Elxis CMS Forum

Ελληνικό Forum => Σχετικά με το Forum => Topic started by: eliasan on January 17, 2007, 15:15:18

Title: Θερμή Παράκληση!!!
Post by: eliasan on January 17, 2007, 15:15:18
Καλησπέρα,

Θα σας παρακαλούσαμε να προσπαθείτε να κάνετε τις ερωτήσεις σας στα Αγγλικά, χρησιμοποιώντας το διεθνές τμήμα του forum.

Να χρησιμοποιείτε το Ελληνικό τμήμα όταν δεν μπορείτε να κάνετε διαφορετικά.

Γιατί το ζητάμε αυτό;

Γιατί έτσι θα βοηθάτε τους φίλους σε όλο τον κόσμο που χρησιμοποιούν το Elxis. Οι ερωτήσεις και οι απαντήσεις θα μπορούν να διαβάζονται και από αυτούς.

Επίσης μας διευκολύνεται αφάνταστα, καθώς δεν θα χρειάζεται να μεταφράζουμε τα θέματα και να τα δημοσιεύουμε στο διεθνές τμήμα.

Με αυτό τον απλό τρόπο βοηθάτε το Elxis.

Σας παρακαλούμε λοιπόν, αν μπορείτε να υποβάλλετε τις ερωτήσεις σας στα Αγγλικά.

Ευχαριστούμε για την κατανόηση.
Title: Re: Θερμή Παράκληση!!!
Post by: rentasite on January 22, 2007, 18:53:20

Διάβασα και το μήνυμα που έλαβα στο μαιλ μου, και ήθελα να ανοίξω κάποιο topic σχετικό. Ευτυχώς υπάρχει ήδη, μαζί με το μήνυμα  :)

Κατανοητός ο λόγος και ο σκοπός, αλλά....

Καιρός ήταν να βρεθεί ένα CMS το οποίο να έχει 100% Ελληνική υποστήριξη. Τόσα χρόνια, ασχολούμασταν με ξένες σχετικά CMS που έπρεπε στην καλύτερη να γράφουμε Αγγλικά αν όχι κάποια άλλη ξένη γλώσσα.  Άλλα λέγαμε εμείς, άλλα καταλαβαίνανε αυτοί και μετά  *&$#$@#!)>% Να μην αναφερθώ στη διαφορά ώρας... Ρωτάς σήμερα, σου απαντούν αύριο και διαβάζεις την απάντηση μεθαύριο. Γιατί τη στιγμή που υποβάλλεις την ερώτηση αυτοί κοιμούνται κ.ο.κ.  ;D

Προσωπικά, το ότι το ELXIS έχει δημιουργηθεί από Έλληνες και (πέρα από τις λειτουργίες του) και φυσικά υποστηρίζετε στην Ελληνική ήταν για μένα ένας σοβαρός λόγος να ασχοληθώ αρκετά.

Και τώρα να γίνω λίγο κακός  :P Καλώς υπάρχει και ξένο section για τους αλλοδαπούς. Όμως όταν υποβάλλω μια ερώτηση, δεν την υποβάλλω για να βοηθήσω τους φίλους μας ανά τον κόσμο να καταλάβουν την απορία μου. Αλλά να λύσω πραγματικά το δικό μου πρόβλημα.

Για τα ποσοστά χρήσης που αναφέρθηκαν στο PM.... αυτό δεν μου λέει κάτι! Αύριο μεθαύριο αυτά μπορούν να αλλάξουν άρδην. Και είμαι σίγουρος γι αυτό. - Τότε τι θα πρέπει να κάνουμε? Να ξανα αρχίσουμε την Ελληνική γραφή?  ??? ::)

Και τέλος, γνώμη μου είναι ότι "βοηθάμε το ELXIS, διαδίδοντας το" στους Έλληνες. Που όπως ξέρουμε, είναι δύσκολοι στην αρχή να αποδεχτούν κάτι Ελληνικό  :-\ Όχι γράφοντας στα Αγγλικά.

Όλα αυτά, φιλικότατα και χωρίς κανένα ύφος... έναντι των αλλοδαπών χρηστών του Elxis.  :)

Title: Re: Θερμή Παράκληση!!!
Post by: eliasan on January 22, 2007, 19:34:20
Καλησπέρα supernet,

Ειλικρινά χαίρομαι που ανοίγεις αυτό το διάλογο.

Θα θέλαμε να ακουστούν όλες οι απόψεις, καθώς δεν έχουμε το αλάθητο.

Αφορμή για την αποστολή αυτής της επιστολής (PM) ήταν η εικόνα που παρουσιάζουν άλλα αξιόλογα open source projects τα οποία αυτοπεριορίζονται στα στενά όρια της επικράτειας τα οποία τα εγέννησε.

Αιτία αυτού είναι η προσκόλληση στη χρήση κυρίως της μητρικής τους γλώσσας.

Δεν θέλουμε να γίνεται εδώ το ίδιο λάθος.

"Προλαμβάνειν ου θεραπεύειν"

Ακόμη και επικοινωνιακά να το δεις, Ελληνικά να το δεις, μας συμφέρει όλους να προσπαθούμε να επικοινωνούμε περισσότερο στα Αγγλικά.  Με αυτό τον τρόπο, κάνουμε περισσότερους κοινωνούς των σκέψεών μας. Επικοινωνούμε καλύτερα το γνήσιο Ελληνικό πνεύμα.

Ταυτόχρονα, η δική μας απορία, η δική μας ερώτηση, γίνεται αγωγός προς τους αλλοδαπούς. Τους φέρνουμε πιο κοντά στην Ελλάδα. Πιστεύω ότι έτσι υπηρετούμε περισσότερο τα Ελληνικά συμφέροντα παρά με όποιο άλλο τρόπο.

Γινόμαστε πρεσβευτές από τον τόπο μας, του τόπου μας.

Τέλος, δεν ζητάμε από κανέναν να κάνει κάτι το οποίο δεν μπορεί ή δεν θέλει. Του ζητάμε, αν μπορεί, να κάνει κάτι απλό. Που αν μπορεί να το κάνει, είναι απλό γι' αυτόν.
Title: Re: Θερμή Παράκληση!!!
Post by: rentasite on January 23, 2007, 16:18:37

Μάλλον μεταξύ μας θα το συζητήσουμε  :o  ;D

Εγώ αυτό που λέω να κάνω, και πείτε μου τη γνώμη σας εάν το θεωρείτε σωστό:

Υποβολή ερώτησης/απορίας κλπ... στα Ελληνικά, και από κάτω αν θέλετε μια περίληψη της ερώτησης στα Αγγλικά. Αν θέλουν οι αλλοδαποί φίλοι μας, με ένα search θα βρίσκουν αυτό που θα τους βοηθήσει.

Τι λέτε;;;  :-\
Title: Re: Θερμή Παράκληση!!!
Post by: datahell on January 23, 2007, 18:33:32
Το forum φτιάχθηκε με συγκεκριμένη δομή και  οδηγίες και αυτές ακολουθούνται. Η παράκληση του Ηλία είναι όποιος μπορεί και θέλει να γράφει τις ερωτήσεις του στο αντίστοιχο αγγλικό τμήμα ώστε να μπορούν να τις διαβάσουν και φίλοι και από το εξωτερικό και να βοηθηθούν από τις απαντήσεις. Φυσικά ποτέ δεν θα απαγορεύσουμε να γράφετε ελληνικά, αν είναι δυνατόν!

Το να γράφουμε μία περίληψη στα αγγλικά νομίζω είναι αρκετά χρονοβόρο και πρακτικά αδύνατο. Ίσως κάποιες ερωτήσεις μόνο χαρακτηριστικές είναι καλό να μεταφέρουμε στα αγγλικά στο FAQS.
Title: Re: Θερμή Παράκληση!!!
Post by: xenios on January 23, 2007, 20:11:49
Καλησπέρα, για να πω την αλήθεια συμφωνώ με τα λεγόμενα του supernet αλλά δεν είχα το θάρρος να ανοίξω θέμα από τον φόβο της παρεξήγησης. 

Η πρώτη του απάντηση για το θέμα με κάλυψε πλήρως σαν Έλληνα
αλλά:

Έχω παρατηρήσει ότι 2 άνθρωποι μας υποστηρίζουν data - elia, αυτό σημαίνει γιγάντιος φόρτος εργασίας...

Δεδομένου ότι θέλουν να διαδώσουν το elxis στο εξωτερικό, και εγώ το ίδιο θα ζήταγα από τους χρήστες μου στο πρώτο διάστημα έως ότου μαζευτεί ένας ικανοποιητικός όγκος πληροφοριών, υπάρχουν όμως πολλά ζητήματα που προκαλούν διπλή συγκίνηση όπως, γιατί στο SMF forum να γράφουν οι άραβες και οι τούρκοι στην γλώσσα τους και να έχουν υποστήριξη αλλά (2η συγκίνηση) γιατί να μην μπορώ εγώ να καταλάβω τι λένε για ένα θέμα που με αφορά????  Άδικο δεν είναι?

Όλο το θέμα είναι δίκοπο μαχαίρι, γιατί όμως?

Η εμπειρία μου σε μεταφράσεις μου λέει κάτι που έχω ξαναπεί, υποστήριξη για κάθε μια από τις ενδιαφερόμενες  γλώσσες από αντίστοιχους Moderators!!!   Ένας για κάθε γλώσσα!!

Μπορεί να φαίνεται υπερβολή όμως δεν είναι!

"Ήδη θα συζητούσαμε για ένα θέμα λιγότερο...."

Παρόλαυτα επειδή συνειδητά νοιώθω ενεργό μέλος της κοινότητας elxis, αυτό που σίγουρα μπορώ και θα κάνω για να βοηθήσω εμε και αλλήλους είναι τις μικρές μου και σχετικά εύκολες απορίες να τις δημοσιεύω στα 
αγγλικά (αλλά και στα ελληνικά γιατί υπάρχουν και έλληνες που δεν καταλαβαίνουν αγγλικά ή που το κάνουν ζήτημα έθνους και αρχών για κάτι το οποίο είναι ελληνικό να μεταφράζεται και να επεξηγήτε πρώτα σε άλλη γλώσσα [και δεν έχουν και άδικο ίσως, δεν ξέρω])  και τα σχετικά μεγάλα μου θέματα που απαιτούν πολύπλοκη ορολογία, αποκλειστικά στην μητρική μου για όλους τους προαναφερόμενους λόγους.

Είναι πολύ όμορφο να υπάρχει συνεργασία με όλους εμάς και να καταλαβαίνουμε ο ένας τις ανάγκες του άλλου, εμένα αυτό μου αρέσει πάρα πολύ και έτσι θα προσπαθήσω να βοηθήσω και τις 2 πλευρές, Έλληνες - Αλλοδαπούς, όμως πάνω από όλα τον εαυτό μου...


Πολύ πολύ πολύ φιλικά


Αλέξης!!! :) :) :) :) :) ;) ;)
Title: Re: Θερμή Παράκληση!!!
Post by: datahell on January 23, 2007, 22:02:42
Αλέξη ποτέ μην φοβηθείς μην παρεξηγηθείς λέγε πάντα αυτό που πιστεύεις χωρίς φόβο ή πάθος.

Έχετε δίκιο, και εγώ χαίρομαι που μπορούμε επιτέλους να μιλάμε άμεσα για ένα λογισμικό στη γλώσσα του και να τυγχάνει η επίσημη γλώσσα του να είναι η ελληνική! Δεν ξανάγινε αυτό! Σε όλα τα άλλα forum, όπου και να πάτε η επίσημη γλώσσα είναι κάποια άλλη και τα ελληνικά site απλά κάνουν support αλλά δεν αποτελούν την πηγή της βασικής ενημέρωσης. Πιάστε όποιο λογισμικό θέλετε. Όλοι είναι "μεταπωλητές ειδήσεων" (βλ joomla, mambo, drupal, linux, smf, phpnuke κλπ). Εδώ είμαστε τυχεροί. Μπορείτε να μιλάτε στα Ελληνικά απευθείας με τους δημιουργούς της εφαρμογής.

