Welcome,
Guest
.
Please
login
or
register
.
Did you miss your
activation email
?
News:
Bug reports and fixes
.
Home
Help
Login
Register
Elxis CMS Forum
»
Ελληνικό Forum
»
Εγκατάσταση
(Moderators:
CREATIVE Options
,
ks-net
) »
Μεταφορα απο local σε server
« previous
next »
Print
Pages: [
1
]
Author
Topic: Μεταφορα απο local σε server (Read 9727 times)
michalis1984
Sr. Member
Μεταφορα απο local σε server
«
on:
January 04, 2007, 04:28:25 »
Μετα απο μερικες μερες δοκιμης και προσαρμογης του συστηματος στον υπολογιστη μου αποφασισα οτι ηταν τελικα ετοιμο για να βγαλω την σελιδα μου στο ιντερνετ, μεταφεροντας τα παντα στον server συμφωνα με τις οδηγιες. Και ενω όλα φαινονταν να κυλουν ομαλά, αφου μπηκα και στο πανελ του αντμινιστρατορ, στη σελιδα δεν μπορω να μπω. Μου βγαζει το πιο κατω μυνημα.
Parse error: syntax error, unexpected T_STRING in /home/michalis/public_html/includes/sef.php on line 1
Μπορει καποιος να με βοηθησει; Στο administrator panel παντως μπαινω μια χαρα. Ηθελα να δοκιμασω μια καθαρη εγκατασταση αλλα επειδη ειναι πλεων αργα θα δοκιμασω αυριο αν δεν το προβλημα εις γνωση των φυλακων. Επισης ο server πληρει τα κριτηρια php, sql κλπ.
eliasan
Hero Member
Re: Μεταφορα απο local σε server
«
Reply #1 on:
January 04, 2007, 08:13:19 »
Καλημέρα,
Μου κάνει εντύπωση ότι πολλοί έχουν πρόβλημα με το συγκεκριμένο αρχείο κατά την μεταφορά του σε live περιβάλλον.
Μου κάνει επίσης εντύπωση, ότι εμείς δεν έχουμε συναντήσει τέτοιο πρόβλημα. Ακόμη τουλάχιστον...
Ακολούθησε τις παρακάτω οδηγίες:
- Κατέβασε στον υπολογιστή σου το αρχείο sef.php, χρησιμοποιώντας FTP
- Άνοιξέ το με έναν επεξεργαστή που υποστηρίζει κωδικοποίηση UTF-8 (PsPad, ή NotePad++)
- Άλλαξε την κωδικοποίηση του αρχείου σε UTF-8
- Αποθήκευσε το αρχείο
- Ανέβασε ξανά το αρχείο (πάλι με FTP) και αντικατέστησε το υπάρχον αρχείο sef.php
datahell
Elxis Team
Hero Member
«
Reply #2 on:
January 04, 2007, 10:32:31 »
Στο συγκεκριμένο αρχείο το πρόβλημα δεν είναι η κωδικοποίηση αλλά το ότι έχει line endings για MAC. Δυστυχώς μας ξέφυγε αυτό. Λογικά αν το ανοίξεις και το ξανά-αποθηκεύσεις θα γυρίσει σε DOS ή UNIX (το σωστό) οπότε το πρόβλημα θα λυθεί.
Elxis Team
|
Is Open Source
|
IOS Rentals | IOS AERO
michalis1984
Sr. Member
«
Reply #3 on:
January 04, 2007, 21:22:16 »
Ακομη να τα καταφερω.
Το εκανα καθαρο install και τωρα δεν μπορω να μπω ουτε στο administrator.
Να πω οτι το εκανα install σε ενα δωρεαν server με διαφημισεις, που ειναι ομως σε safe mode και δουλευει κανονικα. Αρα μαλλον προκειτε για λαθος στον server που ειμαι. Φυσικα ομως δεν θα το δουλευω απο εκει.
Να πω επισης οτι τα..
Register Globals: ειναι On ενω για το elxis χρειαζονται off
Allow URL fopen: και εδω το ιδιο ειναι ON ενω πρεπει Off
Ισως να ειναι για αυτο που δεν δουλευει; Αν ναι, υπαρχει καποιος τροπος να το παρακαμψω, αλλαξω;
datahell
Elxis Team
Hero Member
«
Reply #4 on:
January 05, 2007, 00:29:43 »
Register Globals
Το Elxis δουλεύει και με register globals off και εννοείται ότι δουλεύει και με ON. Δηλαδή δεν επηρεάζεται από αυτή τη ρύθμιση.
Για λόγους ασφαλείας όμως συνίσταται να είναι OFF
.
Allow URL fopen
Το αν είναι ON ή OFF δεν επηρεάζει τη λειτουργία του Elxis, δουλεύει κανονικά σε κάθε περίπτωση και έχει κατασκευαστεί έτσι ώστε να δουλεύει και με OFF.
Αν όμως είναι ON είναι ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ επικύνδινο για την ασφάλεια του site σου.
Safe Mode
Το Elxis έχει πρόβλημα με το safe mode αφού η λειτουργία safe mode κόβει πάρα πολλά πράγματα και το Elxis δεν μπορεί να λειτουργήσει σωστά. Αν έχεις safe_mode ON τότε δεν χρειάζεται να ανησυχείς για τις τιμές των register globals και allow_url_fopen αφού τα κόβει όλα το safe mode. Κόβει όμως και πολλές άλλες λειτουργίες που είναι ζωτικής σημασίας για το Elxis. Συνοψίζοντας:
το Elxis ημι-λειτουργεί με safe mode ON.
Πρέπει να γυρίσει σε OFF και να ενεργοποιηθούν οι άλλες ρυθμίσεις ασφαλείας για εξισορρόπηση της ασφάλειας (register_globals OFF κλπ).
Προτροπή:
θυσίασε μερικά ευρώ και πάρε ένα κανονικό hosting, ακόμα και σε ξεφτίλα server είναι πολύ καλύτερο από αυτό που έχεις τώρα. Αν έχεις οικονομικό πρόβλημα υπάρχουν και πολύ φθηνοί hosting providers ακόμα και από 20 ευρώ το χρόνο (με βέβαια τα ανάλογα μειονεκτήματα αξιοπιστίας, υποστήριξης κλπ αλλά θα είναι καλύτερα από το τωρινό). Θα έχεις πολλά πράγματα διαθέσιμα και θα μπορέσεις να στήσεις ένα αξιοπρεπές site. Σε δωρεάν server δεν συνίσταται να στήνεις δυναμικά site και δη site σαν το elxis με τόσες λειτουργίες πάνω.
«
Last Edit: January 05, 2007, 00:35:25 by datahell
»
Elxis Team
|
Is Open Source
|
IOS Rentals | IOS AERO
michalis1984
Sr. Member
«
Reply #5 on:
January 05, 2007, 07:13:12 »
Καλημερα,
Κωδικοποιησα το αρχειο sef.php καθως και το elxis.php που δεν ηταν σωστα. Τωρα στην σελιδα μπαινω χωρις error αλλα δεν μπορω να κανω login. Στο administrator panel εχει error. Το προβλημα λεει κατι για cache limiter αλλα επειδη δεν προλαβαινω να το κανω κοπy (φευγει γρηγορα), εκανα print screen. Εκανα και search στο forum για να βοηθηθω απο παρομοιο προβλημα αλλα δεν βρηκα λυση.
eliasan
Hero Member
«
Reply #6 on:
January 05, 2007, 08:17:02 »
Θα πρέπει να ακολουθήσεις την ίδια διαδικασία επεξεργασίας και αποθήκευσης σαν UTF-8 και με το αρχείο configuration.php.
Επιπλέον, θα πρέπει να φροντίσεις, μετά το ?> τέλους, να ΜΗΝ υπάρχει άλλος χαρακτήρας ή γραμμή.
Να σημειώσω εδώ ότι εμείς δεν έχουμε συναντήσει ποτέ τέτοια προβλήματα. Καταστάσεις προβλημάτων σαν και αυτές που αντιμετωπίζεις, πέρα από απίστευτα εκνευριστικές, είναι αποτέλεσμα συνήθως συνδυασμού συνθηκών.
Στις συνθήκες περιλαμβάνονται, από τον ίδιο τον web server μέχρι την εφαρμογή FTP που χρησιμοποιείς.
michalis1984
Sr. Member
«
Reply #7 on:
January 08, 2007, 20:22:00 »
Για την ιστορία να αναφερω ότι κατάφερα και εκανα μεταφορα του elxis στον server. Μετα απο πολλες προσπαθειες, δοκιμασα να μην εχω το elxis στο root του server αλλα σε υποφάκελλο, όπως ήταν και το pc μου και..... δουλεψε!
Δεν ξερω τι εφταιε και δεν δουλευε στη ριζα. Τελως καλο, όλα καλα όμως.
kk_xaris
Newbie
«
Reply #8 on:
January 18, 2007, 08:43:37 »
Γειά σας.
Έχω μεταφέρει το αρχεία που έχω φτιάξει τοπικά στο server, που υποστηρίζει php, mysql.
Τι ρυθμίσεις πρέπει να γίνουν???
eliasan
Hero Member
«
Reply #9 on:
January 18, 2007, 09:32:04 »
Καλημέρα,
Μπορείς να δεις τη παρακάτω δημοσίευση.
Καλύπτει πλήρως το θέμα της μεταφοράς από τοπικό επίπεδο σε κανονικό server.
https://forum.elxis.org/index.php?topic=308.0
kk_xaris
Newbie
«
Reply #10 on:
January 22, 2007, 18:27:42 »
Έκανα την μεταφορά από Local σε server και έχω το εξής λάθος
Warning: main(d:/webrot/elxis/includes/Core/utf8.class.php) [function.main]: failed to open stream: No such file or directory in /home/webhouse/domains/webhouse.gr/public_html/xaris/elxis/includes/Core/loader.php on line 25
Fatal error: main() [function.require]: Failed opening required 'd:/webrot/elxis/includes/Core/utf8.class.php' (include_path='.:/usr/local/lib/php') in /home/webhouse/domains/webhouse.gr/public_html/xaris/elxis/includes/Core/loader.php on line 25
Προφανώς να αλλάξω κάτι στο Loader .php?
eliasan
Hero Member
«
Reply #11 on:
January 22, 2007, 18:33:50 »
Look at the paths that you have used on configuration.php.
The fault is there.
Print
Pages: [
1
]
« previous
next »
Elxis CMS Forum
»
Ελληνικό Forum
»
Εγκατάσταση