Welcome,
Guest
.
Please
login
or
register
.
Did you miss your
activation email
?
News:
Bug reports and fixes
.
Home
Help
Login
Register
Elxis CMS Forum
»
Ελληνικό Forum
»
Γενικά Θέματα για το Elxis CMS
(Moderators:
CREATIVE Options
,
akalant
) »
Elxis 2006 - Elxis 2008
« previous
next »
Print
Pages: [
1
]
Author
Topic: Elxis 2006 - Elxis 2008 (Read 4043 times)
nikos
Elxis Community
Hero Member
Elxis 2006 - Elxis 2008
«
on:
January 20, 2008, 10:22:59 »
Αναφέρεται στο
www.elxis.org
ότι "η έκδοση Elxis 2008.0 Olympus-DEV ΔΕΝ είναι κατάλληλη για ιστότοπους παραγωγής! Χρησιμοποιήστε την μόνο για να δημιουργήσετε επεκτάσεις και template για το Elxis της γενιάς 2008".
Θα ήταν δυνατόν να διευκρινισθεί ο σκοπός και ο στόχος αυτής της έκδοσης;
Επίσης η έκδοση 2006 που η πλειονότητα των μελών χρησιμοποιούν έως τώρα, θα συνεχίσει να αναβαθμίζεται και να υποστηρίζεται, ή πρέπει κάποια στιγμή να "περάσουμε" όλοι στην τελική μορφή της 2008 όταν κάποια στιγμή την λάβει;
Toν Ιούνιο του 2007 αγόρασα το EDIR του οποίου δεν έχω κάνει χρήση ακόμη διότι θεωρώ, ότι αποτελεί από μόνο του ένα μεγάλο "σχολείο" (που δεν το βγαλα ακόμη...) αφού δίνει πολλές επεκτάσεις και δυνατότητες σε ένα site ανεπτυγμένο με Elxis 2006. Κάπου δε στο Forum πήρε το μάτι μου μια πρόσφατη αναφορά ότι δεν είναι συμβατό με το Elxis 2008 και ότι χρήζει διορθώσεων (αν λανθάνω, ή δεν είδα καλά, διορθώστε με). Θα γίνουν αυτές;
Τέλος, θα ήθελα να εκφράσω τα θερμά μου συγχαρητήρια στους δημιουργούς του Elxis για τον κόπο, χρόνο και μεράκι που αφιέρωσαν και αφιερώνουν όλο αυτό τον καιρό, για να κάνουν χρήστες όπως εμένα ικανότερους, για την δημιουργία δυναμικών sites.
Σας ευχαριστώ
////
Elxis Community |
Open Source Web Lab
datahell
Elxis Team
Hero Member
Re: Elxis 2006 - Elxis 2008
«
Reply #1 on:
January 20, 2008, 11:49:25 »
Η DEV έκδοση δεν είναι κατάλληλη γιατί λείπουν κάποια μικρά αλλά σημαντικά κομμάτια (πχ δεν μπορείς να προσθέσεις κατηγορίες). Επίσης έχουν ήδη γίνει διορθώσεις και προσθήκες (User's Preferable Language) οι οποίες δεν υπάρχουν στην DEV έκδοση. Να φανταστείς το revision της έκδοσης του SVN του Elxis έχει ξεπεράσει το 1850 και έχουν αλλαχθεί γύρω στα 150 αρχεία σε σχέση με την DEV έκδοση (revision 1827). Ο σκοπός της DEV έκδοσης είναι να προετοιμαστείτε για να φτιάξετε συμβατά με το 2008 λογισμικό και template ώστε να είστε έτοιμοι όταν θα κυκλοφορήσει κανονικά. Για αυτό πρωτίστως απευθύνεται σε web developers και web designers.
Όλες οι εκδόσεις του Elxis υποστηρίζονται αλλά δεν αναβαθμίζονται οι παλιές εκδόσεις. Υπάρχει πάντα μία και μόνη τρέχουσα/ενημερωμένη έκδοση. Εμείς αυτή τη στιγμή συνιστούμε θερμά την μετάβαση στο Elxis 2008.0.
Το EDir λειτουργεί στο 2008 αλλά του λείπουν κάποια χαρακτηριστικά που είναι πλέον "must" στο 2008 (όπως για παράδειγμα το SEO PRO, η σχεδίαση χωρίς πίνακες και η εγκυρότητα ως προς XHTML/CSS). Έχω ήδη ξεκινήσει αναβάθμιση στο EDir αλλά δεν ξέρω αν θα τελειώσει και αν θα κυκλοφορήσει ποτέ. Το πιο πιθανό είναι να κυκλοφορήσει μία πιο "light" έκδοση με λίγο διαφορετική φιλοσοφία. Μην με ρωτήσεις πότε, δεν ξέρω.
Ευχαριστούμε για τα καλά λόγια.
«
Last Edit: January 20, 2008, 11:52:13 by datahell
»
Elxis Team
|
Is Open Source
|
IOS Rentals | IOS AERO
iras
Jr. Member
«
Reply #2 on:
January 24, 2008, 11:15:46 »
Κάθε μέρα επισκέπτομαι το site του elxis και το forum και όχι μόνο μια φορά την ημέρα, περιμένοντας το Elxis2008.
Εύχομαι να μην έχει πολύ δουλειά ακόμα, αν και όπως είδα την έκδοση που είναι για dev, πιστεύω να έρθει σύντομα.
Προσωπική μου γνώμη το Elxis είναι το καλύτερο αυτήν την στιγμή…
Αν μπορούσα να βοηθήσω θα το έκανα αλλά δεν μπορώ να γράφω κώδικες καθώς ότι έχω μάθει είναι με προσωπική δουλειά και πολλά ξενύχτια.
Ελπίζω να μην έχει σχέση η διάλυση της GoUp για καθυστέρηση της έκδοσης 2008
και να το έχουμε σύντομα.
datahell
Elxis Team
Hero Member
«
Reply #3 on:
January 24, 2008, 12:40:37 »
Το elxis είναι έτοιμο αν και τελευταία του κάναμε ακόμα κάποιες αλλαγές (προσθήκη νέων δυνατοτήτων). Ο λόγος που καθυστερεί η δημοσίευσή του είναι η προετοιμασία της υποστήριξής του και αυτό αφορά software και template. Με την δημοσίευση της έκδοσης DEV θέλαμε να δώσουμε λίγο χρόνο στους developers και στους web designers να ετοιμάσουν λογισμικό για αυτό. Πιστεύω 1 μήνας είναι λίγος αλλά ικανοποιητικός. Άρα να υπολογίζεις την κυκλοφορία του Elxis στις αρχές με μέσα Φεβρουαρίου. Δυστυχώς τον πρώτο καιρό από την κυκλοφορία του δεν θα υπάρχουν πολλές λύσεις για αυτό αλλά σιγά-σιγά θα εμπλουτίζεται το διαθέσιμο λογισμικό/templates. Η διάλυση της GO UP επιτάχυνε τα πράγματα, δεν τα επιβράδυνε. Άλλωστε δεν είναι τυχαίο ότι βγήκε κατευθείαν η DEV έκδοση που σε αντίθετη περίπτωση δεν θα είχε βγει.
«
Last Edit: January 24, 2008, 12:44:38 by datahell
»
Elxis Team
|
Is Open Source
|
IOS Rentals | IOS AERO
Print
Pages: [
1
]