Ωστόσο ο βασικός όγκος χρηστών προέρχεται από το εξωτερικό και μελλοντικά αυτή η τάση θα αυξηθεί όσο διαδίδεται το Elxis. Αυτό δεν σημαίνει πως θα πάψουμε να μιλάμε ελληνικά! Αυτό σας το εγγυώμαι. Άλλωστε αυτό θα αναιρούσε και την προσπάθειά μας για ένα ελληνικό cms αξιώσεων. Είμαστε και εγώ και ο Ηλίας περήφανοι που είμαστε Έλληνες και θέλουμε να κάνουμε και εσάς περήφανους κάνοντας το Elxis μία παγκόσμια χρησιμοποιούμενη πλατφόρμα κατασκευής ιστοσελίδων. Σύντομα και πριν την έναρξη δημιουργίας της έκδοσης 2007 θα οργανώσουμε την κοινότητα.

Πέρα του λογοτύπου και του ονόματος του elxis θα αναφέρω τις κωδικές ονομασίες των εκδόσεων επεξηγώντας σύντομα το γιατί ονομάστηκαν έτσι και θα κλείσω εδώ:

- 2006.a alpha
Από το άλφα το πρώτο γράμμα της ελληνικής αλφαβήτου. Το πρώτο Elxis (δοκιμαστική έκδοση).

- 2006 Zeus
Ζευς: Ο πατέρας θεών και ανθρώπων. Η πρώτη σταθερή έκδοση του Elxis. υπάρχουν online site που τρέχουν ακόμα σε αυτή την έκδοση!

- 2006.1 Rio
Δανεισμένο από το Ρίο της Αχαΐας και την εκεί γέφυρα. Στην έκδοση 2006.1 εισήχθηκε το σύστημα γεφύρωσης του elxis.

- 2006.2 Medusa
Στην έκδοση 2006.2 εισήχθηκε ο floodblocker και ο elxis defender. Συστήματα προστασίας και υπεράσπισης του CMS. Η Μέδουσα από την έκδοση 2006.2 φυλά το Elxis.

- 2006.3 OpenMind
Η πρώτη δημόσια έκδοση του elxis. Η μόνη έκδοση που πήρε αγγλικό όνομα (open mind = ανοιχτό μυαλό) και αυτό για να δηλώσει σε όλο τον κόσμο ότι το elxis είναι εδώ: Ανοιχτό σε όλους, open source, με νέα φιλοσοφία και μυαλά.

- 2006.4 Nestor
Από τον αρχαίο σοφό βασιλιά Νέστορα. Το Elxis σε αυτή την έκδοση έγινε σοφότερο καθώς βασιζόμενο στην προϋπάρχουσα εμπειρία και στη δημοσίευση του 2006.3 διόρθωσε μικρά προβλήματα που είχαν εντοπιστεί (αν και, ακόμα και εδώ, σύμφωνα με την συνήθειά μας, εισήχθησαν και νέες λειτουργίες).
Title: Re: Θερμή Παράκληση!!!
Post by: rentasite on January 23, 2007, 22:24:36
Quote
Έχετε δίκιο, και εγώ χαίρομαι που μπορούμε επιτέλους να μιλάμε άμεσα για ένα λογισμικό στη γλώσσα του και να τυγχάνει η επίσημη γλώσσα του να είναι η ελληνική! Δεν ξανάγινε αυτό! Σε όλα τα άλλα forum, όπου και να πάτε η επίσημη γλώσσα είναι κάποια άλλη και τα ελληνικά site απλά κάνουν support αλλά δεν αποτελούν την πηγή της βασικής ενημέρωσης. Πιάστε όποιο λογισμικό θέλετε. Όλοι είναι "μεταπωλητές ειδήσεων" (βλ joomla, mambo, drupal, linux, smf, phpnuke κλπ). Εδώ είμαστε τυχεροί. Μπορείτε να μιλάτε στα Ελληνικά απευθείας με τους δημιουργούς της εφαρμογής.

Δεν θα μπορούσα να το πω καλύτερα  ;) :D ;)  Γι αυτό και προτιμάμε το ELXIS αλλά και για πολλούς άλλους λόγους.

