Elxis CMS Forum

Ελληνικό Forum => Πρόσθετα => Topic started by: escapeur on July 22, 2010, 16:21:40

Title: ΣΧετικά με το IOS RESERVATIONS και τη νέα έκδοση.
Post by: escapeur on July 22, 2010, 16:21:40
Γεία σας,

Θα ήθελα να προτείνω ορισμένα πραγματάκια που κατά τη γνώμη μου θα βοηθούσαν το ios reservations στη νέα έκδοση να γίνει ακόμα καλύτερο.
1) Μια πιο εξελιγμένη μηχανή αναζήτησης και εμφανισιακά και λειτουργικά. Να δίνει στον επισκέπτη  τη δυνατότητα να χρησιμοποιεί ορισμένα φίλτρα στην αναζήτησή του. Δηλαδή  πχ φίλτρο τιμής, φίλτρο διατρόφής (Self Catering, πρωινό, ημιδιατροφή, all inclusive)...
Οταν πατάς την ημερομηνία για το check in, η ημερομηνία για το check out να ενημερώνεται αυτόματα. Δηλαδή όταν πατάει κάποιος check in 20/08/2010 το check out να πηγαίνει αυτόματα στο 27/08/10 για παράδειγμα.

2) Να μπορούν να μπούν τιμές όχι μόνο ανά δωμάτιο αλλά και ανά άτομο. Αυτό θα βοηθήσει πάρα πολύ σε καταχωρήσεις για βίλλες πχ.

3) Η ενότητα δωμάτια να μην υπάρχει σε ξεχωριστή ενότητα αλλά να είναι ενσωματωμένη ανά ξενοδοχείο. Δηλαδή από το κάθε ξενοδοχείο να μπορείς να περνάς τα δωμάτια.

4) Να υπάρχει ένα Module (?) που να επιτρέπει στον διαχειριστή να ορίζει Minimum αριθμό διανυκτερεύσεων για κάποιο διάστημα. Δηλαδή να ορίζει ότι από 01/08/10 έως 25/08/10 ελάχιστη διανυκτερευση είναι οι 7 ημέρες. Αυτό να γίνεται "δυναμικά" και ο πελάτης που θα ψάχνει δωμάτιο για 6 ημέρες πχ να μη του εμφανίζει στα αποτελέσματα το συγκεκριμένο κατάλυμα.  Επίσης ένα module όπου θα μπορεί ο διαχειριστής να όριζει αυτό που αποκαλούμε early booking ή Late deal. Αυτό που εννοώ είναι να μπορεί ο διαχειριστής να ορίσει στο σύστημα ότι εάν κάποιος κάνει κράτηση ις 10 μαρτίου για τον Σεπτέμβρη να έχει κάποια έκπτωση που θα την έχει ορίσει είτε ως ποσοστό (πχ 10%) είτε ως απόλυτη τιμή (100 ευρώ) ο δειαχειστής. Και αυτό να γίνεται δυναμικά. Τέτοια Module μπορεί να υπάρχξουν πολλά οπως δυναμικές εκπτώσεις για τρίτα και τέτaρτα άτομα κτλ κτλ...
5) Η διαδικασία κράτησης να είναι πιο ευχρηστη και να φαίνεται πιο ωραία. Να μη γίνεται σε δύο κομμάτια δηλαδή υποβολή κράτησης και μετά περνάς τα στοιχεία της πιστωτικής. Να γίνει σε 2 διαφορετικά screens ή ακόμα και ένα και σαν εννιαία διαδικασία.


Aυτα έτσι στ αγρήγορα. Ολα αυτά τα module φυσικά θα πρέπει να προσφέρονται με τιμή εχτρα πάνω στο βασικό πακέτο.
Title: Re: ΣΧετικά με το IOS RESERVATIONS και τη νέα έκδοση.
Post by: datahell on July 23, 2010, 14:08:27
Η νέα έκδοση (3.5) είναι υπό κατασκευή, οπότε γράψτε τις προτάσεις σας και θα φροντίσω για την υλοποίησή τους.
Ήδη έχουν εφαρμοστεί κάποιες σημαντικές βελτιώσεις (https://forum.elxis.org/index.php?topic=5033.msg34134#msg34134).
Title: Re: ΣΧετικά με το IOS RESERVATIONS και τη νέα έκδοση.
Post by: atomoz on July 29, 2010, 13:08:23
1) Υπάρχει περίπτωση στην ειδική διαθεσιμότητα, να μπορούν οι ξενοδόχοι να αφαιρούν αντί για μία-μία, πολλές ημέρες μαζί; Δηλαδή να υπήρχε  ημερολόγιο πολλαπλής επιλογής (π.χ. να μπορεί να αφαιρεί το διάστημα από 01/10/2010 έως 15/10/2010 με μία κίνηση). Επίσης με την μείωση διαθεσιμότητας από τον ξενοδόχο να ενημερώνεται αυτόματα το ημερολόγιο διαθεσιμότητας σαν "δεσμευμένα", ώστε να έχει σωστή εικόνα και ο πελάτης.
 
2) Θα μπορούσαμε να έχουμε την δυνατότητα να επιλέξουμε αν θα επικοινωνεί ο πελάτης με το κατάλυμα ή έστω να μπορούμε να είμαστε γνώστες της επικοινωνίας; (Μου έτυχε χτες, σε ξενοδοχείο που έχω το e-mai τους γιατί ο ιδιοκτήτης δεν τα καταφέρνει, να επικοινωνεί ο πελάτης μέσω της επικοινωνίας με το ξενοδοχείο και ...ως γνήσιος Έλλην να κοιτάει να κάνει την κράτηση παρακάμπτωντας το kefalonia-booking.gr, λες και θα τους χρέωνα έξτρα!!!  :-Ρ)
 
3) mod_check_availability : θα μπορούσαμε να προσθέσουμε πάνω από μία hotel id ή location ή όλα τα ξενοδοχεία;
 
4) mod_advcheck_availability : θα γινόταν να επιλέγουμε ως default (checked) την αναζήτηση στις υποκατηγορίες;
 
5) Ελπίζω ότι αφού θα υπάρχει η δυνατότητα να επιλέγουμε αν θα γίνει η κράτηση από εγγεγραμμένους ή μη χρήστες, θα μειωθούν και τα κλικ που απαιτούνται για την κράτηση.
 
Να επισημάνω ότι τελικά το 3.x είναι πολύ ανώτερο από το 2.x. ;)
Πολύ καλή δουλειά!! ;)

Nikos65 λάθος μου ΄)
Title: Re: ΣΧετικά με το IOS RESERVATIONS και τη νέα έκδοση.
Post by: nikos65 on July 29, 2010, 13:24:17
@atomoz Παρακαλώ όχι Greekenglish ... προκαλούν πονοκέφαλο σε όσους ξέρουν την Ελληνική γλώσσα  ::)

@Ios Reservation Βελτιώσεις

1.Θα πρότεινα τα email που φεύγουν από την φόρμα επικοινωνίας του ξενοδοχείου να αποστέλλωνται έτσι ώστε ο ξενοδόχος κάνοντας reply να πηγαίνει η απάντηση στον πελάτη και όχι στο email του διαχειριστή ειδικά όταν είναι σε πολλαπλή λειτουργία. ( Λαμβάνω σχεδόν κάθε μέρα 5-7 απαντήσεις ξενοδόχων και παρόλο που τους ενημερώνω σε ποιό email να το στείλουν το ξανακάνουν !!  ::) )

2.Το ημερολόγιο των τιμών (ανα δωμάτιο) να μην είναι σε ετήσια βάση γιατί για κάθε χρόνο θα πρέπει να ανανεώνουμε και τις ημερομηνίες με την αλλαγή της σεζον ή του έτους.

3.Δεν ξέρω εάν μπορεί να υπάρχει η δυνατότητα μέσα από την διαχείριση της εμφάνισης των καταλυμμάτων με διαφορετικό τρόπο από την αύξουσα αλφαβητική π.χ. τυχαία , περισσότερα Hits ή το αντίστροφο , πρώτα τα παλαιότερα ή νεώτερα. Οπως επίσης και ο αριθμός εμφάνισης ανα σελίδα.

4.Το πιο δύσκολο νομίζω θα ήταν εάν θα μπορούσαμε να επιλέγουμε τα πεδία που θα χρησιμοποιούταν στην αποστολή sms. Εχω αρκετούς πελάτες που δεν έχουν email ή θέλουν να λαμβάνουν την κράτηση τους σε sms με τα πεδία όπως : Ονομα ,άτομα κράτησης, ημερομηνία άφιξης - ημερ. αναχώρησης και αριθμός τηλεφώνου. Ετσι με αυτό τον τρόπο μπορούν να καλέσουν τον πελάτη άμεσα.

Ευχαριστώ  ;)

Title: Re: ΣΧετικά με το IOS RESERVATIONS και τη νέα έκδοση.
Post by: akisp on July 29, 2010, 13:39:02
Να προτείνω κάτι άσχετο?

Από μία μέτρια ανάλυση του IOSR έχω καταλήξει πως πολύ εύκολα μπορεί να μετατραπεί σε IOSR-CAR !!
Λίγο οι μεταφράσεις, λίγο τα πεδία... θα μπορούσε δηλ. να δουλέψει είτε αυτόνομα ως IOSR-CAR είτε και σε συνδυασμό με 1-2 απλά modules συγχρονισμού περιοχών για ενοικιάσεις δωματίων και αυτοκινήτων.

Υπάρχει μήπως μελλοντική σκέψη για κάτι τέτοιο?

Θα μπορούσε να κάνει κάποιος και "ταρζανιά" του τύπου: Περιοχή -> Αυτοκίνητα... αλλά είναι ποολύυ άκυρο.
(μήπως να άνοιγα νέο topic?)

Στο θέμα μας.

Το (5) του escapeur είναι MUST! (έχει πολυειπωθεί νομίζω)

Όσο για τα "sortings by" - φίλτρα είναι πολύ σωστή ιδέα. Αφού κάνει κάποιος αναζήτηση να μπορεί από πάνω από τη λίστα αποτελεσμάτων (σε μία γραμμή π.χ.) να έχει φίλτρο ανά :  ->Ανά Τιμή(αύξουσα/φθίνουσα) -> Ανά είδος ξενοδοχείου -> Ανά είδος δωματίου (2κλινο - 3κλινο κ.λπ.) -> Ανά βαθμολογία σε Σχόλια -> Ανά ...

Κάτι ακόμη, επειδή μου έτυχε...
Υπάρχει ξενοδοχείο που πουλάει δωμάτιο και ως τρίκλινο και ως δίκλινο(!).
Σε αυτές τις περιπτώσεις τι θα μπορούσα να κάνω?
Να το πω πιο απλά: Έχει μεζονέτα 4-6 ατόμων. Η τιμή της δεν αλλάζει, αλλά στην αναζήτηση 4 ατόμων δωμάτιο δεν την βγάζει, αφού την έχει καταχωρίσει ως δωμάτιο 6 ατόμων. Πώς μπορεί να λυθεί αυτό?
Title: Re: ΣΧετικά με το IOS RESERVATIONS και τη νέα έκδοση.
Post by: nikos65 on July 29, 2010, 13:48:07
Quote
Κάτι ακόμη, επειδή μου έτυχε...
Υπάρχει ξενοδοχείο που πουλάει δωμάτιο και ως τρίκλινο και ως δίκλινο(!).
Σε αυτές τις περιπτώσεις τι θα μπορούσα να κάνω?
Να το πω πιο απλά: Έχει μεζονέτα 4-6 ατόμων. Η τιμή της δεν αλλάζει, αλλά στην αναζήτηση 4 ατόμων δωμάτιο δεν την βγάζει, αφού την έχει καταχωρίσει ως δωμάτιο 6 ατόμων. Πώς μπορεί να λυθεί αυτό?

Δύο τρόποι :
1. Δωμάτιο ανά τύπο (δίκλινο , τρίκλινο κλπ με διαφορετικές τιμές)
2.Το κάνεις ξεχωριστή υπηρεσία extra person και βάζεις την επιπλέων αμοιβή ανά δωμάτιο ανά ημέρα κράτησης .
Title: Re: ΣΧετικά με το IOS RESERVATIONS και τη νέα έκδοση.
Post by: akisp on July 29, 2010, 14:10:59
@nikos65 : Αυτό έκανα (το 2), αλλά σε αναζήτηση δωματίου 6 ατόμων π.χ. δεν βγάζει ότι υπάρχει διαθέσιμο δωμάτιο.
Title: Re: ΣΧετικά με το IOS RESERVATIONS και τη νέα έκδοση.
Post by: nikos65 on July 29, 2010, 14:28:26
Ο πελάτης θα αγοράσει το δίκλινο (και κάνει αναζήτηση) και μετά θα τα βάλει εξτρά ... εκτός και εάν υπάρχει περιορισμένη διαθεσιμότητα οπώτε πρέπει να κάνεις το (1) .
Title: Re: ΣΧετικά με το IOS RESERVATIONS και τη νέα έκδοση.
Post by: datahell on July 29, 2010, 21:13:26
Γρήγορες απαντήσεις

@ atomoz
1. Η ειδική διαθεσιμότητα καταργείται στην έκδοση 3.5!
2. Μπορώ να βάλω να υπάρχει η εξής επιλογή στις ρυθμίσεις: η φόρμα επικοινωνίας να στέλνει e-mail μόνο στον ξενοδόχο ή μόνο στον διαχειριστή ή και προς τους δύο. Σε βολεύει αυτό.
3. mod_check_availability : Κάντο λίγο πιο ξεκάθαρα αυτό πυο ζητάς.
4. mod_advcheck_availability : ΟΚ. Δεν το έχω βάλει τσεκαρισμένο εξ ορισμού για να μειώνεται ο φόρτος προς τη βάση δεδομένων.
5. Στην έκδοση 3.5 καταργείται αυτό. Οι πελάτες δεν θα χρειάζεται να εγγραφούν και η διαδικασία κράτησης απλουστεύεται περισσότερο.
 
@nikos65
1. OK, είναι πολύ εύκολο αυτό, ένα απλό replyto χρειάζεται στα headers του email.
2. Έτσι ήταν στην έκδοση 2.x. Δεν πρόκειται να γυρίσω πίσω. Ο νέος τρόπος (3.x) είναι πιο μπελαλίδικος αλλά σου δίνει μγάλη ευελιξία. Για παράδειγμα σε ειδικές ημέρες που αλλάζουν από χρόνο σε χρόνο (πχ διακοπές Πάσχα).
3. Υπάρχουν τα φίλτρα, δεν σε βοηθάνε;
4. Το SMS έχει συγκεκριμένο μήκος. Το έχω μελετήσει ώστε να στέλνει το μήνυμα χωρίς να κόβονται επιπλέον χαρακτήρες.

@akisp
- IOSR-CAR: Δεν ξέρω, το έχω σκεφτεί αρκετές φορές να συγχωνεύσω και τέτοια δυνατότητα στο IOSR. Το σίγουρο είναι ότι οι χρήστες θα μπερδεύονται για κάτι που θα το χρησιμοποιούν ελάχιστοι. Επίσης η τιμή θα ανέβει αρκετά αν γίνει κάτι τέτοιο. Μπορείς να το κάνεις και τώρα μέσω των πρόσθετων υπηρεσιών. Δεν είναι το καλύτερο αλλά γίνεται. Δεν θέλω να μπω σε αυτό το τρυπάκι, οι ενοικιάσεις αυτοκινήτων έχουν διαφορετικές ανάγκες. Το καλύτερο είναι να υπάρξει ένα διαφορετικό component που να μπορεί να συνεργαστεί με το IOSR.
- Διαδικασία κράτησης: Όπως είπα και παραπάνω θα βελτιωθεί.
- Για τα φίλτρα: Προσπαθώ να μην "μολύνω" την πάνω περιοχή των λιστών. Θέλω η εμφάνιση να είναι απλή και λειτουργική γιατί πολλοί χρήστες μπερδεύονται σε σύνθετες σελίδες. Θα δω τι θα κάνω.
- Δίκλινα/τρίκλινα: βλέπε στο επόμενο μήνυμα τις νέες δυνατότητες.
Title: Αλλαγές στο IOS Reservations 3.5
Post by: datahell on July 29, 2010, 21:14:14
Μέχρι τώρα έχουν γίνει η εξής σημαντικές αλλαγές (και πολλές άλλες μικρότερης σημασίας).

- Άπειρες μεταφράσεις για κάθε αντικείμενο και λειτουργία αυτόματης μετάφραση.
- Άπειροι τύποι καταλυμάτων.
- Πολυγλωσσικοί όροι χρήσης
- WYSIWYG editor στην περιγραφή των δωματίων και στους όρους χρήσης.
- Ρυθμίσεις ξενοδοχείου: Ποσοστό έκπτωσης για παιδιά 2-12 ετών (κάτω των 2 ετών δωρεάν) αν η χρέωση γίνεται ανά άτομο (βλ. παρακάτω).
- Ρυθμίσεις δωματίου: χρέωση ανά δωμάτιο ή ανά άτομο. Αυτό λύνει το πρόβλημα σε όσους χρεώνουν πχ τρίκληνα ως δίκλινα, ή ακολουθούν χρέωση ανά άτομο.
- Κατάργηση τιμής Σαββατοκύριακων στα δωμάτια
- Κατάργηση ειδικής διαθεσιμότητας

Αφού λοιπόν καταργούνται τα Σαββατοκύριακα και η ειδική διαθεσιμότητα πως θα γίνεται η χρέωση σε ειδικές περιπτώσεις/ημέρες;
Αυτή τη στιγμή δουλεύω σε αυτό το κομμάτι και θα ήθελα την γνώμη σας.
Παραθέτω ένα screenshot από μία νέα πρόταση για την σελίδα τιμολόγησης των δωματίων (κλίμακα τιμών).

Σύμφωνα με αυτό:
- Μπορείτε για κάθε σαιζόν να ορίζετε πόσα από τα συνολικά δωμάτια αυτού του τύπου (Δυναμικότητα) να είναι διαθέσιμα για κρατήσεις. Μπορείτε να επιλέξετε και μηδέν (0) που κάνει το δωμάτιο μη διαθέσιμο για τη σαιζόν.
- Μπορείτε για κάθε σαιζόν να ορίζετε ένα όριο ελάχιστων ημερών διαμονής. Το όριο ενεργοποιείται αν η ημερομηνία check-in είναι εντός της σαιζόν (η ημερομηνία check-out μπορεί να είναι εκτός της σαιζόν).
- Αν επιλέξτε πολιτική χρέωσης ανά άτομο οι αναγραφόμενες τιμές είναι ανά άτομο. Σε αυτή την περίπτωση στα παιδιά (2-12 ετών) εφαρμόζεται έκπτωση (0-100%) η οποία ορίζεται στις ρυθμίσεις του ξενοδοχείου. Έτσι αν έχετε τιμή 50 ευρώ και στο δωμάτιο μείνουν 2 άτομα το κόστος θα είναι 2 Χ 50 = 100ευρώ ανά ημέρα.
- Για το πέρασμα "Offline" κρατήσεων προσανατολίζομαι σε δημιουργία ειδικής σελίδας. Ακούω προτάσεις εδώ.
Επίσης σκέφτομαι την δημιουργία ενός συστήματος Import/export σε XML για τις τιμές δωματίων ώστε να υπάρχει μία φορητότητα. Αν και μπορεί κάποιος απλά να αντιγράψει ένα δωμάτιο μέσα από τη διαχείριση. Οπότε δεν ξέρω κατά πόσο βοηθάει αυτό.

(https://www.isopensource.com/various/IOSR35_rooms_preview.jpg)
Title: Re: ΣΧετικά με το IOS RESERVATIONS και τη νέα έκδοση.
Post by: akisp on July 30, 2010, 02:17:54
Στα πολύ γρήγορα και με προσπάθεια να γίνω όσο το δυνατόν κατανοητός.

Import/Export XML : βοηθάει όλους όσους παίζουν παράλληλα τοπικά για να βλέπουν τα αποτελέσματα πριν το ανεβάσουν. Καλό είναι να υπάρχει Import/Export των δεδομένων π.χ. ανά ξενοδοχείο (αρκετά γενικό, αλλά εξυπηρετεί πολύ).
Έτσι μπορείς να παίρνεις αντίγραφα από πάνω(live site) προς τα κάτω(τοπικό site) και viceversa.

Αλλά το δικαίωμα καλό είναι να το έχει μόνο ο Διαχειριστής.

Offline κρατήσεις
-----------------
Μεγάλο θέμα ανοίγεις και πιστεύω πως είναι απλό στο μυαλό του καθενός, αλλά λίγο δύσκολο στην υλοποίηση.
καρτέλα Offline-κρατήσεις
1ος τρόπος
{από - έως} - {αριθμός δωματίων} - {αριθμός ατόμων} - [fix πεδίο: τελική τιμή]
Η παραπάνω περίπτωση καλύπτει το νέο τρόπο που φαίνεται να συμπεριλαμβάνεται στην 3.5 έκδοση, αφού θα βγάζει τιμή και ανά άτομα.
Η τελική τιμή δεν θα μπορεί να πειραχτεί (μπορεί βέβαια κάποιοι να πουν πως για στατιστικούς λόγους θα ήθελαν να φαίνεται πόσο το έδωσαν πραγματικά το δωμάτιο/μετά από παζάρια κ.λπ.)
2ος τρόπος
{από - έως} - {αριθμός δωματίων}
Πιό απλός τρόπος, αφού είναι offline κρατήσεις δεν μας ενδιαφέρει τι και πώς.
Είναι πολύ γρήγορο και αποτελεσματικό. Ούτε πολλά πολλά, ούτε τίποτα.
Μου αρέσει ο δεύτερος τρόπος, αφού θέλουμε όλοι να κάνουμε τη δουλειά μας γρήγορα και εύκολα.Κλίμακα Τιμών - Χρέωση σε ειδικές περιπτώσεις/ημέρες
----------------------------------------------------
Απλή περίπτωση, που ίσως να βαρύνει λίγο, αλλά εξαιρετικά πολύτιμη.
1. Δύο διαφορετικές καρτέλες:
α) Προσφορές
β) Ειδικές τιμές-ημέρες (δεν ξέρω κατά πόσο είναι αναγκαίο κάτι τέτοιο! Αφού αν γίνει μία απλή/εύκολη καρτέλα για offline θα μπορεί να κατεβάζει διαθεσιμότητα για "πλάκα")

(από μόνες τους οι περιπτώσεις φωνάζουν για έξυπνα modules "Προσφορές (-Ειδικές τιμές)"

Στην καρτέλα Προσφορές βάζουμε όπως στην καρτέλα που έχεις "Κλίμακα τιμών"
(από - έως) (Ποσοστό προσφοράς) (πεδίο που υπολογίζει την τιμή - προαιρετικό) (Αριθμός δωματίων προσφοράς) (Ελάχιστη διαμονή)

Μόλις τελειώσει ο αριθμός δωματίων σε προσφορά, επανέρχεται σε κανονική για την περίοδο τιμή.

Δυστυχώς ή ευτυχώς εδώ φαίνεται να πρέπει να αλλαχτεί λίγο η παρουσίαση τιμών.
Εξηγούμαι.
Όταν εμφανίζονται τα διαθέσιμα δωμάτια σε (π.χ.)μία αναζήτηση, θα ελέγχεται ο πίνακας(?) ή το πεδίο(?) {res_hotel_id_dateround_offer}
Μπορεί να εμφανίζεται και πάλι με το ίδιο στυλ (dropdown επιλογή αριθμού δωματίων με τη συνολική τιμή), αλλά ένδειξη "offer", όταν έστω και μία ημέρα ανήκει σε ημερομηνίες προσφοράς.

Αφού επιλέξει αριθμό δωματίων θα εμφανίζει αναλυτικά:
3 ημέρες x 33,33 euro
2 ημέρες x 50 euro
Σύνολο : ...

Επιπλέον πρέπει να προβλεφθεί να φαίνονται στο ημερολόγιο διαθεσιμότητας με άλλο χρώμα οι ημέρες προσφοράς
(Αυτό μάλλον θα πρέπει να παραβλεφθεί γιατί είναι αρκετά πολύπλοκο, και γιατί προτείνω κάτι άλλο παρακάτω).

Ημερολόγιο διαθεσιμότητας
-------------------------
Να εμφανίζονται 3/5 όταν τα 2 είναι νοικιασμένα σε κάθε κουτάκι ημερομηνίας.
(γι' αυτό λέω πως δε θα πρέπει να εμφανίζονται εδώ οι προσφορές)


ΥΓ1.
Αυτό που προσπαθούσα να πω και να πάρω απάντηση δεν μπορεί μάλλον να απαντηθεί/λυθεί γιατί αλλάζει ίσως και τη φιλοσοφία της αναζήτησης!
Για να λυθεί θα έπρεπε να έχει τη δυνατότητα το ξενοδοχείο να ορίσει δωμάτιο 4-6 ατόμων και στην αναζήτηση δωματίου για 5 άτομα να εμφανίζει τη διαθεσιμότητα του συγκεκριμένου ξενοδοχείου.
Αντί αυτου, τώρα το IOSR δουλεύει στην αναζήτηση ως εξής:
Το ξενοδοχείο πρέπει να ορίσει δωμάτιο ή 4 ή 5 ή 6 ατόμων.
Έτσι, εάν αναζητήσεις 5κλινο δωμάτιο και το ξενοδοχείο έχει ορίσει το δωμάτιο ως 4κλινο ή ως 6κλινο, αναγκαστικά δεν θα εμφανίσει διαθεσιμότητα.

Πιστεύω πως αυτή τη φορά έγινα κατανοητός. Η αλήθεια είναι ότι δεν με πειράζει και τόοοσο πολύ, απλά το ανέφερα ως ψιλο-θεματάκι.

Στο επόμενο reply-post θα αναφέρω για το IOSR-CAR, γιατί το παράκανα λίγο με την έκταση του post!
Title: Re: ΣΧετικά με το IOS RESERVATIONS και τη νέα έκδοση.
Post by: CREATIVE Options on July 30, 2010, 17:00:59
Θα ήθελα να ανακοινώσω έστω και λίγο νωρίς ότι έχουμε στα project 3 component.

real-estate
rent-a-car
rent-a-yatch

Φυσικά θα κοιτάξουμε να έχουν πλήρη συμβατότητα με το IOS Reservations και να πληρούν τα κριτήρια χρηστικότητας & ασφαλείας του Elxis και της IOS.
Ο στόχος μας είναι ότι τα component θα είναι verified όταν θα είναι για το κοινό.

Και ετοιμάζουμε μία πρωτοποριακή λύση για συνεισφοράς τον ενδιαφερόμενων.

Σύντομα όλες οι λεπτομέρειες στην νέα μας ιστοσελίδα.
Title: Re: ΣΧετικά με το IOS RESERVATIONS και τη νέα έκδοση.
Post by: datahell on July 30, 2010, 20:17:28
Παίδες ανοίξαμε ένα θέμα για να συζητήσουμε για νέες λειτουργίες του IOS Reservations. Ας μείνουμε σε αυτό. Βλέπετε ότι είμαι ανοικτός στη συζήτηση και στην ανταλλαγή απόψεων. Αν θέλετε να μιλήσετε για ενοικιάσεις αυτοκινήτων ή σκαφών ή δεν ξέρω και γω τι παρακαλώ ανοίξτε άλλο θέμα. Επίσης να θυμήσω πως το IOSR είναι εμπορική εφαρμογή. Συνεπώς όποιος θέλει να κάνει διασύνδεση ή οτιδήποτε άλλο με αυτή θα πρέπει να μιλήσει πρώτα μαζί μου και να πάρει την άδειά μου και μετά να κάνει δημόσιες ανακοινώσεις. Δίνω εγγύηση για ότι πωλείται μέσω του isopensource.com από εκεί και πέρα δεν εγγυόμαι για οτιδήποτε άλλο παρασκευάζεται από τρίτες εταιρείες ακόμα και αν αφορά και δικό μου λογισμικό.
Title: Re: ΣΧετικά με το IOS RESERVATIONS και τη νέα έκδοση.
Post by: akisp on August 10, 2010, 18:52:34
Κάτι xtra... αν δεν κάνω λάθος η Google έθεσε σε κυκλοφορία την API v3, η οποία δεν χρησιμοποιεί keys κ.λπ. και με μία πρώτη χρήση φαίνεται ποολύυυ καλή περίπτωση.

Υπάρχει περίπτωση να συμπεριληφθεί στην 3.5 του IOSR ?
Title: Re: ΣΧετικά με το IOS RESERVATIONS και τη νέα έκδοση.
Post by: datahell on August 10, 2010, 20:15:20
Θα το δω, δεν το έχω δει. Αυτή τη στιγμή είμαι σε διακοπές. Αυτό που μπορώ να πω τώρα είναι πως στην έκδοση 3.5 έχουν συμπεριληφθεί πολύ ενδιαφέρουσες νέες λειτουργίες οι οποίες ανεβάζουν το IOSR σε άλλο επίπεδο. Δεν μπορώ να αποκαλύψω περισσότερα ακόμα. Τα νέα χαρακτηριστικά θα αρχίσουν να δημοσιεύονται από τέλος Αυγούστου.
Title: Re: ΣΧετικά με το IOS RESERVATIONS και τη νέα έκδοση.
Post by: Diavlos on August 11, 2010, 14:56:48
Γειά σε όλους

Έχω χρησιμοποιήσει και χρησιμοποιώ το IOSR σε πολλές ιστοσελίδες πελατών μου (βίλες, apts, hotels) και μέχρι στιγμής έχει καλύψει τις ανάγκες των πελατών, θα ήθελα όμως να προτείνω δύο πράγματα.

Για τις Βίλες θα χρειαστεί η τιμή για τα σαββατοκύριακα (μόνο για τις βίλες) ή θα πρέπει να προβλεφθεί κάτι ανάλογο γιατί έχω δεί περιπτώσεις που χρειάζεται, για τα ξενοδοχεία το πρόβλημα που αντιμετωπίζω είναι η μείωση της διαθεσιμότητας όταν χρειάζεται και ιδιαίτερα η περίπτωση να κλείσει εντελώς την διαθεσιμότητα ο ξενοδόχος για κάποιους τύπους δωματίων. Στο Special availability που υπάρχει αυτήν την στιγμή θα πρέπει να προβλεφθεί και η περίπτωση να μειώνεται η διαθεσιμότητα στο 0 σε κάθε τύπο δωματίου, έτσι ώστε να είναι σε θέση ο ξενοδόχος να κλείνει την διαθεσιμότητα ανάλογα με τις κρατήσεις του. Αυτό είναι απαραίτητο για τα resort ξενοδοχεία που ειδικά τους μήνες Ιούλιο - Αύγουστο δεν έχουν δωμάτια λόγω των πρακτόρων που τα γεμίζουν. Ο τρόπος που θα πρέπει να γίνεται αυτή η διαδικασία θα πρέπει να είναι ίδιος με την προσθήκη περιόδων με δύο ημερολόγια έτσι να είναι εύκολο να βάζεις ημερομηνίες ΑΠΟ - ΕΩΣ, μείωση διαθεσιμότητας ακόμη και στο μηδέν. Ο μόνος τρόπος για να γίνει αυτό τώρα είναι να αλλάζεις συνεχώς ημερομηνίες στις περιόδους και αυτό δημιουργεί πολλά προβλήματα στην χρήση.

Μία ακόμη προσθήκη αφορά την δυνατότητα εμφάνισης περισσοτέρων φωτογραφιών στα δωμάτια, μία έξω (όπως είναι τώρα) και με το άνοιγμα της φωτογραφίας να εμφανίζονται της  να εμφανίζονται περισσότερες φωτογραφίες σε στύλ gallery (Next - Prev), ακριβώς όπως εμφανίζονται στο gallery της εφαρμογής.

