Welcome,
Guest
.
Please
login
or
register
.
Did you miss your
activation email
?
News:
Convert
Wordpress to Elxis
with
Elxis importer
!
Home
Help
Login
Register
Elxis CMS Forum
»
Ελληνικό Forum
»
Γενικά Θέματα για το Elxis CMS
(Moderators:
CREATIVE Options
,
akalant
) »
Edir - Elxis2008
« previous
next »
Print
Pages:
1
[
2
]
Author
Topic: Edir - Elxis2008 (Read 12743 times)
eliasan
Hero Member
Re: Edir - Elxis2008
«
Reply #15 on:
January 11, 2008, 21:09:45 »
GO UP
=
Αντωνόπουλος Η. & Σάννος Ι. Ο.Ε.
= Εταιρεία =
Κέρδος
=
Χρήμα
Όταν οι εταίροι
δε συμφωνούν με τον τρόπο εκμετάλλευσης του Elxis
(τρόπο που όπως πιστεύουν εκείνοι, εξασφαλίζει την
κερδοφορία
=
χρήμα
και τα συμφέροντα της εταιρείας), τότε λύεται η εταιρεία γιατί δεν έχει πλέον λόγο ύπαρξης.
Αν τώρα κάποιος από τους δύο εταίρους,
δεν είχε ως στόχο το κέρδος, τότε κακώς εξ αρχής συμφώνησε στη δημιουργία της εταιρείας
, και καλώς τη λύνουμε.
Αν κάποιος εταίρος πιστεύει ότι
το κέρδος μπορεί να έρθει με διαφορετικό τρόπο
από αυτόν που πίστευε ο άλλος, τότε πάλι καλώς κάνουμε και τη λύνουμε.
Η λύση της εταιρείας, καθιστά τις όποιες θέσεις μου (που στόχο είχαν τα συμφέροντα της εταιρείας και των πελατών της, αυτονόητα κατ' εμέ πράγματα στα πλαίσια λειτουργία μίας σοβαρής επιχείρισης και μετά από 13 χρόνια επιχειρηματικής δράσης), μη επίκαιρα και παρελθοντολογίες.
Να υποθέσω λοιπόν ότι το "
Όποιος πίσω από την προσφορά επιδιώκει τίτλους (και χρήμα) από εμένα θα τρώει πόρτα
", αποτελεί δέσμευση από τη μεριά σου περί
μη δημιουργίας δική σου εταιρείας (έμμεσα ή άμεσα)
, με
σκοπό την εκμετάλλευση του Elxis και των πρόσθετων γι' αυτό
. Εγώ τουλάχιστον έτσι το αντιλαμβάνομαι.
Συνεχίζω να μην αντιλαμβάνομαι το πως η λύση της εταιρείας ( η οποία γίνεται πολιτισμένα), μηδενίζει τη συμμετοχή μου στην επί 2 χρόνια ανάπτυξη του Elxis (υλική, οικονομική και ηθική). Την ώρα μάλιστα που ήμουνα ένα από τα 3 ιδρυτικά άτομα (Γιάννης, Ηλίας, Κωσταντίνος), τη μέρα που γεννήθηκε το Elxis σαν ιδέα στην καφετέρια του Olympico στο Ν. Φάληρο το Δεκέμβριο του 2005. Το πως η λύση της εταιρείας (τυπική διαδικασία), κάνει το μέλλον του Elxis να κινδυνεύει από εμένα...
Μήνυμα προς όσους διαβάσουν αυτή τη δημοσίευση
: Συνεχίζω όμως να επιμένω, ότι πρέπει να υπερβαίνουμε τους εαυτούς μας και να στηρίζουμε τις Ελληνικές προσπάθειες. Το Elxis είναι καλό και ισχυρό σύστημα. Έχει παρελθόν, παρόν και μέλλον. Αρκεί να το στηρίξουμε όλοι μας.
Dimitris Kanatas
Elxis Community
Hero Member
Εκπαιδευτικός
«
Reply #16 on:
January 11, 2008, 21:25:20 »
Από περιέργεια... ποια είναι η διαφωνία που έχετε;
Πώς σκέφτεται να εκμεταλλευτεί μία πλευρά το elxis και πώς η άλλη;
Εγώ θα σας προτείνω να πάτε μια βόλτα για καφέ και να τα πείτε μεταξύ σας.
Σίγουρα θα τα βρείτε και θα δουλέψετε ως ομάδα... έτσι για την εξέλιξη του project;
Προσέξτε μόνο...
"Όποιος πίσω από την προσφορά επιδιώκει τίτλους
(και ΜΟΝΟ χρήμα)
από εμένα θα τρώει πόρτα. Οι τίτλοι δίνονται σε αυτούς που τους αξίζουν" - > συμφωνώ. Κυρίως ως προς ο χρήμα...
Powered by Elxis :
LabSchool.mysch.gr
|
Το elxis CMS με απλά λόγια
datahell
Elxis Team
Hero Member
«
Reply #17 on:
January 11, 2008, 22:06:02 »
Ποιος σου μηδένισε την συμμετοχή; Σου έσβησε ή σου λογόκρινε κανείς κανένα άρθρο; Σου απαγόρευσε κανείς να γράφεις και να παρέχεις υποστήριξη; Αυτό που πλέον δεν δέχομαι είναι να αποφασίζεις για το πως ΕΓΩ πλέον θα διαχειριστώ το elxis. Έχεις δικαίωμα να φτιάξεις δική σου διανομή, όπως και ο καθένας και να αποφασίσεις όπως θέλεις για αυτήν. Στην διανομή του elxis.org δεν έχεις κανένα αξίωμα πλέον. Δηλαδή το ταμπελάκι "elxis team" που σου αφαιρέθηκε σε πείραξε; Γι αυτό συμμετέχεις ή για να βοηθήσεις τον κόσμο; Οι απόψεις σου είναι απαράδεκτες για το ανοικτό λογισμικό και για τους παρευρισκόμενους. Δεν μπορεί να είσαι Elxis Team και να αποφασίζεις για το μέλλον του Elxis με τις ιδέες που σε διακατέχουν. Εσύ ο ίδιος επέμενες στο
κλείσιμο του forum και του elxis.org και στην παύση κάθε δωρεάν υποστήριξης όπως και στην παύση της δωρεάν Online κυκλοφορίας του Elxis
. Τώρα ήρθες να παραστήσεις και να πεις τι; Να κάνεις τον φιλάνθρωπο; Να βοηθήσεις το Elxis; Εγώ προσωπικά δεν σε πιστεύω. Άσε που δεν είσαι developer. Οπότε να συμμετέχεις στο Elxis ως τι; Για το ταμπελάκι και μόνο; Όσοι μπαίνουν στην elxis team θα κατασκευάζουν το elxis. Αν δεν ξέρουν να γράφουν κώδικα δεν έχει νόημα να συμμετέχουν στην Elxis Team.
Μην με αναγκάσεις να πω περισσότερα.
Αν θες να βοηθήσεις τον κόσμο κάντο, μην γράφεις όμως αηδίες. Τον κόσμο δεν τον ενδιαφέρει η GO UP, μπαίνουν εδώ για να ζητήσουν βοήθεια για το elxis.
Το μέλλον του elxis και η συνεχής εξέλιξή του θα διασφαλιστούν.
Τέλος η συζήτηση.
Elxis Team
|
Is Open Source
|
IOS Rentals | IOS AERO
eliasan
Hero Member
«
Reply #18 on:
January 11, 2008, 22:14:31 »
Jim KanaDOS,
Η διαφωνία δεν είναι αν το Elxis είναι καλό ή όχι.
Το Elxis είναι καλό και θα εξελιχθεί!
Η διαφωνία μας είναι και είναι στο πως θα έπρεπε να το εκμεταλλευτούμε στα πλαίσια μίας από κοινού εταιρείας.
Λάθος μας (λάθος μου) είναι ότι ζήτησα την ίδρυση μίας Ο.Ε. ως βάση μίας νομικά και τυπικά τεκμηριωμένης "πλατφόρμας" για την εξασφάλιση του μέλοντος του project, της εμπιστοσύνης που αυτή θα δημιουργούσε, και βέβαια της αντίστοιχης κερδοφορίας.
Αυτό έγινε στη βάση της εμπειρίας μου, και του χαρακτήρα μου. Θα εξασφάλιζε το 50-50 στα όποια κέρδη. Θα εξασφάλιζε την εμπιστοσύνη των σοβαρών εταιρειών.
Η διαφορά μας είναι ότι εγώ (Ηλίας), με γνώμονα την ύπαρξη της εταιρεία, ζητούσα την μέγιστη εμπορική εκμετάλλευση του project, ο Γιάννης επέμενε στο δρόμο της μέγιστης διάδοσης και εκμετάλλευσης από την πώληση των πρόσθετων.
Εγώ διαφωνούσα με τη λειτουργία του forum, καθώς ερχόταν σε αντίθεση με το πακέτα υποστήριξης που προσφέραμε, αλλά και με τη διασπάθιση των πόρων. Στόχος μου ήταν αυτοί που πραγματικά ενδιαφέρονταν να επενδύσουν σε ένα τόσο καλό εργαλείο όσο το Elxis. Όλα αυτά στα πλαίσια λειτουργίας της εταιρείας.
Εγώ του έλεγα ότι θεωρητικά το μοντέλο της διάδοσης ισχύει, αλλά η πράξη μας διαψεύει. Δεν μπορεί να στηριχτεί μία Ο.Ε. με ενοίκιο, ΟΤΕ, ΔΕΗ, κοινόχρηστα, λογιστή, μόνο σε αυτό. Πρέπει να κάνουμε κάτι δραστικό. Να βγάλουμε, παράλληλα με την online διανομή, το Elxis σε κουτί (το ονομάζαμε Elxis Kit και θα περιείχε το documentation και επιπλέον λογισμικό), ώστε να μπορέσουμε να συνννενοηθούμε με τον υπόλοιπο κόσμο που θέλει λύσεις και όχι σταυρόλεξα. Τον κόσμο που δεν έχει χρόνο για χάσιμο.
Ο Γιάννης, στο πνεύμα του open source διαφωνούσε και διαφωνεί.
Ήθελε να πετύχουμε τη μέγιστη διάθωση του Elxis και το κέρδος από τα πρόσθετα.
Δε λέω, και αυτό είναι ένα μοντέλο επιχειρηματικής δραστηριότητας. Απλά δεν μπορεί να εφαρμοστεί στην Ελλάδα με το παρόν φορολογικό και νομοθετικό καθεστώς. Ειδικά σε μία Ο.Ε. με βιβλία Γ Κατηγορίας.
Αυτή λοιπόν η αντίφαση, ανάμεσα στο "έτσι θα ήθελα να είναι τα πράγματα" και στο "έτσι είναι τα πράγματα και βάσει αυτών των κανόνων μας κρίνει το κράτος", οδηγεί στη λύση της GO UP.
Με δύο λόγια μπορείς να το πεις: "Στιγνή Πραγματικότητα" vs "Εικονική Πραγματικότητα".
Συνεχίζω όμως να μην καταλαβαίνω, πως η λύση της εταιρείας, επηρεάζει τη σχέση μου με το Elxis. Τι φοβάται ο Γιάννης ή τι προσπαθεί να προλάβει ώστε να φέρεται έτσι; Ειδικά όταν το Elxis παραμένει Open Source.
Μόνο στα πλαίσια, εμπορικού ανταγωνισμού μπορώ ν' αντιληφθώ τη συμπεριφορά αυτή. Αν ισχύει κάτι τέτοιο, έρχεται σε αντίφαση με όσα λέει.
datahell
Elxis Team
Hero Member
«
Reply #19 on:
January 11, 2008, 22:31:47 »
Τι άσχετα είναι αυτά που γράφεις;
Εδώ είναι forum υποστήριξης του elxis
.
Δεν φοβάμαι κανέναν και τίποτα και αν κάποτε πεθάνω θα πεθάνω με το κεφάλι ψηλά. Στη ζωή μου από παιδάκι προσπαθώ μόνος μου (οι γονείς μου πέθαναν όταν ήμουν 5 χρονών) και πιστεύω έχω καταφέρει πολλά πράγματα. Δεν έχω ανάγκη τίποτα άλλο παρά μόνο φίλους και νοιώθω ευτυχής που από εδώ μέσα κέρδισα αρκετούς.
Elxis Team
|
Is Open Source
|
IOS Rentals | IOS AERO
Print
Pages:
1
[
2
]
« previous