Elxis CMS Forum

Ελληνικό Forum => Γενικά Θέματα για το Elxis CMS => Topic started by: jjk on May 20, 2019, 18:35:37

Title: Εμφάνιση άρθρων μιας κατηγορίας κατά προτίμηση.
Post by: jjk on May 20, 2019, 18:35:37
Καλησπέρα. Φτιάχνω ένα site με διάφορα άρθρα.
Εμφανίζονται σύμφωνα με χρονολογία που τα έφτιαξα και δεν ξέρω πώς να τα βάλω να εμφανίζονται με τη σειρά που θέλω.
Αν και έχω αγοράσει το βιβλίο του elxis και ότι βοήθημα υπάρχει δεν το πολυκαταλαβαίνω, γιατί δεν καταλαβαίνω την αρχιτεκτονική σχεδιασμού του.
Αυτό όμως που με απασχολεί άμεσα είναι η διάταξη εμφανίσεως των άρθρων.
Ευχαριστώ.
Δημήτρης.
Title: Re: Εμφάνιση άρθρων μιας κατηγορίας κατά προτίμηση.
Post by: nikos on May 20, 2019, 23:37:19
Καλώς ήρθες στο Elxis CMS

Κατ' αρχήν τα βιβλία στα οποία αναφέρεσαι αφορούν παλαιές και παρωχημένες εκδόσεις του Elxis την περίοδο 2006 έως 2011 και δεν έχει νόημα να ασχοληθείς με αυτές. Συνεπώς οι εκδόσεις στις οποίες πρέπει να εστιάσεις και να καταλάβεις την λειτουργία τους είναι η σειρά 4.x που η τελευταία είναι η 4.6 και η προ ολίγων ημερών νεότερη 5.0, που έχουν όμως την ίδια φιλοσοφία και λειτουργία στη δόμηση του περιεχομένου και μέσω των κατάλληλων επεκτάσεων επιτυγχάνεται η επιθυμητή τελική εμφάνιση και διάταξη του περιεχομένου. Ως βοήθεια αναφοράς για αυτές τις εκδόσεις μπορείς να χρησιμοποιείς το Elxis Docs https://www.elxis.net/docs/ όπου υπάρχουν αρκετά άρθρα για χρήστες που βοηθούν στην κατανόηση λειτουργίας, δόμησης και οργάνωσης του περιεχομένου.

Παραθέτω ενδεικτικά ορισμένα

1. All about articles: https://www.elxis.net/docs/using-elxis/getting-started/all-about-articles.html

2. Site frontpage: https://www.elxis.net/docs/using-elxis/administration/site-frontpage.html

3. Menus: https://www.elxis.net/docs/using-elxis/administration/menus.html

4. Modules: https://www.elxis.net/docs/using-elxis/extending/modules.html

5. Components: https://www.elxis.net/docs/using-elxis/extending/components.html

6. Preinstalled Content Plugins: https://www.elxis.net/docs/using-elxis/extending/preinstalled-content-plugins.html

Ο καλύτερος τρόπος δε για εξάσκηση και εκμάθηση, πρέπει να γίνει σε μια τοπική εγκατάσταση και όχι απευθείας σε online site.

Στο δε ερώτημά σου για εμφάνιση κατηγορίας υπάρχουν διάφορες περιπτώσεις. Παραθέτω παράδειγμα εμφάνισης άρθρων κατηγορίας στη πρώτη σελίδα σε site Elxis 4.6

Αν θέλεις να εμφανίσεις τα άρθρα μιας συγκεκριμένης κατηγορίας στην πρώτη σελίδα, τότε πας στο module mod_articles το οποίο θέτεις να εμφανίζεται στη θέση module frοntpage2, δίνεις αν θες τίτλο π.χ. Τελευταία Νέα ή Νέα της κατηγορίας x και κατόπιν πας στις παραμέτρους όπου επιλέγεις ως Πηγή->Κατηγορία. Από κάτω εμφανίζεται λίστα όλων των διαθέσιμων κατηγοριών περιεχομένου όπου επιλέγεις αυτή που θες και αν έχει και υποκατηγορίες τις επιλέγεις αν θες. Στη συνέχεια επιλέγεις αριθμό άρθρων που θες να εμφανίσεις, από κάτω επιλέγεις κατάταξη (αυτό που ρώτησες) που διακρίνεται σε Νεότερα, Δημοφιλή, ή Δημοφιλή x ημερών (το τελευταία αν το επιλέξεις θα σου δώσει και δυνατότητα να ορίσεις αριθμό ημερών), κατόπιν από κάτω μπορείς να επιλέξεις σε πόσες στήλες 1 ή 2 θες να εμφανίσεις τα άρθρα και επίσης μπορείς να επιλέξεις να εμφανίζονται μόνο τα άρθρα της κατηγορίας που έχουν ένα συγκεκριμένο κλειδί συσχέτισης, π.χ. mystory. H τελευταία αυτή έξυπνη λειτουργία του Elxis προαπαιτεί να ορίσεις το συγκεκριμένο κλειδί σε άρθρα της επιλογής σου. Παρακάτω στη συνέχεια σου δίνει την δυνατότητα να ορίσεις αριθμό προβεβλημένων άρθρων με πολλές παραμέτρους που θα δεις και δεν αναλύω και στη συνέχεια αριθμό συνδέσμων άρθρων με σχετικές παραμέτρους.

Δεν θέλω να επεκταθώ περισσότερο διότι όπως είπα υπάρχουν διάφορες περιπτώσεις, που θα τις ανακαλύψεις και μόνος σου με εξάσκηση σε τοπικό site.

Λήψη εκδόσεων του Elxis CMS (https://www.elxis.org/download.html)

Λήψη επεκτάσεων για το Elxis CMS (https://www.elxis.net/)

Καλή συνέχεια
Title: Re: Εμφάνιση άρθρων μιας κατηγορίας κατά προτίμηση.
Post by: jjk on May 21, 2019, 09:40:14
Ευχαριστώ πολύ.
Σύμφωνα με τα γραφόμενα δεν υπάρχει επιλογή κατά προτίμηση και αυτό αφού στην κατάταξη έχουμε 3 επιλογές Νώτερα, Πιο Δημοφιλή και Δημοφιλή των Χ τελευταίων ημερών.
Όμως εγώ έχω το εξής απλό πρόβλημα.
Προβάλω ένα πρόγραμμα, το οποίο έχει συγκεκριμένη ανάλυση βοηθείας.
Starting in Windows
Starting in Linux
Set admin code ...
και ούτω καθ εξής...
Αυτά ανήκουν σε μια κατηγορία programs και το module εμφανίζει αυτή την κατηγορία, της οποίας τα άρθρα θα εμφανιστούν σύμφωνα με τις 3 επιλογές.
Οπότε μάλλον δεν θα μπορέσω εκτός κι αν υπάρχει κάποια άλλη ανάλογη δυνατότητα την οποία δεν γνωρίζω.
Ευχαριστώ.

Title: Re: Εμφάνιση άρθρων μιας κατηγορίας κατά προτίμηση.
Post by: nikos on May 21, 2019, 11:10:57
Αν και δεν έχω καταλάβει πλήρως από αυτά που αναφέρεις, ποιο είναι το ζητούμενο σου, αν υποθέσουμε ότι θες να εμφανίσεις τα άρθρα Starting in Windows της κατηγορίας programs βάλε σ΄αυτά το κλειδί συσχέτισης π.χ. windows και τα εμφανίζεις βάσει αυτού. Κατόπιν αντιγράφοντας το module και δημοσιεύοντάς το από κάτω στην ίδια θέση, μπορείς με χρήση του κλειδιού συσχέτισης π.χ. linux να εμφανίσεις τα άρθρα Starting in Linux της κατηγορίας programs κ.ο.κ.

Αν τα άρθρα είναι πολλά για κάθε μία περίπτωση μπορείς να δημιουργήσεις αντίστοιχες υποκατηγορίες για κάθε μία, εντάσσοντας τα συναφή άρθρα σε αυτές, οι οποίες να έχουν ως γονική την κατηγορία programs.

Να συμπληρώσω επίσης ότι όταν δημιουργείς μια κατηγορία στην κατάταξη των άρθρων έχεις αρκετές επιλογές όπως: Γενική Ρύθμιση, Ημερομηνία δημιουργίας αύξουσα,  Ημερομηνία δημιουργίας φθίνουσα,  Ημερομηνία τροποποίησης αύξουσα, Ημερομηνία τροποποίησης φθίνουσα,  Ταξινόμηση αύξουσα, Ταξινόμηση φθίνουσα, Τίτλος αύξουσα, Τίτλος φθίνουσα. Την ταξινόμηση αυτή την βλέπεις όταν καλείς την κατηγορία από το αντίστοιχο αντικείμενο μενού και όχι μέσω module.
Title: Re: Εμφάνιση άρθρων μιας κατηγορίας κατά προτίμηση.
Post by: jjk on May 22, 2019, 16:40:59
Τελικά ο τρόπος για να μπουν σε τάξη ήταν στην κατηγορία να δώσω στην Κατάταξη άρθρων Ταξινόμηση φθίνουσα αφού πρώτα έβαλα τους αντίστοιχους αριθμούς στην κατάταξη.
Ευχαριστώ.

Δημήτρης
Title: Re: Εμφάνιση άρθρων μιας κατηγορίας κατά προτίμηση.
Post by: nikos on May 22, 2019, 18:49:01
Χαίρομαι που βρήκες αυτό που ήθελες. Το Elxis δίνει τεράστιες δυνατότητες στην δόμηση και εμφάνιση του περιεχομένου, ικανοποιώντας κάθε ανάγκη. Ασχολούμενος ακόμη περισσότερο και αποκτώντας εμπειρία, στη πορεία του χρόνου θα ανακαλύψεις και άλλες ενδιαφέρουσες δυνατότητες αυτού.

Καλή συνέχεια...