Welcome,
Guest
.
Please
login
or
register
.
Did you miss your
activation email
?
News:
IOS Hotels
and
IOS Rentals
online booking systems for Elxis CMS.
Home
Help
Login
Register
Elxis CMS Forum
»
Ελληνικό Forum
»
Γενικά Θέματα για το Elxis CMS
(Moderators:
CREATIVE Options
,
akalant
) »
Συστάσεις αλλά και IOS Reservations v.3
« previous
next »
Print
Pages: [
1
]
Author
Topic: Συστάσεις αλλά και IOS Reservations v.3 (Read 5046 times)
panos6550
Newbie
Συστάσεις αλλά και IOS Reservations v.3
«
on:
January 03, 2010, 12:40:49 »
Καλημέρα σε όλους.
Αρχικά ας συστηθώ, μιας και γράφω πρώτη φορά στο forum,αν και ασχολούμαι με το elxis εδώ και μερικούς μήνες. Η αλήθεια είναι πως δεν είμαι και πολύ άνθρωπος των forum, κυρίως λόγω περιορισμένου χρόνου, θα προσπαθήσω όμως να έχω μια συνέχεια στην παρουσία μου.
Ονομάζομαι Αδαμόπουλος Παναγιώτης, λοιπόν, και εδώ και ένα χρόνο περίπου έχουμε στήσει μια εταιρεία (
www.webpagearts.gr
). Βλέποντας τη σημαντική προσπάθεια γύρω από το elxis αλλά και τις σημαντικές δυνατότητές του, αποφασίσαμε όχι μόνο να το χρησιμοποιούμε αλλά και να συμβάλλουμε ενεργά (όσο μπορούμε τέλος πάντων) στην εξέλιξη, εξάπλωση αλλά και περαιτέρω γνωστοποίησή του. Στα πλαίσια αυτά λοιπόν έφτιαξα ένα template αρχικά (datahell συγνώμη για την καθυστέρηση των διορθώσεων, θα το έχω άμεσα έτοιμο) αλλά και μπήκαμε στη διαδικασία συγγραφής - μετάφρασης ενός ελληνικού manual για το IOS Reservations v.3.
Αυτά με τις συστάσεις, θα τα λέμε έτσι κι αλλιώς.
Τώρα το πρόβλημα που έχω:
Πριν μερικές μέρες αγοράσαμε το IOS Reservations v.3 (mail agoras: npatentalakis [-AT-] gmail [-DOT-] com) για την δημιουργία ενός μεγάλου project που έχουμε και αφορά την ιστοσελίδα ενός ταξιδιωτικού πρακτορείου του εξωτερικού. Εγκαθιστώντας λοιπόν το IOS Reservations v.3 παρατήρησα τα εξής θέματα, τα οποία δεν ξέρω αν είναι bugs ή κάτι φταίει στα δικά μου μηχανήματα, αλλά θεώρησα σημαντικό να τα πω.
Μετά την εγκατάσταση του component, modules κτλ, είχα προβλήματα με διαφορετικούς browsers.
1. Στον ΙΕ8 (με και χωρίς compatibility) δεν γίνεται η αυτόματη μετάφραση και βγάζει 404 error.
2. Στον mozilla δεν φαίνεται ο TinyMCE WYSIWYG Editor, ενώ όλα τα άλλα δουλεύουν κανονικά
3. Στον safari μετά από αποθηκεύσεις ή refresh εμφανίζει, στο διαχειριστικό κομμάτι, γραμμές κώδικα php, που όμως αν αποσυνδεθείς και ξανασυνδεθείς εξαφανίζονται (περίεργο ε?)
Και τώρα κάτι που δεν βρίσκω πως γίνεται...
Πώς εμφανίζω τις τοποθεσίες των καταλυμάτων με thumbnails, όπως στην αρχική σελίδα του demo του IOS Reservations;
Ευχαριστώ
EDIT BY DATAHELL:
Έγινε επεξεργασία του email σου για να μην γεμίσεις spam.
[attachment deleted by admin]
«
Last Edit: January 03, 2010, 18:41:26 by datahell
»
CREATIVE Options
Authorized Elxis Professional
Elxis Community
Hero Member
Professional services for Elxis CMS
Re: Συστάσεις αλλά και IOS Reservations v.3
«
Reply #1 on:
January 03, 2010, 13:26:11 »
καλησπέρα και καλός ήρθες,
Σχετικά με τα προβλήματα που αναφέρεις εγώ βλέπω 3 πιθανά πρόβλημα βάση των περιγραφών σου.
1. Πιθανός δεν έχεις ενεργοποιήσει το SEOpro και δεν έχεις μετονομάσεις το "htaccess.txt" σε ".htaccess"
2. Δεν μπαίνεις στην διαχείριση του Elxis με τα www δηλαδή:
Code:
[Select]
http://www.mydomain.com
3. Κάποιο path στο configuration αρχείο δεν είναι σωστό
Εάν θέλεις δώσε μας ακόμα και μέσω ΠΜ την διεύθυνση για να έχουμε πληρέστερη εικόνα ή ακόμα άμα θέλεις στείλε μου ΜΟΝΟ μέσω ΠΜ πρόσβαση στο FTP καθώς και στην διαχείριση του Elxis για να το κοιτάξω και επιλύσω άμεσα.