Υπομονή βρε παιδιά! Το Elxis είναι νέο, δεν έχει ακουστεί - δεν έχει μαθευτεί. Όταν θα το μάθουν και θα το αγαπήσουν γι αυτά που κάνει, και για το ότι είναι πραγματικά Ελληνικό... θα σας πω εγώ τότε  ;)

Δεν ξεχνώ ότι τέλη Σεπτέμβρη αρχές Οκτώβρη έψαχνα κάποιο CMS σαν τρελός!!! Έψαχνα αρκετά στο Google, για κάτι το διαφορετικό. Και ΠΟΤΕ δεν φανταζόμουν ότι αυτό που τελικά θα επιλέξω, είναι Ελληνικό! ΠΟΤΕ!!! Τέλος πάντων...... από σπόντα έμαθα για το Elxis. Κάποιο άτομο σε κάποιο άλλο Forum μου κανε post την πρόταση του και έτσι έμαθα ότι υπάρχει το Elxis.

Η καλύτερη λοιπόν διάδοση και η καλύτερη διαφήμιση είναι η δουλειά που γίνεται.
Title: Re: Θερμή Παράκληση!!!
Post by: CREATIVE Options on January 23, 2007, 23:17:13
Είμαστε και εγώ και ο Ηλίας περήφανοι που είμαστε Έλληνες και θέλουμε να κάνουμε και εσάς περήφανους κάνοντας το Elxis μία παγκόσμια χρησιμοποιούμενη πλατφόρμα κατασκευής ιστοσελίδων.

Είμαι και εγώ περήφανος Έλληνας ! ! !

Σχετικά με το όλο θέμα που ζητιέται, θα ήθελα να ήμουν λιτός.

Η προθέσεις μου και η θέση μου, για τα πιστεύω και θέλω τον δημιουργών του Elxis νομίζω ότι είναι ευδιάκριτα μέσα στο κοινότητα μας.

Απλά έχω να πω, ας συνεχίσουμε την καλή δουλειά όλοι μαζί όπως μπορεί ο καθένας να βοηθήσει.
Title: Re: Θερμή Παράκληση!!!
Post by: ubuntos on January 24, 2007, 00:53:53
το είπατε πιο πάνω
" Σε όλα τα άλλα forum, όπου και να πάτε η επίσημη γλώσσα είναι κάποια άλλη και τα ελληνικά site απλά κάνουν support αλλά δεν αποτελούν την πηγή της βασικής ενημέρωσης"

μην το γυρίσουμε στα Αγγλικά και γίνει με το elxis το αντίθετο, να είναι επίσημη γλώσσα τα Ελληνικά και να κάνει support στα Αγγλικά
Από την άλλη, όπως και όλοι εμείς μάθαμε Αγγλικά ή οτιδήποτε άλλο για τα προιόντα που μας προσφέρουν οι άλλοι, ευκαιρία τώρα οι άλλοι να μάθουν Ελληνικά  ;)

Title: Re: Θερμή Παράκληση!!!
Post by: kk_xaris on January 24, 2007, 08:59:14
Γειά σας, θα μπω και εγώ στη συζήτηση.
Καταρχίν συμφωνώ με το ότι κανένας  δεν είναι αναγκασμένος  να κάνει κάτι που του επιβάλλουν οι άλλοι.
Θέλει να γράψει στα αγγλικά να γράψει στα αγγλικά, θέλει να γράψει στα ελληνικά να γράψει στα ελληνικά, θέλει να γράψει στα γερμανικά να γράψει στα γερμανικά.
Αλλά πιστεύω ότι αφού ξεκινήσατε με κάτι αμιγώς ελληνικό αρχικά και μετά θέλετε  λίγο ως πολύ  να το αγγλικοποιήσετε να το αφήσετε στο ελληνικό κομμάτι, διότι είμαι σίγουρος ότι δεν καταλαβαίνουν όλοι αγγλικά και γερμανικά, σε αυτό το forum.
Title: Re: Θερμή Παράκληση!!!
Post by: datahell on January 24, 2007, 10:00:21
Αλλά πιστεύω ότι αφού ξεκινήσατε με κάτι αμιγώς ελληνικό αρχικά και μετά θέλετε  λίγο ως πολύ  να το αγγλικοποιήσετε να το αφήσετε στο ελληνικό κομμάτι, διότι είμαι σίγουρος ότι δεν καταλαβαίνουν όλοι αγγλικά και γερμανικά, σε αυτό το forum.

Δεν μίλησε κανείς για αγγλικόποίηση, όπως λες. Το ξαναλέω: όποιος μπορεί και θέλει ας γράφει τις ερωτήσεις στα αγγλικά και κυρίως σε θέματα που αφορούν συχνά παρουσιαζόμενα προβλήματα. Κανείς δεν εξαναγκάζει κανέναν να γράψει σε άλλη γλώσσα. Τίποτε άλλο. Δεν νομίζω ότι έχει αξία να συνεχίσουμε αυτό το θέμα.
Title: Re: Θερμή Παράκληση!!!
Post by: babis1 on January 24, 2007, 13:03:34
εμενα παλι με ικανοποιη το ελληνικο φορουμ γιατι μπορω και ξεκαθαριζω λογο της γλωσσας πολυ πιο γρηγορα τα πραγματα που με απασχολουν και παραλληλα βλεπω και τις ερωτησεις των αλλων εχω μπει σε πολλα φορουμ ξενα αλλα δεν καταλαβα ουτε τα μισα και αυτο γιατι πρεπει ενω μπορω και μιλαω αγγλικα να αφιερωσω χρονο να μαθω ορολογιες συντακτικο κλπ θα ηθελα ομως πραγματικα να μπορεσω καποια στιγμη να τα γραφω και στα αγγλικα και δεν πιστευω οτι αυτο θα με μειωση σαν ελληνα απλα πρεπει ολοι να γραφουμε και να διαβαζουμε πολυ καλα αγγλικα (η αλλη γλωσσα) γιατι αν οχι δεν θα συνεννοηθουμε ποτε αρα.................εγω χρειαζομαι ενα πολυ καλο προγραμμα μεταφρασης και τοτε θα τα δημοσιευω εις διπλουν .΄.........τι προτεινετε?
Title: Re: Θερμή Παράκληση!!!
Post by: eliasan on January 24, 2007, 13:49:31
Καλημέρα και από εμένα,

Δεν είπαμε ποτέ να αγγλικοποιήσουμε το forum!!!
Είναι απίστευτα μεγάλη τιμή για εμάς το γεγονός ότι μπορούμε και μιλάμε στα Ελληνικά, σε ένα Ελληνικό forum, υποστηρίζοντας μία Ελληνική προσπάθεια.

Δεν θα θέλαμε όμως να δούμε το Elxis να αυτοπεριορίζεται στα στενά όρια της Ελλάδας, λόγω της εντύπωσης που μπορεί να δοθεί εξαιτίας της αποκλειστικής χρήσης της Ελληνικής γλώσσας.

Κι επειδή μία εικόνα χίλιες λέξεις, δείτε τι προσπαθούμε να αποφύγουμε. Το πρώτο είναι το πλέον χαρακτηριστικό:
http://www.mitra.ir
http://www.openphpnuke.info/
http://www.phpcms.de/forum/index.de.html

Ζητάμε λοιπόν τη βοήθεια όσων μπορούν, να αποτρέψουμε ένα τέτοιο σκηνικό.

Απλές και καθαρές κουβέντες.
Title: Re: Θερμή Παράκληση!!!
Post by: kk_xaris on January 24, 2007, 16:16:35
Νομίζω ότι με παρεξηγήσατε!!!!
Τόνισα ότι όποιος  θέλει να γράψει να γράψει σε οποια γλώσσα επιθυμεί.
Το forum είναι ήδη πολύ  καλό, απλά πίστευω ότι αν γίνονται όλες οι ερωτήσεις και απαντήσεις στα αγγλικά θα χάσει την αξία του για αυτούς που δεν ξέρουν αγγλικά.
Αυτά datahell.
Title: Re: Θερμή Παράκληση!!!
Post by: CREATIVE Options on January 24, 2007, 16:48:38

Ναι αλλά δεν είναι δύσκολο, για  όσους ξέρουν αγγλικά να περιγράφουν σύντομα, τουλάχιστον την απάντηση τους και στα αγγλικά.
Title: Re: Θερμή Παράκληση!!!
Post by: rentasite on January 24, 2007, 16:53:35
Ναι αλλά δεν είναι δύσκολο, για  όσους ξέρουν αγγλικά να περιγράφουν σύντομα, τουλάχιστον την απάντηση τους και στα αγγλικά.

