Welcome,
Guest
.
Please
login
or
register
.
Did you miss your
activation email
?
News:
Did you know that
Elxis 5.x
uses HTML5, CSS3 and pure javascript without external libraries such as jQuery?
Home
Help
Login
Register
Elxis CMS Forum
»
Ελληνικό Forum
»
Δημόσιο Βήμα
(Moderators:
CREATIVE Options
,
rentasite
) »
Έχουμε γεμίσει "Έξυπνους"
« previous
next »
Print
Pages: [
1
]
Author
Topic: Έχουμε γεμίσει "Έξυπνους" (Read 5429 times)
eliasan
Hero Member
Έχουμε γεμίσει "Έξυπνους"
«
on:
April 27, 2007, 19:48:30 »
Αφορμή αυτής της δημοσίευσης είναι ένα πραγματικό περιστατικό που συνέβει στον αδερφό μου, ο οποίος είναι ηλεκτρολόγος εγκαταστάτης.
Εσείς, αν θέλετε, μπορείτε να κάνετε τον παραλληλισμό με το χώρο στον οποίο κινούμαστε εμείς.
Ο αδερφός μου είναι ένας τίμιος, απλός και έμπειρος άνθρωπος.
Τον πλησίασαν λοιπόν, από μία αλυσίδα Video Clubs και του ζήτησαν να τους δώσει μία προσφορά για ισοκατανομή τριφασικού φορτίου και αντίστοιχη επέμβαση στον ηλεκτρικό πίνακα. Μία πολύ σοβαρή και υπεύθυνη εργασία.
Ο αδερφός μου, μετά από μελέτη, τους έδωσε μία προσφορά της τάξης των 1200 Ευρώ + ΦΠΑ. Θα χρειαζόταν 3 ημέρες εργασία, συν υλικά, συν την απασχόληση συνεργείου.
Την επόμενη ημέρα του τηλεφώνησαν να τον ρωτήσουν μήπως έχει κάνει λάθος. Αυτοί ως "ειδικοί", υπολόγιζαν το συνολικό κόστος μόλις στα 200 Ευρώ!
Όταν τους είπε ότι η προσφορά του αντικατοπτρίζει το πραγματικό κόστος αυτού που ζητούν, του απάντησαν ότι "...Εμείς ζητάμε ένα νέο ηλεκτρολόγο και ξέρετε... έχουμε και άλλα καταστήματα όπου θα χρειαστεί να κάνει το ίδιο... οπότε αν δεχθείτε με τα 200 θα έχουμε μόνιμη συνεργασία".
Υπάρχουν λοιπόν δύο ενδεχόμενα.
Ή ο αδερφός μου είναι απατεώνας και ήθελε να χρεώσει καπέλο 1000 Ευρώ, ή κάποιοι ψάχνουν για κοροΐδα ώστε να κάνουν τη δουλειά τους 500% φτηνότερα, από αυτά που τους προτείνει ένας που ξέρει τη δουλειά του.
Για την ιστορία, ο αδερφός μου δεν δέχτηκε.
Ίσως βρεθεί κάποιος "νέος" ηλεκτρολόγος ν' αναλάβει τη δουλειά...
babis1
Hero Member
Re: Έχουμε γεμίσει "Έξυπνους"
«
Reply #1 on:
April 28, 2007, 14:23:08 »
Για κοροιδα ψαχνουν και οποιο τους κατσει.Δυστυχως!Παντως καλο θα ηταν εφοσον προκειτε για ηλεκτρικα και περισσοτερο για εγκατασταση να τους τονιζε το γεγονος οτι θα τους εδινε πιστοποιητικο ασφαλειας το οποιο ισως να μην τους το δωση καποιος ασχετος,και αν ηθελε να ανεφερε το γεγονος σε καποιον υπευθυνο στα κεντρικα,γιατι μερικες φορες οι προισταμενοι των υποκαταστηματων κανουν και πραγματα εν αγνοια της κεντρικης διευθυνσης.(και βγαζουν και το κατι τι τους γιατι μπορει καποιος να κοψει μεγαλυτερο τιμολογιο!!!!!!)
Print
Pages: [
1
]
« previous
next »
Elxis CMS Forum
»
Ελληνικό Forum
»
Δημόσιο Βήμα
(Moderators: