Welcome,
Guest
.
Please
login
or
register
.
Did you miss your
activation email
?
News:
Elxis 5.5 Calypso supports 2 factor authentication login with e-mail or SMS.
Home
Help
Login
Register
Elxis CMS Forum
»
Ελληνικό Forum
»
Διαχείριση
(Moderators:
CREATIVE Options
,
ks-net
) »
Διάφορα προβλήματα
« previous
next »
Print
Pages: [
1
]
Author
Topic: Διάφορα προβλήματα (Read 7114 times)
Dimitris Kanatas
Elxis Community
Hero Member
Εκπαιδευτικός
Διάφορα προβλήματα
«
on:
November 15, 2007, 22:26:40 »
Γεια σας,
Αντιμετωπίζω κάποια προβλήματα στο στήσιμο και στη διαχείριση του elxis. Ελπίζω να με βοηθήσετε...
1. Στα αποτελέσματα της δημοσκόπησης μου "παραμορφώνει" τους χρήστες που είναι σε σύνδεση. Υπάρχει τρόπος να ορίσω αποστάσεις μεταξύ των "καρτελών" όπως στη συγκεκριμένη περίπτωση.
2. Υπάρχει τρόπος να ορίσω και τις διαστάσεις των πλήκτρων (επιλογών) όπως "ψηφίστε" και "αποτελέσματα";
3.Χρησιμοποιώ το gigCalendar και όταν επιλέγω "Αναλυτικά" μέσω του site τότε μου εμφανίζει το μήνυμα λάθους της εικόνας. Βέβαια με ανανέωση το πρόβλημα λύνεται. Αλλά...
4.Μήνυμα λάθους έχω και στο forum (εμφανίζεται πρώτα το forum και μετά η σελίδα). Με ανανέωση το πρόβλημα λύνεται.
Ευχαριστώ για το χρόνο σας. Το site προσωρινά το έχω, όπως ήδη έχετε καταλάβει, στο δίσκο.
[old attachment deleted by admin]
Powered by Elxis :
LabSchool.mysch.gr
|
Το elxis CMS με απλά λόγια
Dimitris Kanatas
Elxis Community
Hero Member
Εκπαιδευτικός
Re: Διάφορα προβλήματα
«
Reply #1 on:
November 15, 2007, 22:31:17 »
Επίσης έχω πρόβλημα και στο Quiz του Ioanni Sanno. Το πρόβλημα έχει σχέση με τη χρήση της γλώσσας. Αντί για τα ελληνικά εμφανίζονται οι γνωστοί ρόμβοι.
Σας ευχαριστώ...
Powered by Elxis :
LabSchool.mysch.gr
|
datahell
Elxis Team
Hero Member
«
Reply #2 on:
November 16, 2007, 07:49:10 »
1. Φτιάξε το css σου. Για την απόσταση μπορείς να χρησιμοποιήσεις το κατακόρυφο margin (margin-bottom: 20px;). Για το ότι πέφτει το ένα μέσα στο άλλο μπορείς να "παίξεις" με το display: block; και clear: both;
2. Ομοίως από το css: width: 100px; height: 50px;
3. Δεν γνωρίζω το gigCalendar. Δεν είναι ελεγμένο αν είναι συμβατό με το Elxis.
4. Έχει να κάνει με το session αυτό και τις ρυθμίσεις του server σου
5. Το Quiz είναι φτιαγμένο για το mambo και όχι για το Elxis. Συν τις άλλοις η κωδικοποίηση των ελληνικών είναι iso-8859-7 και όχι utf-8 που θέλει το elxis.
Elxis Team
|
Is Open Source
|
IOS Rentals | IOS AERO
Dimitris Kanatas
Elxis Community
Hero Member
Εκπαιδευτικός
«
Reply #3 on:
November 16, 2007, 19:19:24 »
datahell σ` ευχαριστώ για τις απαντήσεις σου. Να σαι καλά.
Μου κάνει εντύπωση πώς με απλή ανανέωση της τρέχουσας σελίδας και τα δύο προβλήματα (3 και 4) λύνονται. Δηλαδή δεν εμφανίζεται τότε κανένα λάθος. Περίεργο...
Για το Quiz έχεις απόλυτο δίκιο. Βέβαια με τη χρήση των αγγλικών δε συνάντησα κάποιο λειτουργικό πρόβλημα. Αλλά...
Υπάρχει κάτι αντίστοιχο για το elxis;
Το PowerBoard με έχει παιδέψει λίγο. Μπορείς να μου δώσεις κάποιες κατευθύνσεις. Το site το έχω -το φτιάχνω- ακόμη στο σκληρό δίσκο. Μετά θα το ανεβάσω στο Π.Σ.Δ.
Ευχαριστώ!!!
