Elxis CMS Forum
Ελληνικό Forum => Δημόσιο Βήμα => Topic started by: ArXoS on December 21, 2008, 15:33:22
-
Από άλλες συζητήσεις, πολλά παιδιά μου πρότειναν VPS ..
αγόρασα λοιπόν έναν δοκιμαστικά για ένα μήνα σε ένα μέτριο μηχάνημα και σχετικά φτηνό, για να δω αν μπορώ να κάνω δουλειά
Μου έστειλαν λοιπόν τα παιδιά από τον server ένα μήνυμα με τα στοιχεία του server, root passwords, IPs και όλα τα χαρακτηριστικά σου
Συνδέθηκα με SSH telnet, ftp, όλα καλά
και τώρα τι κάνουμε? τον πήρα χωρίς κανένα control panel, και το μόνο που κάνω είναι να μπαίνω στο root και να μην ξέρω από που να αρχίσω
Μπορεί κάποιος ρε παιδιά να με κατατοπίσει πως σε γενικές γραμμές θα στίσω ένα site στον server?
Υπάρχει κάποιο Link με documentations σχετικά με το θέμα, περιγράφοντας τα βήματα για αρχάριους ?
αχ τι ήθελα και έμπλεξα με αυτά >:(
-
Δεν ξέρω τι ιδιαιτερότητες έχουν οι VPS, δεν έχω ασχοληθεί ποτέ, θα γράψω κάποια γενικά πράγματα για τους κανονικούς server.
Έχεις κάνει set up το δίκτυο; Δηλ. έχεις name servers, hostname, ip, κλπ; Αν όχι και θες να έχεις δικούς σου name servers θα πρέπει να τα φτιάξεις. Στο open suse 10/11 που χρησιμοποιώ εγώ γράφεις yast2 πας στο network και στην καρτά δικτύου και ορίζεις eth0:ip1, eth0:ns1 και eth0:ns2 με βάσει τα στοιχεία που σου έχουν δώσει. Η διαδικασία αυτή θέλει πολύ προσοχή γιατί αν δεν κάνεις σωστές ρυθμίσεις υπάρχει κύνδινος να βγάλεις το server εκτός δικτύου.
Ανάλογα του λειτουργικού σου δες το αντίστοιχο "perfect server setup" από εδώ:
http://www.howtoforge.com/howtos/linux
θα πρέπει να εγκαταστήσεις (αν δεν είναι εγκατεστημένα) τουλάχιστον: php, apache, mysql, bind.
Δωρεάν control panel: ISPConfig, δεν είναι το super αλλά την δουλειά του την κάνει μία χαρά. Το χρησιμοποιώ χρόνια.
http://www.ispconfig.com (http://www.ispconfig.com)
Οδηγίες εγκατάστασης θα βρεις εδώ:
http://www.ispconfig.org/manual_installation.htm (http://www.ispconfig.org/manual_installation.htm)
Αν θες μπορείς να εγκαταστήσεις και το webmin το οποίο εμένα τουλάχιστον με έχει σώσει πολλές φορές που δεν είχα πρόσβαση μέσω ssh στο server. Μπορείς να κάνεις τα πάντα μέσα από το webmin.
http://www.webmin.com/ (http://www.webmin.com/)
Ένα firewall είναι επίσης απαιραίτητο. Αν έχεις open suse λειτουργικό απενεργοποίησε το default firewall του suse γιατί δημιουργεί προβλήματα στο ispconfig.
Τα site τα βάζεις μέσα από το ISPConfig, δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα σε αυτό αν και εγώ αλλάζω πάντα το template του bind που χρησιμοποιεί γιατί δεν μου αρέσει ο default τρόπος που ορίζει τα dns records για κάθε domain.
Βασικά μπορείς να στήσεις έναν τέλειο και πολύ δυνατό server που να μην του λείπει τίποτα μόνο με open source λογισμικό. Δεν χρειάζεται να αγοράσεις τίποτα.
Αν θες να ρωτήσεις κάτι ιδιαίτερο προχώρα, το howtoforge.com έχει απαντήσεις σχεδόν για τα πάντα και λεπτομερή how-to. Ψάξτο.
-
αγόρασα λοιπόν έναν δοκιμαστικά για ένα μήνα σε ένα μέτριο μηχάνημα και σχετικά φτηνό, για να δω αν μπορώ να κάνω δουλειά
Αγόρασες κάτι φθηνό και από εκεί ξεκινάει το πρόβλημα. Χωρίς control panel, χωρίς firewall, χωρίς τίποτα. Το τίμημα λοιπόν είναι ότι θα πρέπει να τα ετοιμάσεις όλα μόνος σου, πριν ξεκινήσεις να χρησιμοποιείς το VPS σου. Το στήσιμο ενός site (που αναφέρεις) είναι το τελευταίο που θα κάνεις. Πρώτα θα πρέπει να στήσεις σωστά το VPS σου. Και προπάντων να είναι ασφαλές!!!
Έχω στην κατοχή μου 3 Vps και είμαι απόλυτα ικανοποιημένος, χρόνια τώρα! Μου δόθηκε και 'μένα η ευκαιρία να τα νοικιάσω πιο φθηνά αλλά και "γυμνά". Δεν το κανα για όλους τους παραπάνω λόγους που έγραψες :)
Αυτά που σου γράφει ο Γιάννης θα σε βοηθήσουν. Από κει και πέρα ζήτα και κάποια βοήθεια (documentation κυρίως) και από αυτούς που νοίκιασες το VPS. Εάν παρ'όλα αυτά χρειάζεσε ένα VPS και με καλό support επικοινώνησε μαζί μου για να σου δώσω απ'ευθείας την εταιρία απ' όπου νοικιάζω εγώ.
-
Εγώ διαφωνώ λιγάκι. Αν είσαι λίγο εξοικειωμένος με servers καλύτερα είναι να τον στήσεις μόνος σου, δεν είναι και τόσο φοβερό. Λίγο το αρχικό στήσιμο του δικτύου θέλει προσοχή. Η εγκατάσταση του control panel είναι 10 λεπτά υπόθεση και η όλη διαδικασία είναι εντελώς αυτόματη (συγχαρητήρια στα παιδιά που το φτιάχνουν). Αυτά που περιγράφω είναι συνολικά ένα πρωϊ δουλειά, όχι παραπάνω, συνεπώς γλυτώνεις αρκετά χρήματα και γίνεται και καλύτερη δουλειά γιατί το κάνεις εσύ με φροντίδα για το server σου και όχι κάποιος τρίτος που δεν τον ενδιαφέρει και πολύ-πολύ. Τα tutorial που έχει στο howtoforge είναι καταπληκτικά και αν κάνεις βήμα-βήμα ότι λένε θα τα καταφέρεις.
-
μπορει κανεις να μου πει γιαυτο το πακετο?
Root Vps2
Το πακέτο Root VPS2 φιλοξενείται στο Γερμανικό datacenter με ταχύτατες συνδέσεις στο Ευρωπαικό internet και με απειροελάχιστο ping ( 45-60ms & 9-12 hops ανάλογα τον παροχό σας ).
Με δυνατότητες ενός αποκλειστικού server και τιμή λίγο ποιό πάνω από την απλή φιλοξενία σας προσφέρει ότι και ο αποκλειστικός server.
Μελετημένο, οργανωμένο και ρυθμισμένο στο μέγιστο, όσο αφορά την ασφάλεια και την λειτουργία του website σας, σας παρέχει άφθονο χώρο και μεταφορά δεδομένων ώστε να στήσετε σήμερα κιόλας την δικιά σας επιχείρηση στο internet.
Βασικά Χαρακτηριστικά:
CPU AMD Athlon 64 X2 6000+ Dual Core
RAM 512Mb ( Μέγιστη RAM 1024 Mb )
HDD 50 GB Χώρος στον δίσκο
Unlimited Traffic/μήνα
Control panel Webmin ( εφόσον το ζητήσετε )
Άμεση αναβάθμιση του VPS σας όποτε το ζητήσετε σε μεγαλύτερο.