Όσων αφορά όλα τα υπόλοιπα απλά συγχαρητήρια!!!!
panos6550
Newbie
«
Reply #2 on:
January 03, 2010, 13:43:59 »
Σχετικά με την πρόσβαση, για μερικές μέρες ακόμα το δουλεύουμε στο localhost μιας και το όλο project θα φιλοξενηθεί σε ένα ολόκληρο server μόνο του, ο οποίος θα είναι online μετάτις 10/1, οπότε τότε θα μπορώ να δώσω και στοιχεία πρόσβασης για πιθανές διορθώσεις. Θα δοκιμάσω λοιπόν αρχικά τις άλλες λύσεις και αν δεν βγάλω άκρη (για πιο άμεσα) θα το βάλω σε κάποιο subdomain και θα ενημερώσω σχετικά.
Η αλήθεια είναι ότι το SEOPRO δεν το έχω ενεργοποιήσει και δεν έχω μετονομάσει το "htaccess.txt" σε ".htaccess". Θα τα δοκιμάσω και ξαναμιλάμε.
Ευχαριστώ για την γρήγορη απάντηση
CREATIVE Options
Authorized Elxis Professional
Elxis Community
Hero Member
Professional services for Elxis CMS
«
Reply #3 on:
January 03, 2010, 13:46:54 »
Τίποτα να είσαι καλά, για αυτό είμαστε εδώ όλοι να βοηθάμε όλους και να μοιραζόμαστε γνώσεις και εμπειρίες.
datahell
Elxis Team
Hero Member
«
Reply #4 on:
January 03, 2010, 18:46:58 »
1. Τι εννοείς "αυτόματη μετάφραση"; Αλλαγή γλώσσας;
2. Που ακριβώς (σε ποια σελίδα) δεν φαίνεται ο TinyMCE; Αν έχεις Elxis 2009.0 ή παλαιότερο και μιλάς για τον πίνακα ελέγχου των ξενοδόχων δες εδώ:
http://wiki.elxis.org/wiki/IOSR_TinyMCE_editor_fix
ή αναβάθμησε σε 2009.1.
3. Όντως περίεργο, πρέπει να το δω για να πω.
Elxis Team
|
Is Open Source
|
IOS Rentals | IOS AERO
panos6550
Newbie
«
Reply #5 on:
January 03, 2010, 20:18:20 »
Ναι την αλλαγή γλώσσας εννοώ. Η έκδοση που έχω είναι η 2009.1. Ο editor δεν φαίνεται σε καμία φόρμα στο διαχειριστικό, μου το εμφανίζει απευθείας σε "html view".
Αλλά θα τα τσεκάρω όλα αυτά που μου είπατε και γράφει και το άρθρο και θα ξαναεπικοινωνήσω.
Επίσης, πώς εμφανίζω τις τοποθεσίες των καταλυμάτων με thumbnails, όπως στην αρχική σελίδα του demo του IOS Reservations;
Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις
datahell
Elxis Team
Hero Member
«
Reply #6 on:
January 03, 2010, 23:57:24 »
Το ότι δεν σου φορτώνει ο editor στη διαχείριση έχει να κάνει με τον browser σου. Για δοκίμασε με firefox σου δουλεύει; Αν δεν σου δουλεύει πιθανότατα να τον μπλοκάρει κάτι στο pc σου όπως το norton internet security ή κάτι παρόμοιο. Υποθέτουμε βέβαια πως έχεις επιλέξει στις γενικές ρυθμίσεις τον TinyMCE editor και δεν έχεις "πειράξει" τις ρυθμίσεις του bot του TinyMCE.
Για την εμφάνιση thumbnail δεν υπάρχει κάποια ιδιαίτερη ρύθμιση, αν έχεις ανεβάσει εικόνες στις τοποθεσίες θα εμφανιστούν.
Elxis Team
|
Is Open Source
|
IOS Rentals | IOS AERO
panos6550
Newbie
«
Reply #7 on:
January 05, 2010, 16:25:32 »
Δεν έχω πειράξει κάτι στο bot, αλλά φαντάστηκα ότι κάτι τέτοιο μπορεί να παίζει! Έτσι ξεκίνησα και το post άλλωστε. Ευχαριστώ πολύ πάντως για όλα!!!
Α επίσης θα ήθελα να μου πεις σε ποιες γλώσσες υπάρχει ήδη το IOS Reservations και αν χρειάζετε κάποια μετάφραση, γιατί έχουμε δυνατότητα μετάφρασης στις εξής γλώσσες: ισπανικά, γερμανικά, γαλλικά, αραβικά, ιταλικά, τουρκικά (έτσι κι έτσι). Δεν αναφέρω βέβαια τα αγγλικά γιατί προφανώς υπάρχει. Οπότε αν υπάρχει ανάγκη για κάποια από τις παραπάνω γλώσσες πεστε μου.
Print
Pages: [
1
]
« previous
next »
Elxis CMS Forum
»
Ελληνικό Forum
»
Γενικά Θέματα για το Elxis CMS
(Moderators: