Elxis CMS Forum

Ελληνικό Forum => Δημόσιο Βήμα => Topic started by: babis1 on January 31, 2009, 16:55:50

Title: Google-This site may harm your computer.
Post by: babis1 on January 31, 2009, 16:55:50
ξαφνικα σημερα κατω απο ολες τις επικεφαλιδες το google εβγαλε αυτο το μηνυμα...........Αυτός ο ιστότοπος μπορεί να βλάψει τον υπολογιστή σας.
Title: Re: Google-This site may harm your computer.
Post by: ks-net on January 31, 2009, 17:40:11
Ακόμα και τη δική της σελίδα έτσι τη βγάζει...

και ο server που εξηγεί το γιατί συμβαίνει αυτό ... πεσμένος είναι !

προσωρινό θα είναι... έχει συμβεί ξανά!
Title: Re: Google-This site may harm your computer.
Post by: babis1 on January 31, 2009, 19:28:37
εφτιαξε........κατι μαγειρεψαν παλι  ;D
Title: Re: Google-This site may harm your computer.
Post by: rentasite on February 01, 2009, 15:43:04


Το Google έβαλε στην μαύρη λίστα ολόκληρο το Ιnternet!‏


Η δημοφιλέστερη μηχανή αναζήτησης, το Google, παρουσίαζε ως επικίνδυνες όλες τις ιστοσελίδες του διαδικτύου, συμπεριλαμβανομένης και της δικής του, για περίπου 40 λεπτά από τις 16.40 ως τις 17.20, το απόγευμα του Σαββάτου.

Το πρόβλημα προέκυψε από ανθρώπινο λάθος, όπως αναφέρει η ανακοίνωση που εξέδωσε το site μερικές ώρες μετά την αποκατάστασή του προβλήματος.

Συγκεκριμένα, το πρόγραμμα που εντοπίζει ιστοσελίδες με επικίνδυνο ή παράνομο υλικό έστειλε στα κεντρικά της Google τη συνηθισμένη έκθεση με ένα site που έπρεπε να μπλοκαριστεί από την μηχανή.

Ο τεχνικός που έπρεπε να επιληφθεί του θέματος, αντί να βάλει μόνο το συγκεκριμένο site στην μαύρη λίστα του Google, έκανε ένα λάθος «κλικ» κι έβαλε όλα τα site του κόσμου.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να μην μπορεί κανένας χρήστης να μεταπηδήσει σε άλλη ιστοσελίδα, αφού το Google απαγόρευε την πρόσβαση για λόγους ασφαλείας. Το πρόβλημα αντιμετωπίστηκε ύστερα από 40 λεπτά, αφού όμως έπληξε ανεπανόρθωτα το γόητρο της πιο αξιόπιστης μηχανής αναζήτησης.

Και σαν να μην έφτανε αυτό, το λάθος  κόστισε περίπου 3 εκατομμύρια δολάρια στο Google από τα διαφημιστικά έσοδα που έχασε.

zougla.gr