a xaxa ωραίο θέμα, sorry για τη συνέχεια του oftopic αλλά ούτε κι εγώ μπορώ να κρατηθώ

Ούτε κι εγώ ήμουν καλό παιδί, είχα κατακλέψει όλο τον κόσμο

Όχι επειδή ήμουν κολοπαίδι, απλά επειδή προηγούμουν σε γνώσεις από όλους τους φίλους μου και ήταν πολύ καλό πεδίο .. πειραματισμών

Είμαι με πληκτρολόγιο στα χέρα από τον πρώτο μου QL το 1984. Τις κασέτες του τις έχω ακόμα για όποιον τις θυμάται, κασέτες μικροσκοπικές χωρίς αυτάκια, μόνο και μόνο που τις έβλεπες ψάρωνες και νόμιζες οτι ζεις την εποχή του StarTreck
Μπήκα στα PC το 1986 με τον τότε ΑΤ στα 4.77hz. Εποχές που έκανες overclocking με
ctrl-
alt-
+ στα 10hz, msdos3, απίστευτο διάβασμα gwbasic και στα κρυφά assembly μην το μάθει κανείς και μας αποβάλει (πεθαμένες γλώσσες, τσάμπα γνώσεις

). Τσάμπα τόσες δημοσιεύσεις στο PcMaster (το θυμάται κανείς?)
Το πρώτο μου παραθυρικό περιβάλλον πρέπει να το είχα το 1988 (GEM) που τότε έσκασε μύτη και το ποντίκι στην αγορά !!
Σε εποχή windows 3.11 ήρθε και το πρώτο modem στα 1200, με κόμβο πειραματικό του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου το 1989. Τότε τα protocol terminal τα παίζαμε στα δάκτυλα. Μέχρι που είδαμε Internet το 1990 και χάσαμε την μπάλα
Undernet, GRNet, βάρδιες σαν oper, δε θυμάμαι αλλά τότε δε σερβάραμε σχεδόν καθόλου, ασχολούμασταν με άλλα πράγματα. Τι άλλα ? Θυμάται κανείς τον jack the ripper ?

Πρέπει να ήμουν από τους πρώτους που φόρεσαν τον ΘΕΟ το 1990, sportster στα 33.6 (USRoboticts). Είχα το καλύτερο modem της πόλης, είχα και αντιγραφικό cd!!, είχα και αναλογική γραμμή, γιαυτό και το σπίτι μου ήταν κέντρο διερχομένων και κάπως έτσι κόλλησα με .. φιντάνια !! Ε ναι λοιπόν, οι κακές παρέες με χάλασαν τότε, όχι το Internet

10 χρόνια περίπου μαμακίες ηντερνετικές, και επιτέλους έγινα καλό παιδί στα γεράματα. Όχι επειδή ηρέμησα, αλλά επειδή από το 2000 και μετά που γύρισα από τον στρατό με 16 μήνες αποχής, είχε αλλάξει τόσο πολύ η γεωγραφία αλλά και η γλώσσα του internet που δεν μπορούσα να παρακολουθήσω τις εξελίξεις

nukes, trojans, exploits, keyloggers αλλά και autoexec.bat, config.sys, παλιές καλές εποχές κατά τη γνώμη μου που τότε τα nick μας ήταν κάτι διαφορετικό

edit:
Για πείτε ρε παιδιά κανένα nick από τα #hellas .. υπάρχει κανένας παλιός oper στην παρέα ? (έστω prive)