Πιστεύω οτι το IOSR είναι η πλέων κορυφαία εφαρμογή για κρατήσεις ξενοδοχείων είτε η χρήση του είναι για one hotel website ή travel portals.

Καλές διακοπές και περιμένουμε την νέα έκδοση.
Title: Re: ΣΧετικά με το IOS RESERVATIONS και τη νέα έκδοση.
Post by: datahell on August 11, 2010, 19:53:04
Η έκδοση 3.5 σε καλύπτει απόλυτα πλην των περισσοτέρων φωτογραφιών ανά δωμάτιο αν και και εκεί μπορείς να βάλεις πλέον περισσότερες εικόνες αφού στην περιγραφή των δωματίων φορτώνεται ο editor. Μέσω του editor μπορείς να φορτώσεις άπειρες εικόνες στις περιγραφές των δωματίων. Η ειδική διαθεσιμότητα και οι τιμές Σαββατοκύριακου καταργήθηκαν. Προστέθηκαν άλλες λειτουργίες που κάνουν καλύτερα αυτό που θες. Η διαθεσιμότητα οριζεται για κάθε σεζόν ξεχωριστά (κλίμακα τιμών) όπως και η πολιτική εκπτώσεων.
Title: Re: ΣΧετικά με το IOS RESERVATIONS και τη νέα έκδοση.
Post by: Diavlos on August 12, 2010, 04:18:45
Perfect

Εν αναμονή  ;D
Title: Re: ΣΧετικά με το IOS RESERVATIONS και τη νέα έκδοση.
Post by: escapeur on August 12, 2010, 04:40:42
Θα ήθελα να προτείνω επίσης τα εξής, τα οποία θα μπορούσαν να βοηθήσουν το ios reservations να εξελιχτεί ακόμα περισσότερο.
1) Κατά τη διαδικασία κράτησης να μπεί η δυνατότητα για κουπόνια. Δηλαδή εαν κάποιος έχει κουπόνι (discount code) να μπορεί να έχει κάποια έκπτωση.
    Δεν ξέρω τεχνικά βέβαια πως μπορεί να γίνει αυτό.

2) Διασύνδεση του reservations με GDS. Αυτόματα θα το καταστούσε κατάλληλο για χρήση από μεγάλα ξενοδοχεία ή αλυσίδες που θέλουν με ένα πρόγραμα να ενημερώνουν τα κανάλια διανομής. Αυτό βεβαια φαντάζομαι ότι θα απαιτεί αρκετή προσπάθεια...

3) Δυνατότητα να μπορει να εμφανίζει δωμάτια on request. Δηλαδη δυνατότητα αποστολής αίτησης για ένα διαθέσιμο δωμάτιο και για το οποίο δε μπορεί να γίνει κράτηση άμμεση(instant confirmation). Αυτό βοηθάει κυρίως στη λειτουργία μονού ξενοδοχείου και βοηθάει πάρα μα πάρα πολύ τους ξενοδόχους.

4) Και βέβαια αυτό που είναι Must και το έγραψα και στην αρχή του τοπικ: δυνατότητα να ορίζεις minimum staying για ορισμένες περιόδους και αυτό να γίνεται δυναμικά.
Title: Re: ΣΧετικά με το IOS RESERVATIONS και τη νέα έκδοση.
Post by: datahell on August 12, 2010, 14:06:49
Το 4 έχει γίνει ήδη.
Το 3 είναι θέμα εμφάνισης αφού τα δεδομένα υπάρχουν και μπορεί να γίνει εύκολα. Θα γίνει κάτι σχετικό.
Το 1 το έχω σκεφτεί αλλά θέλω να αποφύγω να κάνω το reservations ηλεκτρονικό κατάστημα.
Το 2 δεν είναι τόσο θέμα reservations όσο της άλλης εφαρμογής. Το να εξάγεις δεδομένα από το IOSR σε μορφή xml, για παράδειγμα, είναι πάρα πολύ εύκολο. Το ζητούμενο δεν είναι εκεί όμως, Κάθε τρίτη εφαρμογή έχει φτιαχθεί διαφορετικά. Για να παντρέψεις δύο εφαρμογές θέλει πολύ μελέτη στο πως δουλεύει η άλλη εφαρμογή. Εγώ δεν είμαι ξενοδόχος, δεν τις γνωρίζω, οπότε δεν θα μπορούσα να κατασκευάσω κάτι τέτοιο στα τυφλά. Δεν ξέρω κιόλας αν αξίζει τον κόπο κάτι τέτοιο αφού θα κάλυπτα τις ανάγκες 2-3 ατόμων που χρησιμοπούν την συγκεκριμένη τρίτητ εφαρμογή. Με ενδιαφέρουν γενικότερες λύσεις που μπορούν να χρησιμοποιήσουν όλοι.
Title: Re: ΣΧετικά με το IOS RESERVATIONS και τη νέα έκδοση.
Post by: escapeur on August 12, 2010, 15:37:56
Πολύ χαίρομαι που τελικά έχει ενσωματωθεί η δυνατότητα Minimum staying.
Oσον αφορά τη διασύνδεση με GDS είναι τελικά θέμα δικό σας.
Βεβαια μια τέτοια αναβάθμιση δε θα ήταν μόνο για υπάρχοντες πελάτες αλλά και για νέους με την έννοια ότι θα μπορούσε να προσελκύσει
έναν μεγάλο αριθμό νέων πελατών...με λίγο marketing κτλ κτλ...

Βέβαια εσείς ξέρετε καλύτερα για το πως θέλετε να το δουλέψετε...

Με όλα αυτά που έχετε αφήσει να εννοηθούν για τη νέα έκδοση ότι ήδη έχουν προστεθεί, είμαι πεπεισμένος πως πλέον το ios κατατάσεται μέσα στα κορυφαία συστήματα κρατήσεων με κορυφαίο value for money. Το λέω γιατί έχω χειριστεί πολλά απο αυτά...
Title: Re: ΣΧετικά με το IOS RESERVATIONS και τη νέα έκδοση.
Post by: Diavlos on September 27, 2010, 12:46:15
Κάτι ακόμη εάν το προλαβαίνουμε και δέν γνωρίζω εάν έχει αναφερθεί.

Μου ζητάνε συνεχώς δυνατότητα Special Offer για να μπορεί ο ξενοδόχος να δίνει καλύτερες τιμές. Θα ήταν καλύτερο να συνοδεύεται και με κάποια modula special offer  ώστε να είναι και κράχτης τιμών εξω στο site.

Όταν ο πελάτης ζητά τιμές να υπάρχει η δυνατότητα να εμφανίζει καί τις δύο τιμές (όπως στο bookings για παράδειγμα) ώστε να καταλάβει πως το δωμάτιο είναι special offer.

Άν μπορεί να βάζει special offer ανα τύπο δωματίου (χρονικά: απο - εώς - τιμή) τότε αυτό λύνει πολλά προβλήματα, αυτήν την στιγμή εάν θέλει κάποιος να δώσει special offer θα πρέπει να κάνει εκ νέου δωμάτια και να τα βαφτίσει ώς special offer, ή να αλλάξει τιμές ημερολογιακά καί τα δύο είναι πολύπλοκα και χρονοβόρα.

Αυτό εξυπηρετεί πολύ  στα resort ξενοδοχεία όπου λειτουργούν πολύ διαφορετικά απο τα city hotels, στα resort κάνουν προσφορές στην αρχή και στο τέλος της σαιζόν.

