Elxis CMS Forum
Ελληνικό Forum => Δημόσιο Βήμα => Topic started by: intefix on September 19, 2013, 11:49:40
-
Υπάρχει κάποια εφαρμογή που να δείχνει αν ένα site μου ειναι Live? Η μέσα από τα logs του elxis?
-
Όχι, αλλά είναι εύκολο να φτιαχθεί κάτι τέτοιο.
Για να έχεις σωστή επιτήρηση η εφαρμογή αυτή θα πρέπει να είναι εγκατεστημένη σε site σε άλλο server από αυτόν που είναι το site που θες να επιτηρείς. Οπότε θα κάνει query το επιτηρούμενο site ανά, πχ, 5 λεπτά, ακι αν αυτό δεν ανταποκριθεί θα στέλνει μία ειδοποίηση σε ένα email ή/και θα γράφει κάτι στα logs.
Μπορείς επίσης να φτιάξεις ένα καταγραφικόστο ίδιο το επιτηρούμενο site (χρειάζεται cron jobs από το server) που ανά, πχ, 5 λεπτά γράφει κάτι στα log και αν δεις κάποιο κενό άνω των 5 λεπτών σημαίνει πως το site ήταν κάτω στο ενδιάμεσο. Υπάρχουν διάφοροι τρόποι και τεχνάσματα, εξαρτάται από τι ακριβώς θες να κάνεις.
-
Καλημέρα Γιάννη...
Ευχαριστώ για τη γρήγορη ανταπόκριση...
Υπάρχει κανα open source έτοιμο;
-
Πες μου τι θες να κάνεις (περιέγραψε πως θες να δουλεύει) για να σου απαντήσω πιο ειδικά.
-
Το συγκεκριμένο θέμα παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και για εμάς που είμαστε σε έναν χώρο με αρκετά προβλήματα...
π.χ. Ανά μισάωρο έλεγχο server και βάση δεδομένων...
-
Δεν έχω φτιάξει, αν και το έχω σκεφθεί, κάτι τέτοιο μέχρι τώρα γιατί θεωρώ πως οι περισσότεροι κάνουν monitoring με άλλους τρόπους (πχ μέσω του server provider). Αν θέλετε κάτι που να δουλεύει με έναν συγκεκριμένο τρόπο πείτε το και το φτιάχνουμε.
-
Βρήκα αυτό...https://www.statuscake.com/ (https://www.statuscake.com/) και ασφαλώς άλλα παρόμοια...
Μου ήρθε και μια ιδέα ωστόσο...Μήπως να φτιάχναμε ένα site που να καταχωρούσαμε τα δικά μας με διάφορα στατιστικά (Uptime )?
Και γενικά ότι μπορεις να δεις απέξω; Να κάναμε εγγραφή, να καταχωρούσαμε τον ιστότοπο και ναχαμε ένα Monitor.
-
Αυτό το έχουν σχεδόν όλοι, όλα τα μηχανήματα παρακολουθούνται έτσι κι αλλιώς. Γι αυτό δεν έχω φτιάξει κάτι σχετικό μέχρι τώρα.
Ωστόσο αν χρειάζεστε κάτι τέτοιο μπορώ να το κάνω. Βέβαια για να δουλέψει σωστά πρέπει να τρέχει σε τακτά χρονικά διαστήματα και αυτό γίνεται αξιόπιστα μόνο με cron jobs. Επίσης αν θες να ενημερώνεσε τη στιγμή του συμβάντος θα πρέπει ένα άλλο site Α, από διαφορετικό server, να επιτηρεί το site Β. Θα μπορούσε να φτιαχθεί ένα module που θα εγκαθιστάς σε 2 site και το ένα να επιτηρεί το άλλο. Αν κάποιο πέσει το άλλο σε ενημερώνει αμέσως.
-
Θα είναι ένα καλό εργαλείο για όλους μας... ;)
-
Περιγράψτε μου πως θέλετε να δουλεύει, όσο δεν έχω ακριβή περιγραφή δεν γίνεται τίποτα.
Αν είναι module, θα είναι στο δημόσιο τμήμα ή στη διαχείριση; Τι ακριβώς θα εμφανίζει; Τι θα επιτηρεί; Το ίδιο το site; Άλλο site; Τι λειτουργίες να έχει; κλπ κλπ...
-
Ένα module που θα εγκαθιστάς σε 2 site (μάλλον διαχείριση) και το ένα...
1. "να επιτηρεί το άλλο.
2. να κάνει query το επιτηρούμενο site ανά, πχ, 5 λεπτά (ρύθμιση χρήστη), κι αν αυτό δεν ανταποκριθεί θα στέλνει μία ειδοποίηση σε ένα email ή/και θα γράφει κάτι στα logs.
3. να επιτηρεί και το ίδιο το site στο βαθμό που είναι αυτό δυνατόν."
4. να επιτηρεί και τη βάση δεδομένων αν είναι αυτό εφικτό.
θα ήταν "σούπερ" :-)
-
Το module Watch My Site είναι υπό κατασκευή!
Ήδη έφτιαξα το κομμάτι του monitoring, προχωράω στο γραφικό περιβάλλον της διαχείρισης.
Επιτηρούνται μέχρι και 10 ιστότοποι.
Η εικόνα που επισυνάπτω είναι από τις ειδοποιήσεις email που στέλνει.
-
+1
Να υπάρχει δυνατότητα να κάνει τα queries σε ένα αρχείο πχ, για να μην καταγράφεται σαν ψευδό-επισκέπτης.
-
Δεν υπάρχει τέτοιο θέμα. Εκτελείται εξωτερικά (με crons jobs ή "ψευδό-cron" module) φορτώνοντας μία ελαφριά έκδοση του πυρήνα του Elxis. Επίσης υποστηρίζει multi-sites.
Θα γίνει πολύ ωραίο, περισσότερα αργότερα.
-
Τέλεια!! γιατί τα περισσότερα που κάνουν monitoring & σου στέλνουν στατιστικά καταγράφονται σαν ψευδο-επισκέπτες.
-
Εμφάνιση module Watch My Site στην διαχείριση (υπό κατασκευή ακόμα).
-
Το module είναι έτοιμο!
Λήψη Watch My Site από εδώ (https://www.elxis.net/el/edc/administration/53.html)
-
Ήδη το χρησιμοποιώ...
Όλα μια χαρά!!!
-
Υπενθυμίζω πως δεν έχει κανένα νόημα να επιτηρήσετε site που είναι στον ίδιο server με αυτόν που θα το εγκαταστήσετε.
Επίσης δεν έχει νόημα να επιτηρήσετε περισσότερα του ενός site στον ίδιο server. Αν πέσει ο web server (πχ apache) θα πέσουν όλα. Συνεπώς επιτηρούμε 1 site ανά server.
Ως URL των ιστότοπων που επιτηρείτε δεν έχει νόημα να βάζετε μεγάλες διαδρομές, μέσα σε φακέλους, κλπ. Βάλτε τη διεύθυνση του domain (πχ http://www.example.com).
Αν φτιάξετε cron jobs για να εκτελείται το αρχείο cron.php σε σταθερά διαστήματα βεβαιωθείτε πως δουλεύει σωστά κοιτώντας τον χρόνο από τον τελευταίο έλεγχο που αναγράφεται στην κορυφή του module. Αυτός θα πρέπει να είναι πάντα μικρότερος από το χρόνο εκτέλεσης που βάλατε στο cron job (πχ 10 λεπτά).
Αν χρησιμοποιείτε multi-sites και το module τρέχει σε sub-site στην URL του cron.php προσθέστε το ?m=X όπου X το id του sub-site (2, 3, 4, 5, κλπ). Η βοήθεια του module σας το λέει κιόλας σε αυτή την περίπτωση.
Οι ειδοποιήσεις στέλνονται στο e-mail του Τεχνικού υπεύθυνου του ιστότοπου (ρυθμίσεις Elxis).
Νομίζω ότι το module είναι πάρα πολύ χρήσιμο σε όσους δεν έχουν άλλο τρόπο να επιτηρήσουν τα site τους ή σε όσους θέλουν και έναν δεύτερο, ανεξάρτητο, τρόπο επιτήρησης. Ιδέα: Μπορείτε μεταξύ σας αν θέλετε να επιτηρεί ο ένας το site του άλλου. Χμμμ... Νομίζω μία καλή αναβάθμιση θα ήταν να μπορείς να ορίζεις και το email ειδοποίησης ανεξάρτητα για κάθε site, οπότε να μην στέλνονται αναγκαστικά οι ειδοποιήσεις στον τεχνικό υπεύθυνο. Θα το κάνω μάλλον...
Τις επόμενες ημέρες θα φτιάξω και το module Pseudo Cron για όσους δεν έχουν, ή δεν θέλουν/ξέρουν, να χρησιμοποιήσουν cron jobs.
-
Δεν υπάρχει τέτοιο θέμα. Εκτελείται εξωτερικά (με crons jobs ή "ψευδό-cron" module) φορτώνοντας μία ελαφριά έκδοση του πυρήνα του Elxis. Επίσης υποστηρίζει multi-sites.
Θα γίνει πολύ ωραίο, περισσότερα αργότερα.
Σε ευχαριστούμε..!!!
-
well done datahell!
-
Bravo! Great idea, wonderful extension!
-
Υπενθυμίζω πως δεν έχει κανένα νόημα να επιτηρήσετε site που είναι στον ίδιο server με αυτόν που θα το εγκαταστήσετε...
Τις επόμενες ημέρες θα φτιάξω και το module Pseudo Cron για όσους δεν έχουν, ή δεν θέλουν/ξέρουν, να χρησιμοποιήσουν cron jobs.
Σωστά
Μπορούμε να έχουμε μερισσότρες πληροφορίες για το πως το εγκαθιστούμε - χρησιμοποιούμε;
Έχω στήσει σε "άλλον server" και έκατσε σωστά ως είπε... Δεν το βλέπω πουθενά όμως στα Components, modules, Πρόσθετα...
Πως να το ρυθμίσω; Πως να στήσω Cron-jobs από το cpanel του Site?
Ευχαριστώ...
-
Για να εμφανίσεις τα modules της διαχείρισης θα πρέπει να πας στα modules και μετά κάτω αριστερά υπάρχει ένας μεγεθυντικός φακός. Κάνε κλικ και επέλεξε Section: Backend και Submit.
Έτσι εμφανίζονται τα Module της διαχείρισης. Τώρα στην καρτέλα 'Παράμετροι' θα πρέπει να ορίσεις τις ιστοσελίδες που θέλεις να επιβλέπεις. Στην τεκμηρίωση της εν λόγω επέκτασης θα
βρεις επιπλέον πληροφορίες σχετικά με τα Cron Jobs και όχι μόνο. Αν έχεις οποιαδήποτε απορία εδώ είμαστε ;)
-
Ωραία και σας ευχαριστώ...
Θα ήταν και καλύτερα αν είχε 2-3 στήλες με %/ημέρα, βδομάδα, μήνα;
-
Φαντάζομαι σε ενδιαφέρει να βλέπεις το uptime σε επί τοις εκατό. Σε κάποια αναβάθμιση θα το φτιάξω και αυτό.