* 1 Static IP
* Control Panel Webmin
* Πρόσβαση Root
* Πρόσβαση μέσω SSH
* Μέγιστος αριθμός VPS ανά Server 15
* Απεριόριστα email POP3
* Απεριόριστες MySQL
* Απεριόριστα Autoresponders
* Απεριόριστα email aliases
* Απεριόριστα Web mail
* Απεριόριστα domain alias
* Απεριόριστα subdomains
* Απεριόριστα καθημερινά Back Up
* MySQL Database 5.x
* PHP 5.x
* Perl
* Custom Error Pages
* Raw Log Files
* 24x7 Ftp Access
* Αναλυτικά Στατιστικά Server
* Firewall
* Intrusion Detection
-
ευχαριστώ datahell
Λοιπόν, προσπάθησα να εγκαταστήσω ISPConfig, αλλά τελευταίο στάδιο (και αφού είχα εγκαταστήσει όλα τα απαραίτητα) δε μου ανοίγει με τίποτε στο http://my_IP:81
Εγκατέστησα webmin και το βλέπω μια χαρά από το http://my_IP:10000
και δοκίμασα και το LXadmin που μου αρέσει πολύ, γιατί μπορώ να οργανώνω τα accounts μου πολύ όμορφα
Δε μπορώ όμως με τίποτε να κάνω ένα account να δουλέψει
Τα στάδιά μου :
Ορίζω DNS Templates under admin στην ΙΡ μου
φτιάχνω ένα customer με το όνομα TEST και βλέπω κανονικά το φάκελο TEST μέσα στο home
ορίζω domain για τον TEST και μου φτιάχνει το public_html και το domain μέσα στο TEST
Ποιο όμως είναι το Link του TEST? Δοκίμασα http://my_IP/~TEST ttp://my_IP/~TEST/DOMAIN με και χωρίς τις παύλες, και τίποτε ..
Έχω μπερδευτεί
Σωστά δε τα κάνω ?
Επίσης, όταν παταω την ΙΡ μου, μου βγαίνει η σελίδα του apache. Από που διαβάζει αυτό ρε παιδιά ? ο φάκελος admin είναι κενός ???
-
Αν δεν σου ανοίγει το http://my_ip:81 σημαίνει πως η εγκατάσταση δεν ολοκληρώθηκε επιτυχώς, κατά πάσα πιθανότητα έλειπε κάποιο library (συνήθως λείπει κάποιο devel της mysql ή της perl) ή κάποιος compiler όπως ο gcc. Το βρίσκουμε αυτό κοιτώντας τα μηνύματα κατά την εγκατάσταση του ISPConfig.
Η εγκατάσταση βιβλιοθηκών που λείπουν είναι πάρα πολύ εύκολη, πχ:
yast2 -i mysql-devel (για suse)
rpm -i xxxxx.rpm (για red hat)
Στο ISPConfig αν λείπει κάποιο library η εγκατάσταση μηδενίζεται, τα αρχεία σβήνονται όλα και πρέπει να εγκαταστήσεις τις βιβλιοθήκες που λείπουν και να ξανα-κάνεις την εγκατάσταση. Γι αυτό και δεν βλέπεις το control panel στον browser. Αν δεις στον κατάλογο "home" δεν υπάρχει το "adminispconfig". Ξαναδοκίμασε την εγκατάσταση! Μπορείς να την επαναλάβεις όσες φορές θέλεις, κανένα πρόβλημα.
Κόλπο: το tar.gz του ispconfig αποσυμπίεσέ το μέσα στον φάκελο /tmp, όχι σε άλλο φάκελλο. Επίσης επέλεξε το ispconfig να τρέχει σε "http" και όχι σε "https".
Το webmin το χρησιμοποιώ κυρίως ως εργαλείο ελέγχου/μικρο-επεμβάσεων αντί του ssh όχι για να φτιάχνω site γιατί δεν βολεύει. Το ISPConfig θα κάνει την δουλειά προσθήκης site πάρα πολύ εύκολη.
το lxadmin δεν είναι open source.
Λήψη και εγκατάσταση ispconfig:
cd /tmp
wget http://prdownloads.sourceforge.net/ispconfig/ISPConfig-2.2.29.tar.gz?download
tar xvfz ISPConfig*.tar.gz
cd install_ispconfig
./setup
-
Ξαναδοκίμασα να εγκαταστήσω ISPConfig, δε φαίνεται να του λείπουν πακέτα, αλλά στο τελευταίο στάδιο κολλάω εδώ :
Please enter your MySQL server:localhost
OK
Please enter your MySQL user:root
Please enter your MySQL password:
ERROR 1045 (28000): Access denied for user 'root'@'localhost' (using password: NO)
για localhost, ο χρήστης root δεν έχει password από ότι θυμάμαι ... παρόλα αυτά δε το δέχεται και αναγκάζομαι να διακόψω τη διαδικασία
Το ίδιο error παίρνω και όταν προσπαθώ με το χέρι να το διορθώσω χρησιμοποιόντας το
mysql -u root -p
-
το default password της Mysql είναι "root" (username/password ίδια δηλαδή).
