Elxis CMS Forum

Ελληνικό Forum => Γενικά Θέματα για το Elxis CMS => Topic started by: lhars on May 27, 2012, 00:44:14

Title: Σχετικά με δημιουργία φόρμας
Post by: lhars on May 27, 2012, 00:44:14
Είμαι νέος στο Elxis και αυτή είναι η πρώτη μου επικοινωνία.

Αναρωτιέμαι αν μπορώ να βάλω κάποια αντίστοιχη φόρμα με αυτήν: http://www.viribright.com/lightbulbs_comparison.aspx στο site που έχω αναλάβει τη διαχείρισή του.

Ευχαριστώ
Title: Re: Σχετικά με δημιουργία φόρμας
Post by: nikos on May 27, 2012, 06:58:29
Καλώς ήλθες lhars στο Elxis CMS

Στο ερώτημά σου: Μπορείς να εισάγεις στα αντικείμενα περιεχομένου διάφορες φόρμες με χρήση του του bot eForms (http://www.elxis-downloads.com/el/downloads/communication/280.html) οδηγίες χρήσης του οποίου υπάρχουν εδώ (http://wiki.elxis.org/wiki/Eforms), ωστόσο η φόρμα του link που παρέθεσες δείχνει μια ειδική φόρμα που μετά την εισαγωγή στοιχείων υπολογίζει κάποιες τιμές. Οπότε αν εννοείς ακριβώς κάτι τέτοιο δεν μπορείς να το κάνεις με απλή χρήση του eforms.

To eforms αποστέλλει τα υποβαλλόμενα στοιχεία της εκάστοτε φόρμας σε κάποιο e-mail account που ορίζεται σε αυτή.

Οπότε, αν θες να μάθεις την χρήση του eforms bot, κατέβασέ το και εγκατέστησέ το τοπικά και πειραματίσου με δημιουργία φορμών, κοιτάζοντας πάντα το αρχείο data.xml που περιλαμβάνει διάφορες περιπτώσεις πεδίων. Την δε εμφάνιση της φόρμας μπορείς να αλλάξεις από το αρχείο eforms.css

Για να ανοίξεις και επεξεργασθείς τα αρχεία αυτά μπορείς να κατεβάσεις το PSPad (http://www.pspad.com/en/download.php) που είναι freeware code editor