Elxis CMS Forum
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
News: EDC: Download extensions for Elxis 4.x

Pages: 1 [2]
  Print  
Author Topic: Θέλω να scraparo μια σελίδα  (Read 2565 times)
ArXoS
Hero Member

« Reply #15 on: April 27, 2012, 23:29:20 »

χαχα Γιάννη  Cheesy Πρέπει να είχα τα καλύτερα λεξικά, 50ΜΒ το καθένα
Βλέπω επίσης οτι είχαμε τα ίδια γούστα, μάζευα κι εγώ ιούς  Tongue Tongue

Με eggdrops έπαιζε κανείς ?

nikos
Elxis Community
Hero Member

« Reply #16 on: April 28, 2012, 00:31:18 »

Μιλάτε για εποχές δοξασμένες - ξεχασμένες από τότε δηλ. που η Ακρόπολη ήταν ακόμη οικόπεδο  Grin

Arxos το US Robotics στα 33.6 ακόμη το έχω από το 1996 και το χρησιμοποιώ σπανίως και μόνο αν θέλω να στείλω fax από το pc. Έχει γράψει πολλά - πολλά χιλιόμετρα και είναι σκυλί. Έχω κρατήσει σαν ενθύμια και ένα Multitech στα 28.8 και ένα Yamaha Rewritable 2x4x6 που είχα δώσει το 1997 ένα σκασμό λεφτά για να το πάρω και θυμάμαι ότι δεν δούλευε με τίποτα στα Windows 95 και φόρτωνα από διπλό boot Windows NT 3.51 όπου μόνο αυτά το έβλεπαν και έγραφα CD και αυτά όταν δούλευαν δεν υποστηριζόταν η κάρτα ήχου. Εποχές που δύσκολα έβρισκες drivers online και τα sites ήταν σπαρτιάτικα.

ArXoS
Hero Member

« Reply #17 on: April 28, 2012, 01:21:20 »

xaxa Νίκο, το 1996 πρέπει να είχες το όρθιο μαύρο με κόκκινα γράμματα. Άλλο σκυλί και αυτό. Αν θυμάμαι καλά, αυτό ήταν το πρώτο modem που έπαιρνε patch και γίνονταν 44,1 ή 56Κ. Αυτό που λες ήταν ακόμα πιο σκυλί από αυτό που λέω εγώ  Cheesy

nikos
Elxis Community
Hero Member

« Reply #18 on: April 28, 2012, 02:00:23 »

Ναι ακριβώς αυτό έχω, αλλά για την ιστορία παρότι διαφημίσθηκε ως αναβαθμίσιμο στα 56 Κ με flash, αυτό όσες φορές και αν το επιχείρησα δεν έγινε, οπότε έμεινε στα 33.6. Και εν πάσει περιπτώσει δεν με ενδιέφερε και τόσο τελικά, διότι η ταχύτητά του ήταν πολύ καλή στα 33.6 full που ακόμη και Netmeeting που έκανα συχνά σήκωνε θυμάμαι κανονικά την επικοινωνία σε φωνή, και την εικόνα από κάμερα, καρέ - καρέ. Ο ήχος πάντως πήγαινε και έφθανε κανονικά χωρίς καθυστέρηση. Το Netmeeting ήταν πέραν των άλλων κάτι σαν το σημερινό skype, όπως και το ICQ σαν το σημερινό Facebook.

Και μετά από 10 χρόνια όλα τα σημερινά super duper θα είναι παρελθόν, βάσει της φυσικής εξέλιξης των πραγμάτων. Η αρχή όμως όλων είναι αυτή που μένει πιο βαθιά χαραγμένη και συναρπάζει.
ArXoS
Hero Member

« Reply #19 on: April 28, 2012, 02:41:18 »

ICQ τι μου θύμησες τώρα
Είχα 6ψήφιο ICQ για 10 χρόνια, μέχρι που μπήκα από ένα pc μιας άσχετης γκόμενας που ήταν γεμάτη trojans και μου τον έκλεψαν
Βρήκα μετά από χρόνια στο άσχετο μια λίστα που το πουλούσαν το νούμερο για 200$  Cheesy Cheesy Cheesy Cheesy

apkoutsou
Sr. Member

« Reply #20 on: April 28, 2012, 09:16:27 »

Βρήκα μετά από χρόνια στο άσχετο μια λίστα που το πουλούσαν το νούμερο για 200$  Cheesy Cheesy Cheesy Cheesy

LoL!!

Τι ωραίες εποχές μου θύμασατε! Ειλικρινά δεν ξέρω τι να πρωτοαναφέρω... Δυστυχώς, πέρα από τις αναμνήσεις δεν έχω κρατήσει πολλά πράγματα από εκείνη την εποχή. Έχω όμως ακόμη ένα από τα πρώτα Lifebook, εκείνα τα laptop που ζυγίζαν μισό τόνο και είχαν αποσπώμενα μέρη (δεν ξέρω εάν τα θυμάται κανείς που το CD και το Disk drive είχαν κοινή θέση και εάν ήθελες να χρησιμοποιήεις cd έβγαζες όλο το disk drive και έβαζες όλο το cd drive!!!)

Έκείνο πάντως που προσωπικά μου έχει μείνει χαραγμένο στην μνήμη από εκείνες τις εποχές, είναι οι ατελειώτες ώρες C&C: RedAlert με p2p τηλεφωνική σύνδεση - όταν προεσευχόσουν να μην πέσει ο @#$@ΟΤΕ την ώρα που εξαπέλυες την τελική επίθεση...