πριν εγκαταστήσεις το ispconfig βεβαιώσου πως είναι εγκατεστημένη η mysql Και μπορείς να συνδεθείς σε αυτή
mysql -u root -p
γραψε εδω "root" πάλι σαν κωδικό
αν κάνεις login βγες με "quit"
αν θες αλλάζεις τον κωδικό έτσι:
SET PASSWORD FOR 'root'@'localhost' = PASSWORD('ο νέος κωδικός εδώ');
-
victory :D :D :D i have ISPConfig ;D ;D
τελικά, στα τελευταία ερωτήματα
Please enter your MySQL server: E.G. localhost
Please enter your MySQL user: E.G. root
Please enter your MySQL password: Your MySQL password
Please enter a name for the ISPConfig database: E.g. ispconfigdb
Please enter the IP address of the ISPConfig web: E.g. 192.168.0.1
Please enter the host name: E.g. www
Please enter the domain: E.g. xyz.de
Please select the protocol (http or https (SSL encryption)) to use to access the ISPConfig system: If you want to use your control panel with SSL, select 1. You can then access it under https://www.xyz.de:81. If you want to access it under http://www.xyz.de:81, choose 2.
το MySQL password για τον root ήταν κενό, δήλωσα IP address για το ISPConfig web την ΙΡ του server, και επειδή δεν έχω κανένα άλλο στοιχείο ακόμα (domain κτλ) έδωσα τυχαία στοιχεία. Βλέπω όμως οτι μέσα απο το ISPConfig μπορώ να τα αλλάξω οπότε δε προβληματίζομαι (managment/server/settings)
Τι άλλο χρειάζομαι βρε παιδιά για να αρχίσω να στήνω accounts? Τα μόνα που έχω, είναι τα στοιχεία που μου έχει δώσει ο πάροχος :
Public Network: ΙΡ, Netmask, Gateway, Resolver 1, Resolver 2
Server Credentials: IP, root password
Public IP Usage: IP για Network, Gateway, Server, Broadcast με τις υποδείξεις (DO NOT USE) σε όλα εκτός του Server
και τα στοιχεία του server (Operating System, Install type, firewall κτλ)
Πρέπει να έχω και ένα domain για να συνεχίσω ή μπορώ να αρχίσω να στείνω πάνω στην IP μου clients χωρίς domains ?
Τι στο @%$ είναι αυτά τα Netmask, Gateway, Resolver 1, Resolver 2 που μου στείλανε και τι τα κάνω ? αα τα νεύρα μου >:(
-
Είναι αυτά που σου είπα στην αρχή-αρχή για την κάρτα δικτύου. Τι λειτουργικό έχεις;
-
CentOs 5.2
Xm, από ότι διαβάζω, δεν υπάρχει το yast2 ως εργαλείο στο CentOs. Είναι μοναδικό εργαλείο για τα SuSe
-
Το yast2 είναι για suse, κάθε λειτουργικό έχει το δικό του αντίστοιχο, αν δεν κάνω λάθος για centos το αντίστοιχο είναι το yam.
Μπορείς να ρυθμίσεις το δίκτυο και επεξεργαζόμενος το αρχείο /etc/hosts
Δες εδώ:
http://www.howtoforge.com/perfect-server-centos-5.2-p3 (http://www.howtoforge.com/perfect-server-centos-5.2-p3)
Και όλο το set up για centos 5.2:
http://www.howtoforge.com/perfect-server-centos-5.2 (http://www.howtoforge.com/perfect-server-centos-5.2)
-
τελικά, κάθε εμπόδιο για καλό .. μαθαίνουμε σιγά σιγά τι παίζει :P
Όλα εντάξει λοιπόν με τον server. Αρχίζω λοιπόν να μεταφέρω σιγά σιγά το site μου στο VPS, και ξεκινώντας από τις βάσεις, έρχομαι αντιμέτωπος με άλλο πρόβλημα ..
Οι βάσεις στο παλιό server είναι σε MySQL client version: 4.1.22 ενώ στο VPS 5.0.22
Όσες φορές πήγα να κάνω import, έβλεπε από τη βάση μου μόνο 12 πίνακες από τους 46
Τι γίνεται βρε παιδιά σε αυτές τις περιπτώσεις ? Downgrade τη MySQL του VPS ή conver τη βάση ?
-
Ούτε το ένα ούτε το άλλο, πρόσεξε πως κάνεις export το sql από την παλιά βάση.
-
χμ, από την κεντρική σελίδα έχω κάνει export database, μέσα από τον πίνακα έχω κάνει export selected tables, ό,τι και να έχω δοκιμάσει, πάντα το ίδιο αποτέλεσμα >:(
την κάνω gzip ... λέτε να φταίει αυτό ?
-
πρόσεξε πως κάνεις export το sql από την παλιά βάση.
Δηλαδή? Τι να προσέξω? δοκίμασα όσους δυνατούς συνδυασμούς φαντάστηκα και έφτασα πάλι σε αδιέξοδο (γίνονταν Import μόνο ένα μέρος της βάσης)
-
oook ... o νέος χρόνος θα με βρει με VPS ... όλα πήγαν μια χαρά (με τη βοήθεια φίλων βέβαια, γιατί μόνος μου κόλλησα σε αρκετά σημεία).
Μετέφερα και το domain, αλλά έχει γίνει κάτι κουφό ..
το www.*****.gr με πάει στο νέο, ενώ το *******.gr στο παλιό
θα αλλάξει αυτό ή θέλει κάποια ρύθμιση στο νέο/παλιό ?
-
oook ... o νέος χρόνος θα με βρει με VPS ... όλα πήγαν μια χαρά (με τη βοήθεια φίλων βέβαια, γιατί μόνος μου κόλλησα σε αρκετά σημεία).
Μετέφερα και το domain, αλλά έχει γίνει κάτι κουφό ..
το www.*****.gr με πάει στο νέο, ενώ το *******.gr στο παλιό
θα αλλάξει αυτό ή θέλει κάποια ρύθμιση στο νέο/παλιό ?
Έλεγξε από τα DNS A Records του domain που πάει το "@ (none)"
-
Για αυτό συνήθως φταίνε οι ISP (forthnet, otenet, vivodi, κλπ) που μας συνδέουν στο internet, αργούν να ενημερώσουν τα δικά τους dns οπότε κάνουν resolve στις παλιές ip.
Θα σου πω ένα κόλπο: πήγαινε σε έναν δωρεάν online proxy όπως το hidemyass.com και έλεγξε το site σου από εκεί. Αν από εκεί το βλέπεις καλά (ενημερωμένο) τότε είναι θέμα isp και απλά περίμενε μερικές ώρες (μπορεί και 1-2 μέρες). Αν δεν το βλέπεις καλά φταίνει τα dns σου.
-
Για άλλη μια φορά είχες δίκιο .. ο έλεγχος από hidemyass.com επιβεβαίωσε αυτό που λες
ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΕΛΧΙΣ !!!!!!!!!!!!!!!!!!! ;D ;D
-
Λοιπόν παιδιά, η περιπέτεια τελείωσε και τελικά τρέχω αυτή τη στιγμή το site μου από vps. Θα ήθελα λοιπόν να σας πω τις εντυπώσεις μου.
Πρώτα απ'ολα, λόγω οικονομικών, επέλεξα ένα vps γυμνό από προγράμματα, και άρχισα να τον στήνω μόνος μου. Δοκίμασα διάφορα admin panels, και τελικά καταστάλαξα στο lxadmn (free license για 40 domains). Με παίδεψε λίγο με τα λάθη του lighttp, και τελικά αυτή τη στιγμή σερβίρομαι από httpd. Μου καταναλώνει πιο πολύ μνήμη, αλλά τουλάχιστον δεν έχω να τρέχω με τα error logs κάθε τόσο στο forum τους.
Στην αρχή λοιπόν (από τη στιγμή που δεν ήξερα τι απαιτήσεις θα έχει το σιτε μου) έκλεισα ένα vps στα 256MB ram. Αμέσως όμως είδα οτι το σιτε σέρνονταν, γιατί τελικά κατάλαβα οτι όσο πιο λίγη μνήμη αγοράσεις στο πακέτο σου, τόσοι πιο πολλοί στριμώχνονται σε ένα μηχάνημα. Ανέβηκα στα 512 για 3-4 μέρες, άλλαξα και vps από 2core σε 4core, και τελικά αυτή τη στιγμή τρέχω από 1024MB με ΧΕΟΝ 2,8 4core server
Από άποψη κόστους, στο απλό hosting που ήμουν (σε πακέτο κίνησης 25G) πλήρωνα 15 ευρώ το μήνα, ενώ τώρα με όλα απεριόριστα πληρώνω *** ευρώ, ενώ έχω τον apache-php-root πάντα στην διάθεσή μου για τον απόλυτο έλεγχο. Το έξοδο αυτό πιστεύω οτι αξίζει (δεν είμαι ούτε επαγγελματίας, ούτε έχω σκοπό να ασχοληθώ με το χώρο, γιαυτό και ό,τι δίνω δε το σκέφτομαι σαν επένδυση, αλλά σαν έξοδο για το χόμπυ μου, γιαυτό και τα μετράω - μη με παρεξηγήσετε), καθώς οι επιδόσεις από το hosting στο vps δε συγκρίνονται. Μόνο και μόνο που είδα στην αναζήτηση vps τιμές να τραβάς τα μαλλιά σου, αισθάνομαι οτι έκανα καλή αγορά και οπωσδήποτε το συνιστώ σε όλους τους ερασιτέχνες για τη φιλοξενία σελίδων με απαιτήσεις.
Πέραν του οτι μπήκα και σε έναν άλλο κόσμο (Linux) που πιστεύω οτι είναι γοητευτικότατος, το στήσιμο του vps, αν και ήταν αρκετά κοπιαστική δουλειά (DNSs, domains, updates, configurations κλτ), πιστεύω οτι ήταν μία από τις πιο δυνατές εμπειρίες μου μέχρι τώρα στο χώρο του internet
Συνιστάται ανεπιφύλαχτα !!!
P.s να ευχαριστήσω επίσης και απο τα παιδιά του ELXIS, αυτούς που με παρότρυναν να κάνω ένα τέτοιο βήμα, και φυσικά αυτούς που με βοήθησαν σε ένα τόσο άγνωστο κόσμο για μένα. Σας ευχαριστώ
-
Να'μαι πάλι
Χρειάζομαι τη βοήθειά σας, γιατί στο συγκεκριμένο θέμα, έχω μεσάνυχτα ..
Στο vps μου σερβίρω το site μου με lxadmin
Έφτιαξα τους δικούς μου nameservers, τους δήλωσα, ενημέρωσα το domain μου και δουλεύουν μια χαρά
Κάνω όμως ένα test από το http://www.intodns.com και βλέπω οτι μου λέει οτι οι nameservers είναι προσβάσιμοι σε όλους και μπορεί ο οποιοσδήποτε να τους χρησιμοποιεί
Recursive Queries I could use the nameservers listed below to performe recursive queries. It may be that I am wrong but the chances of that are low.
You should not have nameservers that allow recursive queries as this will allow almost anyone to use your nameservers and can cause problems.
Δεν είναι βασικό πρόβλημα ασφαλείας, αλλα εγώ δημιούργησα τους δικούς μου nameservers ακριβώς για να ξεφύγω από τους φορτωμένους που μου πρόσφερε ο πάροχος. Με το να τον βλέπουν όλοι, πιθανά να έχω απρόβλεπτα loads τους ns από άσχετους (??) και θέλω να το αποφύγω
Μπορείτε βρε παιδιά να με κατατοπίσετε τι πρέπει να κάνω ? Τι πρέπει να διαβάσω απο documentation για να μπορώ να βλέπω τους ns μου μόνο εγώ ?
-
τι DNS server εχεις ? Bind?
έχεις πρόσβαση στα config files ?
-
Στις ρυθμίσεις του bind υπάρχει κάτι σχετικό:
recursion yes | no;
Δες εδώ:
http://www.zytrax.com/books/dns/ch7/queries.html (http://www.zytrax.com/books/dns/ch7/queries.html)
Και αυτά τα δύο:
http://www.cyberciti.biz/faq/bind-stop-recursion-dns-under-linux-unix/ (http://www.cyberciti.biz/faq/bind-stop-recursion-dns-under-linux-unix/)
http://www.paulstimesink.com/post/2006/02/21/disable_recursion_in_bind (http://www.paulstimesink.com/post/2006/02/21/disable_recursion_in_bind)
Από ότι διάβασα μέσα στο options του named.conf γράφεις recursion no; και μετά κάνεις restart τον bind, αυτό είναι όλο.
options {
pid-file "/var/lib/named/var/run/named/named.pid";
directory "/var/lib/named";
auth-nxdomain no;
..............
recursion no;
};
-
μπράβο βρε παιδιά .. λύθηκε και αυτό :D
είσαστε καταπληκτικοί ;D