.
« previous
next »
Print
Pages: [
1
]
Author
Topic: Μερικές Ερωτήσεις για μενού και ανάλυση. (Read 7175 times)
psiloscc
Full Member
«
on:
April 05, 2008, 13:26:02 »
Γεια σας;!
Επειδή δεν βλέπω να τα βγάζω πέρα και δεν ξέρω πως πρέπει να ενώνω το μενού ανάλογα με το τι θέλω να δημοσιεύσω θέλω σας παρακαλώ πολύ αν μπορεί κάποιος να μου απαντήσει σε όσες από τις παρακάτω ερωτήσεις θέλει.
Το site μου είναι το:
http://www.heraklio-diaskedasi.gr/
με το elxis 2008
1, Πρέπει να ορίσω από κάπου την ανάλυση?
α.. Είναι φυσιολογικό αν βάζω πολλές κατηγορίες στο topmenu να πηγαίνουν από κάτω μερικές αντί να μικραίνουν τα γράμματα και να συμπιέζονται?
β. Δεν έπρεπε να συμπιεζόταν η σελίδα και να έβγαινε μια μπάρα από κάτω?
Δείτε φωτώ που έχω τραβήξει το site από δεξιά προς αριστερά:
http://img254.imageshack.us/img254/4061/80228146ka5.jpg
2, Το μενού
Κατάλογος Επιχειρήσεων
(θα βάζω στοιχεία από καταστήματα) το έχω κάνει με αυτόνομες σελίδες για να μπορώ να βάζω λέξεις κλειδιά που θέλω εγώ (είναι το μόνο που βρήκα και έχει να βάλω δικές μου λέξεις κλειδιά).
α, Μπορώ να βάλω κάτι άλλο εκτός αυτόνομες σελίδες (πχ. ενότητα, κατηγορίες) και αν μπορώ να βάζω δικές μου λέξεις κλειδιά?
3, Στο μενού
Διασκέδαση - Ελεύθερος Χρόνος
έχω φτιάξει τα ανέκδοτα, συνταγές και παιχνίδια με
Εμφάνιση Πίνακα - Ενότητα Περιεχομένου
και τις υποκατηγορίες με
Εμφάνιση Πίνακα - Κατηγορία Περιεχομένου
Πώς πρέπει να φτιάξω την κάθε κατηγορία γιατί τώρα στο άντρας-γυναίκα έβαλα μερικά ανέκδοτα και μου έγραφε κάτω κάτω Αυτή η Κατηγορία είναι προς το παρόν κενή ενώ είχα γράψει μέσα και μετά πάτησα από την διαχείριση περιεχόμενο/περιεχόμενα ανά ενότητα/ανέκδοτα/ανέκδοτα αντικείμενα. Και πάτησα νέο, και έγραψα ένα ανέκδοτο αλλά τώρα φαίνονται όλα τα ανέκδοτα που έχω στην κατηγορία άντρας-γυναίκα σε όλες της κατηγορίες των ανεκδότων, πως πρέπει να τα φτιάξω αυτά? Να φτιάξω πχ. τα ανέκδοτα με κατηγορία και τις υποκατηγορίες άντρας γυναίκα κλπ. Με blog ή δεν ξέρω και εγώ τι?
(Θα γράφω μόνο εγώ όχι χρήστες και θέλω να το βλέπουν όλοι)
4, Όταν έφτιαξα το μενού διασκέδαση
μόλις πατούσα αποθήκευση μου έβγαζε 2 μενού στην διαχείριση (γιατί στο site φαινόταν η μια) Το ένα
και το άλλο
Διασκέδαση - Ελεύθερος Χρ
δλδ. οχι ολόκληρο το δεύτερο. Και τελικά κατάφερα να το φτιάξω αλλά μετονόμασα το μενού με ξένα (
diaxirisi
) και από τα moduls με ελληνικά (
) και δεν το έβγαλε διπλό. Τι μπορεί να φταίει εκεί ο server ή κάτι πρέπει να κάνω με τις γλώσσες ή πρέπει να κάνω μέχρι ΄3 μενού μετονομασμένα στα ελληνικά?
Ευχαριστώ!!!
«
Last Edit: April 05, 2008, 14:22:23 by psiloscc
»
datahell
Elxis Team
Hero Member
Re: Μερικές Ερωτήσεις για μενού και ανάλυση.
«
Reply #1 on:
April 05, 2008, 14:35:16 »
1. Φυσιολογικότατη συμπεριφορά. Το template είναι fluid, δηλαδή μεταβάλλονται οι διαστάσεις του ανάλογα με την ανάλυση της οθόνης σου. Αυτά είναι τα πιο δύσκολα, κατασκευαστικά, template αλλά και τα καλύτερα. Στο elxis ενθαρρύνουμε τη χρήση fluid templates.
2. Ναι μπορείς και μάλιστα συνιστάτε η χρήση ενότητας/κατηγορίας/αντικείμενο περιεχομένου. Λέξεις κλειδιά μπορείς να βάλεις στα αντικείμενα περιεχομένου. Όσον αφορά την προβολή, ενότητας ή κατηγορίας το elxis φτιάχνει μόνο του τις λέξεις κλειδιά και την περιγραφή από τα περιεχόμενα κάθε ενότητας/κατηγορίας.
3 και 4. Με μπέρδεψες, δεν κατάλαβα...
Χωρίς να κάνω διαφήμιση, για site οδηγούς σαν το δικό σου ίσως σου φαινόταν χρήσιμο και ένα component σαν το
Appendix
που δημιουργεί αλφαβητικά ευρετήρια.
«
Last Edit: April 05, 2008, 14:42:57 by datahell
»
Elxis Team
|
Is Open Source
|
IOS Rentals | IOS AERO
psiloscc
Full Member
«
Reply #2 on:
April 05, 2008, 15:13:18 »
Καταρχην σε ευχαριστω πολυ!
3, Θελω να μου πεις με πια σειρα να φτιαξω το μενου? οπως μου ειπες και στην δευτερη ερωτηση
(συνιστάτε η χρήση ενότητας/κατηγορίας/αντικείμενο περιεχομένου)
δλδ. αν πατησεις στα ανεκδοτα (
τα εχω φτιαξει με Εμφάνιση Πίνακα - Ενότητα Περιεχομένου
) και μετα στο αντρασ γυναικα (
το εχω φτιαξει με Εμφάνιση Πίνακα - Κατηγορία Περιεχομένου και εχω βαλει μεσα ανεκδοτα
) και εφτιαξα και ενα ανεκδοτα περιεχομανα και εβαλα ενα ανεκδοτο αλλα κατι δεν εχω κανει σωστα και φενοντε ολα τα ανεκδοτα και σε αλλεσ κατηγοριεσ πχ. παιδικα.τοπικα, κα.
4, παταω μενου/διαχειρηση μενου/νεο το γραφω με ελληνικα δες:
http://img212.imageshack.us/img212/9198/100lx6.jpg
και μετα αποθηκευση.
Μετα παταω αυτο:
http://img329.imageshack.us/img329/3517/200ev7.jpg
Νεο/επιλεγω το Εμφάνιση Πίνακα - Κατηγορία Περιεχομένου/επομενο γραφω το ονομα που θελω και απο κατω επιλεγω κατηγορια δεσ φωτο:
http://img297.imageshack.us/img297/3360/400hi2.jpg
και παταω αποθηκευση.
Μολισ πατησω αποθηκευση μου βγαζει το μενου κενο(χωρισ να εχει αποθηκευτει η κατηγορια που εφτιαξα)
αλλα οταν πατησω μενου/διαχειρηση μενου βλεπω οτι εχουν αποθηκευτει 2 μενου δες:
http://img213.imageshack.us/img213/8986/300yh3.jpg
και η κατηγορια εχει παει στο μενου Διασκέδαση - Ελεύθερος Χρ (αυτο που εχω κυκλωσει)
και μετα οταν εγραψα το μενου με αγλικουσ χαρακτιρες μου το εβγαλε κανονικα (μονο οχι διπλο)
1000 Συγνωμη αν και παλι δεν καταλαβες ετσι που τα γραφω δεν μπορω να τα εξηγεισω καλα!!!
psiloscc
Full Member
«
Reply #3 on:
April 05, 2008, 17:58:58 »
Αρχιζω να μπαινω σιγα σιγα στο νοημα του elxis και οντως κανει πολλα πραγματα...
Απο τις πανω ερωτησεις θελω να μου απαντησετε μονο στην 4,
καταφερα να φτιαξω λιγο το μενου αλλα θελω να μου πειτε ακομα και πιστευω να μην εχω μετα και αλλες αποριες...
1. οταν παταω προτηνομενο τιτλο SEO και μου βγαλει ετσι το url
http://www.heraklio-diaskedasi.gr/anekdota/politika/
giapoiouslogoustosoutientheoreitaiekaluterepolitikeproseggise.html
δλδ.πολλα γραματα να το αφηνω ετσι ή να βαζω ενδιαμεσα παυλες ή πιο καλλα ακομα να βαζω δικο μου τιτλο με λιγα γραματα?(πιο πολυ με νοιαζει πωσ θα το βλεπουν οι μηχανεσ αναζητησης πιο καλα)
3. Στο μενου τα ανεκδοτα να τα αφησω ετσι οπως ειναι ή να βγαλω τις υποκατηγοριες που εχω μιας και φτιαχνει το elxis σε ολες τις σελιδες στα ανεκδοτα?(πως ειναι πιο χριστικα?)
4. Πως θα βγαλω αυτο που λεει στην αρχικη σελιδα
Προειδοποίηση
Δεν υπάρχουν αντικείμενα για προβολή
5. Γιατι ενω εχω βαλει αποκρυψη στις γενικες ρυθμισεις στην διαχειρηση στο
Διαβάστε επίσης
μου το εμφανιζει στην πρωτη σελιδα και μαζι μερικα ανεκδοτα χωρις να επιλεξω οταν τα εφτιαχνα εμφανιση στην πρωτη Σελιδα?
datahell
Elxis Team
Hero Member
«
Reply #4 on:
April 05, 2008, 18:23:23 »
Μην χρησιμοποιείς ελληνικούς χαρακτήρες και κενά στον "τίτλο module" όταν φτιάχνεις ένα νέο μενού.
Elxis Team
|
Is Open Source
|
IOS Rentals | IOS AERO
Print
Pages: [
1
]
« previous
next »
Elxis CMS Forum
»
Ελληνικό Forum
»
Διαχείριση
(Moderators:
CREATIVE Options
,
ks-net
) »