LawyersVoice.gr - Το forum των νέων δικηγόρων
datahell
Elxis Team
Hero Member

« Reply #21 on: April 28, 2012, 10:40:32 »

Τι ωραίες εποχές μου θύμασατε! Ειλικρινά δεν ξέρω τι να πρωτοαναφέρω... Δυστυχώς, πέρα από τις αναμνήσεις δεν έχω κρατήσει πολλά πράγματα από εκείνη την εποχή. Έχω όμως ακόμη ένα από τα πρώτα Lifebook, εκείνα τα laptop που ζυγίζαν μισό τόνο και είχαν αποσπώμενα μέρη (δεν ξέρω εάν τα θυμάται κανείς που το CD και το Disk drive είχαν κοινή θέση και εάν ήθελες να χρησιμοποιήεις cd έβγαζες όλο το disk drive και έβαζες όλο το cd drive!!!)

Εγώ έχω ακόμα ένα τέτοιο με windows 95 και το χρησιμοποιώ συνέχεια στη δουλειά! Το πάχος του είναι όσο ένα τούβλο! Ο λόγος είναι ότι η επικοινωνία της σειριακής του είναι πολύ πιο γρήγορη σε σχέση με τα νέα pc όταν τρέχουμε κάποια παλιά προγράμματα που χρησιμοποιούμε εκεί.

webgift
Elxis Team
Hero Member

« Reply #22 on: April 28, 2012, 10:46:46 »

Και όλα αυτά jimmy από την λέξη scraparo άρχισαν!
Εγώ δεν έχω πολλά να θυμηθώ μιας και ο πρώτος υπολογιστής που είχα ήταν το 1996 (δεν θυμάμαι τι ήταν είχε όμως windows 95) το έκανα βίδες στην κυριολεξία όταν μπήκα στην σχολή το 2001. Τον είχαμε πάρει 550.000 δρχ θυμάμαι και κατέληξε κομματάκια με πυκνωτές, καλώδια IDE κτλ.

Μικρή Ιστορία : Αυτό που δεν θα ξεχάσω ήταν αυτός ο υπολογιστής πριν τον κάνω βίδες του έβαζα μια χαρτοπετσέτα στην βάση της μητρικής και δούλευε. Αν δεν είχε χαρτοπετσέτα τότε έκανε έναν επαναλαμβανόμενο ήχο μπιπππ!!  Grin Grin Grin Χαρακτηριστηκές οι φωνές της μάνας μου που έλεγε "κλείσε τον... δεν μπορώ να κοιμηθώ" (ΟΤΑΝ ΔΟΥΛΕΥΕ)!

- Internet πρόλαβα σε modem και γνώρισα και το Napster άλλα ακουστά είχα το IRC Channel! Αυτός ο ήχος σύνδεσης (που έκανε το μόντεμ) θα μου μείνει αξέχαστος πάντως!

Δεν έχω κρατήσει τίποτα από τότε μόνο το PC που πήρα το 2001 όταν μπήκα στην σχολή και το έχω στο γραφείο για ανταλλακτικά (καταλάβατε βίδες)!

Οπότε είχες μία λίστα μερικών δεκάδων συνδυασμών και δοκίμαζες. Δεν ξέρω για εσάς αλλά εγώ δεν ήμουν καλό παιδί τότε. Βέβαια οι λαμεριές ήταν αγνές, καμία σχέση με κλοπές και παρανομίες, άλλωστε λίγα πράγματα ήταν online τότε. Ήταν η εποχή ηρωϊκή είπαμε Wink
Εγώ γιατί το θεωρώ κλεψιά κανονική αυτό;  Grin
« Last Edit: April 28, 2012, 11:06:14 by webgift » Logged

rentasite
Elxis Community
Hero Member

Web Services

« Reply #23 on: April 28, 2012, 13:23:15 »

Ένα φεγγάρι εγώ  Grin ...έπρεπε με κάποιο τρόπο να "κρατάμε" το IRC Channel μας! 

datahell
Elxis Team
Hero Member

« Reply #24 on: April 28, 2012, 22:12:12 »

Και εγώ αλλά όχι φανατικά. Ήμουν operator σε αρκετά κανάλια, είχαμε ανοίξει κάποτε και δικό μας server. Βασικά έμπαινα στο GRNet (όχι στο #hellas όμως, εκτός αν ήθελα να κάνω χαβαλέ), και σπανίως σε κάτι του πολυτεχνείου και στο jeronymo.

giannismit
Full Member

giannismit

« Reply #25 on: May 13, 2012, 19:16:16 »

Πολύ προχωρημένα   και μεταγενέστερα είναι όλα αυτά!!!

moden 1,2k
internet ? τι είναι αυτό? Μόνο κάποιες BBS υπήρχαν σε text mode με μέλη (κάτι σαν τα σημερινά φόρουμ)

Φανταστείτε ότι η ταχύτητα που έβλεπες στην οθόνη ήταν σαν να πληκτρολογούσε κάποιος (γράμμα-γράμμα κατέβαιναν).

Ωραίες εποχές, αν δεν έχεις ζήση καλύτερες.

Giannis Mitropoulos...
ArXoS
Hero Member

« Reply #26 on: May 13, 2012, 23:07:20 »

BBS
 με το terminal δε μπαίναμε ? θυμάμαι καλά ? 1990 ?

atx3dt ....  Grin Grin Grin z0 και τα ρέστα  Tongue

giannismit
Full Member

giannismit

« Reply #27 on: May 15, 2012, 21:10:49 »

BBS
 με το terminal δε μπαίναμε ? θυμάμαι καλά ? 1990 ?

atx3dt ....  Grin Grin Grin z0 και τα ρέστα  Tongue

Καλά θυμάσαι  Grin Grin

Giannis Mitropoulos...
Pages: 1 [2]
  Print  

Jump to: