Welcome,
Guest
.
Please
login
or
register
.
Did you miss your
activation email
?
News:
Download Elxis CMS:
Elxis 5.5 Hermes
.
Home
Help
Login
Register
Elxis CMS Forum
»
Ελληνικό Forum
»
Γλώσσες - Πολυγλωσσία
»
translate
« previous
next »
Print
Pages: [
1
]
Author
Topic: translate (Read 23612 times)
babis1
Hero Member
translate
«
on:
November 03, 2006, 14:02:02 »
τωρα μπορει να φανω λιγο καπως αλλα δεν εχω καταλαβει που ειναι στο administrator το translate και τι ακριβως κανουμε για το πολυγλωσσικο επισης πηγα να κατεβασω το notepad++ αλλα αρχειο zip δεν βρηκα πουθενα !!!!!
thanks
eliasan
Hero Member
Re: translate
«
Reply #1 on:
November 03, 2006, 14:28:55 »
Καλησπέρα,
Να ξεκινήσω από τα εύκολα...
Αν και το site του Notepad++ έχει ένα σύνδεσμο "download" στο επάνω μέρος, θα σου δώσω τη διεύθυνση όπου σε οδηγεί τελικά:
http://sourceforge.net/project/showfiles.php?group_id=95717&package_id=102072
Θα κατεβάσεις ή το npp.3.9.Installer.exe ή το npp.3.9.bin.zip. Διαλέγεις και παίρνεις!
Για να μεταφράσεις αυτόματα ένα άρθρο, κάνεις τα εξής:
- Ανοίγεις για παράδειγμα, το Περιεχόμενο -> Όλα τα Αντικείμενα Περιεχομένου
- Τσεκάρεις το πλαίσιο επιλογής του αντικειμένου περιεχομένου που θέλεις να μεταφράσεις
- Κάνεις κλικ στο εικονίδιο με το "ψαράκι" από τη γραμμή εργαλείων και εμφανίζεται η οθόνη μετάφρασης.
- Επιλέγεις το ζευγάρι των γλωσσών που θέλεις και πατάς πάλι το εικονίδιο "μετάφραση" από τη γραμμή εργαλείων.
- Θα σου δημιουργήσει ένα νέο μεταφρασμένο αντικείμενο περιεχομένου.
- Αν τώρα ορίσεις, από τις παραμέτρου του νέου αντικειμένου, αυτό να εμφανίζεται στην αντίστοιχη γλώσσα, (π.χ. Γερμανικά), έχεις δημιουργήσει το αντίστοιχο Γερμανικό άρθρο.
Προσοχή! Η αυτόματη μετάφραση λειτουργεί μόνο σε online εγκαταστάσεις. Δεν λειτουργεί σε τοπικές.
babis1
Hero Member
«
Reply #2 on:
November 03, 2006, 15:18:21 »
Quote from: eliasan on November 03, 2006, 14:28:55
- Κάνεις κλικ στο εικονίδιο με το "ψαράκι"
παιζεις με τον πονο μου εχω ξεκινηση δουλεια (μουσικος σε μπουζουκερι 5 μερες)και δεν εχω χρονο να παω για ...ΨΑΡΕΜΑΑΑΑΑΑ ευχαριστω για τις πληροφοριες ηλια παω να κανω τις δοκιμες
babis1
Hero Member
«
Reply #3 on:
November 03, 2006, 16:01:04 »
ερωτηση
1.κανω install το notepad++ στο elxis σαν editor?
2.τα lang_.._site_2006.3.zip τα κανω install?
thanks
eliasan
Hero Member
«
Reply #4 on:
November 03, 2006, 18:38:13 »
Τίποτα από τα δύο!!!
Το Notepad++ είναι ένας προτεινόμενος editor για όσους θέλουν να ασχοληθούν με τη μετάφραση των αρχείων γλώσσας του Elxis!!
Τα αρχεία γλώσσας για το δημόσιο τμήμα, όπως το lang_english_site_2006.3.zip, εγκαθίστανται μαζί με το Elxis. Προσφέρονται για download, μόνο για όσους θέλουν να τα μεταφράσουν σε άλλη γλώσσα.
babis1
Hero Member
«
Reply #5 on:
November 03, 2006, 19:36:52 »
o.k. το προβλημα μου ομως ειναι το εξης
δεν εχω αντικειμενα περιεχομενου εχω δημιουργηση αυτονομες σελιδες εκει λοιπον μαλλον θα πρεπει να κανω εγω την μεταφραση?
eliasan
Hero Member
«
Reply #6 on:
November 03, 2006, 20:46:02 »
Tip: Κάνε copy το περιεχόμενο της αυτόνομης σελίδας σ' ένα προσωρινό αντικείμενο περιεχομένου, μετέφρασε το προσωρινό αντικείμενο περιεχομένου και χρησιμοποίησε τη μετάφραση για να δημιουργήσεις τη νέα αυτόνομη σελίδα.
Print
Pages: [
1
]
« previous
next »
Elxis CMS Forum
»
Ελληνικό Forum
»
Γλώσσες - Πολυγλωσσία
»