Elxis CMS Forum

Ελληνικό Forum => Γενικά Θέματα για το Elxis CMS => Topic started by: arvacon on August 07, 2011, 09:41:13

Title: Μεταβαση σε IOS eshop
Post by: arvacon on August 07, 2011, 09:41:13
Καλημερα.
-Αν καποιος θελει να μεταβει στο ΙΟS eshop, πρεπει να φτιαξει το site του απ' την αρχη?
-Αν χρησιμοποιω δηλ το template πχ. kebic_elxis_internet_solution, θα χρειαστει πολλες αλλαγες για να προσαρμοστει στο IOS eshop?
-Πρεπει να χρησιμοποιησω αναγκαστικα το ΙΟS clean template?
-Αν χρησιμοποιησω to IOS clean template και του κανω μετατροπες στην εμφανιση,πχ. μεγαλυτερο πλαισιο στο logo,χρωματα, αλλο background κλπ. και αλλαξει η δομη του, θα μπορει να δουλεψει πλεον με το IOS eshop?

Title: Re: Μεταβαση σε IOS eshop
Post by: rentasite on August 07, 2011, 10:00:16

- Όχι δεν χρειάζεται να φτιάξεις το site από την αρχή.

- To IOS eShop είναι component του Elxis. Το εγκαθιστάς μέσω της διαχείρισης σου και λειτουργεί μέσω του Elxis. Δεν είναι κάτι αυτόνομο!

- Αφού το εγκαταστήσεις, θα πας /components/com_eshop/template/default και εκεί θα βρεις το αρχείο default.css. Ουσιαστικά πρόκειτε για skin... το οποίο θέλει ελάχιστες μετατροπές για να ταιριάζει στην εμφάνιση του υπόλοιπου template που χρησιμοποιεί στο Elxis site σου.

- Φυσικά και δεν είναι αναγκαστικό να χρησιμοποιήσεις το IOS Clean. Δεν έχει καμία σχέση και δεν επηρεάζει, το ποιο template θα χρησιμοποιήσεις.

Για οποιαδήποτε απορία μπορείς να επανέλθεις, εδώ!!
Title: Re: Μεταβαση σε IOS eshop
Post by: webgift on August 07, 2011, 10:02:05
Καλημέρα.
- Όχι
- Όχι
- Όχι
- Ναι.

 ;D. Δεν έχουν καμία σχέση τα templates με τα Components όσο αφορά το θέμα της εμφάνισης. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις όποιο template γουστάρεις για οποιοδήποτε Component. Αλίμονο να υπήρχε κάποιος περιορισμός. Το IOS Clean template όπως ( Philoxenia Template , Imagination template και Minimal template ) ορίζονται ως Functional templates. Τι σημαίνει αυτό ; Μπορείς μέσα από την διαχείριση του Template [Administrator area] -> [Top menu] Site -> template manager -> site templates -> Επιλογή ενός από τα παραπάνω templates , να ρυθμίσεις λειτουργίες εμφάνισης που έχουν ενσωματωθεί. π.χ. εμφάνιση / απόκρυψη στηλών , Αλλαγή γενικής γραμματοσειράς , πολυγλωσσικά δεδομένα κτλ. Αν θελήσεις να αλλάξεις από τον κώδικα ένα functional template τότε θα βρεις προβλήματα μιας και οι εμφανίσεις αυτές δουλεύουν με οδηγό έναν php αρχείο.

Σου προτείνω λοιπόν να δουλέψεις με όποια εμφάνιση μπορείς να κουμαντάρεις καλύτερα και μετά την εγκατάσταση του IOS ESHOP μπορείς να αλλάξεις την εμφάνιση πλέον της εφαρμογής μέσα από τα αρχεία css που έχει.
// όπως σου αναφέρει σχετικά ο Σπύρος παραπάνω.
Title: Re: Μεταβαση σε IOS eshop
Post by: arvacon on August 07, 2011, 10:16:09
Χμμ, ευχαριστω για τις γρηγορες και κατατοπιστικες απαντησεις σας.  ;)