Powered by Elxis :
LabSchool.mysch.gr
|
akalant
Full Member
«
Reply #4 on:
November 16, 2007, 19:51:40 »
Φίλε μου,
επειδή έχω πικρή εμπειρία από το ΠΣΔ μην βάζεις πολύ περιεχόμενο στο site τοπικά και κάνεις τζάμπα κόπο αν αντιμετωπίσεις δυσκολίες στο ΠΣΔ. Φόρτωσε τα εργαλέια που θέλεις( componennts, modules ) και ανέβασ έ το. Το περιεχόμενο το βάζεις και μετά.
datahell
Elxis Team
Hero Member
«
Reply #5 on:
November 16, 2007, 22:18:59 »
Προσωπική μου γνώμη: 1000 φορές να δώσετε ελάχιστα χρήματα και να πάτε στη χειρότερη εταιρεία hosting που υπάρχει στη γη, παρά στο ΠΣΔ. Το Elxis ΔΕΝ δουλεύει σωστά στο ΠΣΔ. Καμία ολοκληρωμένη εφαρμογή σαν το elxis δεν μπορεί να δουλέψει σωστά σε ένα τέτοιο περιβάλλον με τόσους πολλούς περιορισμούς. Αν δεν μπορείτε να δώσετε ένα μέσο ποσό (70-150 ευρώ/έτος) και να έχετε ένα φυσιολογικό και καλό hosting υπάρχουν εταιρείες (μιλάμε κυρίως για "μαύρους") που δίνουν hosting σε εξευτελιστικές τιμές, ακόμα και με 10-20 ευρώ το χρόνο θα βρείτε. Φυσικά ότι πληρώνεις αγοράζεις αλλά από το ΠΣΔ είναι σαφώς καλύτερα γιατί τουλάχιστον θα δουλεύει το site σας. Αν πάλι είστε επαγγελματίας δεν το συζητάμε, το καλό hosting είναι μονόδρομος.
Η
GO UP
δίνει 300mb με μόνο 130ευρώ και έχετε την εγγύηση της GO UP και το κεφάλι σας ήσυχο.
«
Last Edit: November 16, 2007, 22:26:42 by datahell
»
Elxis Team
|
Is Open Source
|
IOS Rentals | IOS AERO
akalant
Full Member
«
Reply #6 on:
November 17, 2007, 09:32:14 »
Συμφωνώ με το Γιάννη εφόσον το θέμα είναι οικονομικό και μόνο.
Όμως, όταν είσαι εκπαιδευτικός, έχεις ένα site με καθαρά εκπαιδευτικό περιεχόμενο, απευθύνεσαι στη μαχόμενη εκπαιδευτική κοινότητα, προβάλλεσαι από το ΠΣΔ στον εκπαιδευτικό χώρο, είσαι αναγνωρίσμος μέσα στην ενιαία αυτή ομάδα. ΤΟΤΕ το ΠΣΔ είναι μια κάποια λύση.
Βέβαια υπάρχει και η λύση της ανακατεύθυνσης!
[Αυτό δεν αποκλείει πετυχημένα εκπαιδευτικά sites, και υπάρχουν αρκετά, σε ελεύθερο host.]
datahell
Elxis Team
Hero Member
«
Reply #7 on:
November 17, 2007, 09:44:54 »
Είμαι υπέρ της παρουσίας στο ΠΣΔ. Δεν είμαι οπαδός των ανακατευθύνσεων, το θεωρώ εξαναγκασμό του επισκέπτη και μίας μορφής spam. Βάζουμε μία σύντομη παρουσίαση στο ΠΣΔ (μία παράγραφος) και ένα σύνδεσμο προς το άλλο site και καθαρίσαμε.
Elxis Team
|
Is Open Source
|
IOS Rentals | IOS AERO
Dimitris Kanatas
Elxis Community
Hero Member
Εκπαιδευτικός
«
Reply #8 on:
November 17, 2007, 22:37:22 »
Γεια σας παιδιά...
Σας ευχαριστώ για τις συμβουλές σας. Δάσκαλος είμαι. Ελπίζω να μη συναντήσω προβλήματα στο ανέβασμα. Κυρίως ως προς τη βάση. Το Π.Σ.Δ. μου έδωσε και διεύθυνση (όνομα) σχετική με το θέμα του site. Αν όμως δω πως τα πράγματα δε πάνε καλά τότε θα ψάξω να βρω άλλη "φιλοξενία". Το πρόβλημα με το foum το έλυσα. Δε βάζω περιεχόμενο akalant... Προσπαθώ να βρω εργαλεία και να τα οργανώσω ώστε να δουλεύουνε χωρίς προβλήματα. Το άσχημο της υπόθεσης είναι
πως δε μπορούμε μετά το ανέβασμα να εγκαταστήσουμε άλλα εργαλεία.
Το Π.Σ.Δ. και ο δωρεάν χώρος μέχρι 200ΜΒ σε κάθε εκπαιδευτικό είναι... μια καλή υπηρεσία. Βέβαια να μην είχε τους περιορισμούς της...