Title: Re: ΣΧετικά με το IOS RESERVATIONS και τη νέα έκδοση.
Post by: datahell on September 27, 2010, 14:00:03
Στο IOS Reservations v3.5 υπάρχει πλέον πολιτική εκπτώσεων:
- Έκπτωση για παιδιά ηλικίας 2-12 ετών
- Έκπτωση για ταξιδιωτικούς πράκτορες
- Έκπτωση για "μακρά διαμονή"
- Έκπτωση για "κράτηση από νωρίς"
- Εκπτωση/αύξηση ανάλογα της ημέρας της εβδομάδας (επιλογή για έως και 3 ημέρες)

Επιπλέον υποστηρίζονται offline κρατήσεις και δυνατότητα στον διαχειριστή/ξενοδόχο να αλλάξει τις τιμές μίας κράτησης ελεύθερα σε ότι θέλει.
Title: Re: ΣΧετικά με το IOS RESERVATIONS και τη νέα έκδοση.
Post by: Diavlos on September 27, 2010, 18:37:46
Πολύ ωραίες οι νέες προσθήκες και χρήσιμες αλλα θα χρειαστεί και η δυνατότητα της προσφοράς σε χαμηλότερη τιμή κατα την γνώμη μου και αυτό αφορά μόνο τους ενήλικες πελάτες.
Εάν υπάρχει μία επιλογή Special Offer στην διαχείριση  σε κάθε τύπο δωματίου στον οποίο θα έχει επιλογές Απο - Εώς (ημερολόγια) και τιμή προσφοράς (χαμηλότερη)  πέρα των τριών ημερών και να μπορεί αν βάλει ανεξάρτητες περιόδους τότε αυτό θα είναι το ιδανικό, στην ιστοσελίδα οι τιμές μπορούν να εμφανίζονται και οι δύο στο Overview π.χ όπως στο booking.com
(http://s3.postimage.org/e88tS.jpg) (http://postimage.org/image/sotqfv5w/)
Ο πελάτης θα πρέπει να βλέπει οτι το δωμάτιο είναι σε προσφορά, να βλέπει την κανονική τιμή και την τιμή προσφοράς που θα πάρει.

Θα εξηγήσω πού είναι το πρόβλημα για να καταλάβεις καλύτερα τί ενοώ.

Αν κάποιος ξενοδόχος έχει κενά σε κάποιους τύπους δωματίων (γιατί δεν του τα έχουν γεμίσει τα πρακτορεία που συνεργάζεται) και θέλει να βγάλει τα δωμάτια αυτά σε καλύτερη τιμή στην ιστοσελίδα του, αυτήν την στιγμή δεν μπορεί εύκολα να το κάνει, θα πρέπει να αλλάζει τις περιόδους κάθε φορά. Διαδικασία εξαιρετικά πολύπλοκη εάν πρέπει να γίνεται κάθε εβδομάδα (μιλάμε για allotment συνεργασίες άρα οι κρατήσεις αλλάζουν καθημερινά).

Στην νέα έκδοση όπως ανέφερες η εφαρμογή θα μπορεί να το κάνει αλλά μόνο για τρεις ημέρες, εάν δοθεί μεγαλύτερο range (πέρα των τριών ημερών) ή υπάρχει επιλογή ΑΠΟ - ΕΩΣ τότε λύνεται το πρόβλημα και καλύπτεις άνετα και τα resort, με την προϋπόθεση οτι η έκπτωση θα γίνεται σε κάθε τύπο δωματίου ξεχωριστά και όχι συνολικά για όλα τα δωμάτια. Αυτό εδώ για να έχει σωστή χρήση θα πρέπει να είναι σε θέση να εμφανίζεται στην ιστοσελίδα σε ξεχωριστή επιλογή μενού ή με modula όπου θα εμφανίζει τα special offers για να φαίνονται στους επισκέπτες.

Η Έκπτωση/αύξηση ανάλογα της ημέρας της εβδομάδας (επιλογή για έως και 3 ημέρες) καλύπτει μόνο τις περιπτώσεις π.χ Πάσχα ή απόκριες ή κάτι άλλο σε τοπικό επίπεδο που πιθανόν να υπάρχει αύξηση τιμής που πιθανόν να την γνωρίζουμε από πριν (όπως το Πάσχα) σε ορισμένους προορισμούς που έχουν αυξημένες τιμές σε κάποια τριήμερα.

Αυτά που αναφέρω συμβαδίζουν και με το stop sales που έγραψα σε προηγούμενο post και θα πρέπει να οπωσδήποτε να υπάρχει (πάλι για τα resort) που για Ιούλιο - Αύγουστο θα πρέπει οι ξενοδόχοι  να είναι σε θέση να κλείνουν την διαθεσιμότητα (Απο - Εώς πάλι) ανα τύπο δωματίων για να μήν βγαίνουν Overbook.

Το άλλο επίσης που μου έχουν ζητήσει είναι να μπορεί να γίνει χειροκίνητη ταξινόμηση στα δωμάτια, να εμφανίζονται πρώτα τα απλά δωμάτια π.χ δίκλινα και προς τα κάτω να εμφανίζονται τα μεγαλύτερα, τρίκλινα κ.τ.λ

Τώρα τα δωμάτια ταξινομούνται αλφαβητικά και εμφανίζει τα bungalows μεταξύ των Duble - Triple, εάν μπορούμε να ορίζουμε εμείς την σειρά με την οποία εμφανίζονται τα δωμάτια στο Overview λύνεται το πρόβλημα της ταξινόμησης και εμφάνισης, π.χ Studios - Apartments - Bungalows και όχι Apartments - Bungalows - Studios.

Έχω βάλει την εφαρμογή σε πολλά resort ξενοδοχεία όλα τα παραπάνω μου το έχουν ζητήσει οι ξενοδόχοι και γνωρίζουν καλύτερα τις ανάγκες τους. Είναι πολύ δύσκολο να κάνεις μιά εφαρμογή που να καλύπτει όλες τις περιπτώσεις (city hotels, resort hotels, διαμερίσματα, βίλες) όλα λειτουργούν με διαφορετικό τρόπο και έχουν ιδιαιτερότητες. Η εφαρμογή είναι φοβερή και έχει γίνει εξαιρετική δουλειά σε όλες τις εκδόσεις της, εάν γίνουν και τα παραπάνω είναι θα είναι  τέλεια καί για τα Resort ξενοδοχεία. Το πρόβλημα με τα Resort είναι ότι όλα σχεδόν τα ξενοδοχεία έχουν συμβόλαια allotment και αυτό μπερδεύει κατά πολύ την λειτουργία των ξενοδοχείων, τα city hotels είναι πιο απλά προβλέψιμα στις ανάγκες τους, επίσης  δεν βγαίνουν εύκολα over book μιας και τις περισσότερες φορές έχουν διαθέσιμα δωμάτια.
Title: Re: ΣΧετικά με το IOS RESERVATIONS και τη νέα έκδοση.
Post by: datahell on September 27, 2010, 19:23:17
Κάτι κάνεις λάθος σχετικά με τις δυνατότητες ακόμα και της τρέχουσας έκδοσης του IOS Reservations.

- Όλες οι τιμές στο IOS Reservations είναι ΑΠΟ - ΕΩΣ (υποστηρίζονται άπειρες σαιζόν).
- Δεν υπάρχει "κανονική τιμή" αφού η τιμή σε κάθε σαιζόν αλλάζει. Αυτό που γίνεται στο IOSR 3.5 είναι η εμφάνιση της τιμής με και χωρίς την εφαρμογή των εκπτώσεων (βλ. προηγούμενο άρθρο μου).
- Όταν μιλάω για 3 ΗΜΕΡΕΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ εννοώ την δυνατότητα να ορίζεις ΣΕ ΟΠΟΙΑ ΣΑΙΖΟΝ ΘΕΣ την εφαρμογή ειδικών τιμών ανάλογα της ημέρας. Πχ Σε όλες τις Δευτέρες της σαιζόν έκπτωση 10%, σε όλες τις Παρασκευές της σαιζόν αύξηση 15%, κ.λ.π. Μπορείς να ορίσεις 3 τέτοιες ειδικές ημέρες από τις 7 που έχει η βδομάδα και αυτή την έκπτωση να την εφαρμόσεις σε όποια(-ες) σαιζόν θες ανεξάρτητα από τις άλλες και ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΔΩΜΑΤΙΟ ΞΕΧΩΡΙΣΤΑ.
- Τα stop sales υποστηρίζονται. Δεν έχει διαβάσει προσεκτικά τις ανακοινώσεις μου σχετικά με τις νέες δυνατότητες (https://forum.elxis.org/index.php?topic=5108.0). Έχεις την δυνατότητα να ορίζεις την δυναμικότητα ενός δωματίου ανεξάρτητα για κάθε σαιζόν. Αν θες σε μία σαιζόν να μην δέχεσε κρατήσεις απλά βάζεις την δυναμικότητα αυτής της σαιζόν στο μηδέν. Και αυτό ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΘΕ ΔΩΜΑΤΙΟ ΞΕΧΩΡΙΣΤΑ.
Title: Re: ΣΧετικά με το IOS RESERVATIONS και τη νέα έκδοση.
Post by: Diavlos on October 08, 2010, 07:00:11
Αυτό προσπαθώ να πώ πως είναι λάθος  :)

Οι σαιζόν δέν έχουν καμία σχέση με τις προσφορές και το stop sales !!!

Οι σαιζόν για ένα resort είναι standard:

Χαμηλή (π.χ Απρίλιος - Μαίος), Μεσαία (Ιούνιος) Υψηλή (Ιούλιος - Αύγουστος) κ.τ.λ

Οι σαιζόν για ένα ξενοδοχείο πόλης είναι διαφορετικές γιατί είναι all year και έχει άλλες παραμέτρους άρα δεν μένουμε μόνο στην χαμηλή -> μεσαία ->υψηλή -> μεσαία -> χαμηλή που συναντάμε στα resort !
Για παράδειγμα το Πάσχα ή τα Χριστούγεννα στα all year hotels είναι άλλη σαιζόν άρα είναι εύκολο να πούμε 20% πάνω στο τριήμερο αυτό,  εννοώ οτι τα all year city hotels έχουν άλλες παραμέτρους τις οποίες τις γνωρίζουμε απο πρίν.

Ακόμη και εδώ όμως δεν μου δίνεις λύση εάν σε ένα μικρό ξενοδοχείο έρθει μία ομάδα ποδοσφαίρου για παράδειγμα και πάρει όλα τα δωμάτια, πώς θα κάνω stop sales για πέντε ημέρες ? θα πρέπει να κάνω νέα Σαιζόν με αυτές τις ημερομηνίες και θα δώσω μηδέν δωμάτια  ή θα πρέπει να κάνω εικονική κράτηση για όσα δωμάτια πήραν επι 5 ημέρες ?

Εάν θα πρέπει να κάνω νέα σαιζόν τί θα γίνει με τις σαιζόν που υπάρχουν πριν και μετά το πενθήμερο που είμαι γεμάτος ..... ?

Και ερχόμαστε τώρα να δούμε το πρόβλημα στο σύνολο του

Έχουμε τις στάνταρτ σαιζόν και για να δώσουμε special offer  ή stop sales θα πρέπει κάθε φορά να αλλάζουμε στο rates  τις σαιζόν γενικότερα, επομένως θα πρέπει να φάμε μία μέρα για να βγάλουμε άκρη  με τις ημερομηνίες για να δημιουργούμε νέες σαιζόν και να καταργούμε τις επόμενες !!!!!!! Εάν αυτό θα πρέπει να το κάνουμε κάθε εβδομάδα ειδικά τότε υπάρχει σοβαρό πρόβλημα. (Τα resort δέχονται μαζικές κρατήσεις καθημερινά απο τουρ. πράκτορες επομένως σχεδόν καθημερινά έχουμε σημαντικές αλλαγές στην διαθεσιμότητα για αυτό και αναφέρομαι συνεχώς στα resort).

Εάν έχω μία σαιζόν π.χ υψηλή απο 01/07/2011 ΕΩΣ 31/08/2011 και έχουμε STOP Sales απο 07/08/ ΕΩΣ 17/08 τότε θα πρέπει να σπάσουμε την υψηλή σαιζόν σε ΤΡΕΙΣ για να γίνει το stop sales στις ημερομηνίες που είμαι Over ?, (εκτός εάν κάνουμε εικονικές κρατήσεις) Και άς υποθέσουμε οτι θέλουμε να κάνουμε μιά προσφορά για -20%  σε διάφορες ημερομηνίες μεταξύ των περιόδων και σε διαφορετικούς τύπους δωματίων, πόσες περιόδους τελικά θα έχει ένα ξενοδοχείο ανα τύπο δωματίου ?

Στην παρακάτω φωτογραφία αυτό βλέπω να συμβαίνει.

(https://www.isopensource.com/various/IOSR35_price_rates.jpg)

Βάζεις μεγάλες περιόδους (μήνες), έχεις κάνει stop sales απο 10/09 εώς 30/11, άν υποθέσουμε οτι έχεις ακυρώσεις μέσα στο δίμηνο αυτό και έχεις δωμάτια πόσες φορές θα πρέπει να σπάσεις αυτήν την περίοδο για να βγάλεις τα δωμάτια έξω ?

Δοκίμασε να βάλεις εβδομάδες που μπορεί να προκύψουν και να αναγκαστείς να σπάσεις την περίοδο (πχ τον μήνα) και μέσα σε όλο αυτόν τον πανικό να πρέπει να βάλεις και την επόμενη χρονιά γιατί στα resort απο τον Φεβρουάριο κλείνουν για την επόμενη χρονιά την διαμονή τους !!!!!

Η εμπλοκή των περιόδων (σαιζόν)  με το stop sales και το special offer, είναι λάθος κατα την γνώμη μου και αυτό προσπαθώ να πώ.

Θα πρέπει να είναι ξεχωριστές επιλογές όπως για παράδειγμα το Special Availability της υπάρχουσας εφαρμογής η οποία για να είναι πιό εύχρηστη θα πρέπει να μπορεί να δεχτεί ημερομηνίες ΑΠΟ-ΕΩΣ και διαθεσιμότητα που να ξεκινά απο το  0 (μηδέν) ..... άρα  για τον τύπο δωματίου STUDIO για παράδειγμα  ΑΠΟ 01/07/2011 ΕΩΣ 31/08/2011 availability 0 (μηδέν)  .. επομένως STOP SALES, πιό απλό δέν νομίζω να γίνεται.

To Special Availability που υπάρχει στην τωρινή εφαρμογή είναι λίγο δύσχρηστο εάν πρέπει να βάλεις συνεχόμενες ημερομηνίες γιατί παίρνει μόνο μία ημέρα σε κάθε καταχώρηση (Δέν έχει ΑΠΟ - ΕΩΣ) και δεν σε αφήνει να του βάλεις μηδέν στην διαθεσιμότητα, στην νέα όμως το καταργείς απο ότι βλέπω και το προσαρμόζεις στο rates, λανθασμένα κατά την γνώμη μου γιατί χάνει την όποια ευελιξία είχε πριν.

Στο Special offer επίσης είναι λάθος να εμπλέκεται με τις σαιζόν, άλλο πράγμα η έκπτωση στα παιδιά, άλλο πράγμα η έκπτωση σε μία ολόκληρη σαιζόν και άλλο πράγμα η έκπτωση ανα τύπο δωματίου σε συγκεκριμένες ημερομηνίες π.χ STUDIO από 15/09/2011 εώς 30/09/2011 έκπτωση 20%

Όπως καταλαβαίνετε δεν είναι δυνατόν να δημιουργούμε και να καταργούμε σαιζόν ανάλογα με την περίπτωση (Special Availability, Special Offer κ.τ.λ) αλλα θα πρέπει σε σταθερές σαιζόν (που τις γνωρίζουμε να μπορούμε να προσθέτουμε τις όποιες διαφορές σε τιμή ή διαθεσιμότητα.

Άλλο πράγμα οι ημέρες της εβδομάδας ή το τριήμερο και άλλο πράγμα η έκπτωση σε συγκεκριμένους τύπους δωματίων σε μιά συγκεκριμένη χρονική περίοδο που μπορεί να προκύψει γιατί έχουμε δωμάτια να δώσουμε π.χ από 15/09/2011 εώς 30/09/2011 έκπτωση 20%.

Ο τρόπος λειτουργίας θεωρώ πως δεν απευθύνεται σε όλα τα ξενοδοχεία αλλα απευθύνεται κυρίως σε ξενοδοχεία πόλης και βίλες τα οποία λειτουργούν με τριήμερα, διαφορετικές χρεώσεις ανά ημέρα της εβδομάδας, επιλογές για ταξ. πράκτορες  και γενικά όλες αυτές τις παραμέτρους που προτείνεις, ο τρόπος λειτουργίας που σου προτείνω μαζί με τις υπόλοιπες νέες επιλογές (παιδιά, πράκτορες, μακρά διαμονή κ.τ.λ) καλύπτει όλους τους τύπους καταλυμάτων και είναι πολύ πιο ευέλικτος γιατί δεν μπλέκεται με τις σαιζόν αλλά περνάει δεδομένα πάνω σε αυτές, όπως το κάνεις με το special availability τώρα. Ο τρόπος λειτουργίας του price rates που προτείνεις φαίνεται εξαιρετικά απλός στον απλό χρήστη αλλά όπως θα δεις  θα γίνει εφιάλτης για τους περισσότερους, εκτός εάν εξακολουθώ να μην καταλαβαίνω κάτι και δεν ισχύει τίποτε από τα παραπάνω.

Τα γράφω όλα αυτά γιατί ο μεγαλύτερος όγκος ξενοδοχείων στην Ελλάδα είναι resort και όχι πόλης επομένως είναι σημαντικό να τα καλύψει η εφαρμογή καί αυτά με τις ιδιαιτερότητες που έχουν στην λειτουργία τους.

P.S
Το παράδειγμα που φέρνω π.χ με την ομάδα μπορεί να μην συμβεί ποτέ, μπορεί όμως ένας πράκτορας να σου κλείσει 50 δωμάτια για μία εβδομάδα, 30την επόμενη και πάει λέγοντας, επομένως δέν έχει διαφορά, ασφαλώς και μπορεί να συμβεί αυτή η περίπτωση.
Title: Re: ΣΧετικά με το IOS RESERVATIONS και τη νέα έκδοση.
Post by: datahell on October 08, 2010, 19:12:57
Μεγάλο άρθρο, κατάφερα και το διάβασα όλο... ουφ....

Σε γενικές γραμμές αυτά που είπες είναι σωστά ως σκέψεις αλλά εγκλωβίζεσε σε ένα συγκεκριμένο τρόπο σκέψης και δεν βλέπεις ότι υπάρχουν απλούστερες λύσεις. Μην ταυτίζεις τις σαιζόν του IOSR με αυτές του ξενοδοχείου. Οι σαιζόν του IOSR είναι περιέκτες αριθμητικών εντολών προς το σύστημα κρατήσεων, δεν είναι κατ' ανάγκη οι σαιζόν υψηλής/χαμηλής κίνησης του ξενοδοχείου. STOP sales σημαίνει stop sales, δηλ. το δωμάτιο δεν είναι διαθέσιμο για κρατήσεις για μία περίοδο (από 1 μέρα ως άπειρο). Αν λοιπόν σου έρθει μία ποδοσφαιρική ομάδα γιατί να κάνεις stop sales αντί να κάνεις κράτηση; Το IOSR 3.5 υποστηρίζει και offline κρατήσεις όπως και την δυνατότητα να αλλάζεις τιμές (https://forum.elxis.org/index.php?topic=5108.msg35379#msg35379) κατά βούληση σε υπάρχουσες κρατήσεις. Άρα μπορείς να κάνεις ότι προσφορά θες παρακάμπτοντας και τις τιμές των σαιζόν και τις εκπτώσεις.

Σχετικά με την έκπτωση για παιδιά: η έκπτωση για τα παιδιά δεν εφαρμόζεται σε σαιζόν αλλά είναι γενική ρύθμιση του ξενοδοχείου, συνεπώς δεν ισχύουν αυτά που λες. Ομοίως ισχύει και για τους ταξιδιωτικούς πράκτορες. Οι εκπτώσεις που εφαρμόζονται σε σαιζόν είναι: early booking, long stay, weekday (x3).

Το special availability καταργήθηκε γιατί, αφενός δεν χρειάζεται πλέον, αφαιτέρου πρόσθετε πολυπλοκότητα στο σύστημα. Ήθελα να είναι μόνο μία η σελίδα που εφαρμόζεις την πολιτική τιμών/διαθεσιμότητας και να μην χρειάζεται να μεταβαίνεις σε άλλες καρτέλες. Επίσης μιας και οι σαιζόν υποστηρίζουν πλέον δυναμικότητα το special availability δεν χρειάζεται.

Το IOSR 3.5 σου δίνει πλέον πολύ μεγάλη ελευθερία κινήσεων. Όλα όσα αναφέρεις μπορείς να τα κάνεις με το IOSR 3.5. Καταλαβαίνω ότι κάποια απαιτούν λίγο περισσότερο χρόνο αλλά το σημαντικό είναι ότι υποστηρίζονται. Άλλη τεράστια βοήθεια είναι οι offline κρατήσεις, που θα επιταχύνουν αρκετά κάποιες διαδικασίες χωρίς να χρειάζεται να πειράξεις τις σαιζόν. Επίσης πολύ σημαντικό βοήθημα: μπορείς να κάνεις import/export τις σαιζόν.
Title: Re: ΣΧετικά με το IOS RESERVATIONS και τη νέα έκδοση.
Post by: escapeur on November 15, 2010, 13:34:19
Γεία σας,
Μόλις μπήκα και είδα το demo της νέας έκδοσης...
Είναι καταπληκτικό....

Θα ήθελα να ρωτήσω κάτι:


Πρόσεξα ότι η διαδικασία κράτησης έχει πάνω κάτω παραμείνει ίδια με της προήγουμενης έκδοσης...
Δηλαδή 3 διαφορετικές οθόνες κτλ κτλ....
Αντίθετα με μια γρήγορα ματια στο ios connector πρόσεξα οτι η διαδικασία κράτησης είναι πολύ καλύτερη απο την αντίστοιχη στο reservations.
Είναι πιο ευχρηστη και εμφανισιακα καλύτερη.

Αναρωτιέμαι εαν γίνετε η δευτερη να αντικαταστήσει τη πρώτη...αυτή του connector να αντικαταστήσει του reservations....

Και πάλι συγχαρητήρια στην ομάδα του elxis και τον data hell προσωπικά για αυτή την εξαιρετική δουλειά.

Title: Re: ΣΧετικά με το IOS RESERVATIONS και τη νέα έκδοση.
Post by: datahell on November 15, 2010, 18:07:13
Κατα αρχάς δεν αληθεύει αυτό. Στην νέα έκδοση η εγγραφή χρήστη μπορεί να παρακαμφθεί συνεπώς μιλάμε για ένα βήμα λιγότερο.

Τα βήματα είναι τα ίδια. Απλά ο Connector είναι ένα πολύ light interface του reservations και δεν υποστηρίζει όλες τις μεθόδους πληρωμής, οπότε η πιστωτική κάρτα έχει ενσωματωθεί στην καρτέλα προσωπικών στοιχείων. Το κυρίως reservations έχει ένα βήμα παραπάνω αφού εκεί υποστηρίζονται όλες οι μέθοδοι πληρωμής και ο χρήστης οφείλει να επιλέξει μία.

Τέλος το μπροστά κομμάτι του reservations μοιάζει υπερβολικά πολύ με αυτό της προηγούμενης έκδοσης και αυτό γιατί έπρεπε να κρατήσω κάποια συμβατότητα εκεί για όσους κάνουν αναβάθμιση. Στον connector μπορούσα να κάνω ότι θέλω από πλευράς css γιατί ήταν νέα εφαρμογή. Έτσι στην έκδοση 3.5 του IOS Reservations διατηρήθηκε σε μεγάλο βαθμό οπτικά η εμφάνιση της έκδοσης 3.3 στο δημόσιο τμήμα αλλά στον πίνακα ελέγχου και την διαχείριση άλλαξε ολοκληρωτικά. Επίσης άλλαξε ολοκληρωτικά και ο εσωτερικός κώδικας σε όλη την έκταση του component. Όλο το component ανακατασκευάστηκε εξ αρχής.

Μεγάλη αλλαγή για το οπτικό κομμάτι αποτελούν τα layouts με τα οποία πλέον μπορείτε να αλλάξετε την δομή και εμφάνιση της αρχικής σελίδας του IOS Reservations σε ότι θέλετε.