Μάλλον δεν διάβασες την πρώτη απάντηση του Γιάννη.

Το forum φτιάχθηκε με συγκεκριμένη δομή και  οδηγίες και αυτές ακολουθούνται.
Title: Re: Θερμή Παράκληση!!!
Post by: CREATIVE Options on January 24, 2007, 16:57:20
Ναι αλλά δεν είναι δύσκολο, για  όσους ξέρουν αγγλικά να περιγράφουν σύντομα, τουλάχιστον την απάντηση τους και στα αγγλικά.

Μάλλον δεν διάβασες την πρώτη απάντηση του Γιάννη.

Το forum φτιάχθηκε με συγκεκριμένη δομή και  οδηγίες και αυτές ακολουθούνται.

Το να γράφουμε μία περίληψη στα αγγλικά νομίζω είναι αρκετά χρονοβόρο και πρακτικά αδύνατο. Ίσως κάποιες ερωτήσεις μόνο χαρακτηριστικές είναι καλό να μεταφέρουμε στα αγγλικά στο FAQS.

Εγώ νομίζω ότι δεν είναι χρονοβόρο, και από την πλευρά μου το κάνω σε κάθε σημαντικό θέμα.
Title: Re: Θερμή Παράκληση!!!
Post by: eliasan on January 24, 2007, 17:51:01
Παίδες!!!!

Μην το παιδεύουμε άλλο και ας επικεντρωθούμε ξανά στο Elxis!

Όλοι καταλάβαμε αυτό που όλοι θέλουμε να πούμε.
Προτείνω να κλείσει το θέμα εδώ.
Title: Re: Θερμή Παράκληση!!!
Post by: babis1 on January 24, 2007, 18:19:22
παντως γενικα ειναι για καλο θα προσπαθησω και εγω να βαλω μπροστα τις ξεχασμενες γνωσεις της αγγλικης και θα ξεκινησω με τις ερωτησεις μου αλλα ....baby steps please
Title: Re: Θερμή Παράκληση!!!
Post by: datahell on January 24, 2007, 19:07:30
Hello, my name is John. James John!  :P
Title: Re: Θερμή Παράκληση!!!
Post by: babis1 on January 24, 2007, 20:02:07
data so far so good.......πως τα μιλαω
λοιπον ακουστε τι μου συνεβη παω καναδα το 2000 για να δουλεψω σαν μουσικος μαζι μου ερχεται και ενας τραγουδιστης γνωστος (οχι τοπ) μολις φτασαμε τοροντο του λεω περιμενε να μαζεψω τα μηχανηματα μου και θα περασουμε μαζι τον ελεγχο γιατι εκεινος δεν ηξερε λεξη αγγλικα εκεινος στην μια βαλιτσα που ηταν ασηκωτη ειχε παρα πολλα cd δικα του και ηθελε να τα περασει για να τα πουληση στο μαγαζι που θα δουλευαμε υποψιν ειχαμε employmend visa και δεν θα καναν ελεγχο (τοτε) εγω αργουσα γιατι τα πραγματα μου ηταν σκορπια και εκεινος αγχωθηκε πολυ περνει τις βαλιτσες και παει μονος του απο μακρια ακουω κατι φωνες και τι τους ελεγε εδειχνε την βαλιτσα και φωναζε δε βαλιτς δε κοστουμ δηλ προσπαθουσε να τους πει οτι η βαλιτσα εχει κουστουμια και να μην την ανοιξουν......περασα πολλα για να το αποφυγουμε αλλα μετα αυτο το δε βαλιτς δε κοστουμ εμεινε σλογκαν :D :D :D :D
Title: Re: Θερμή Παράκληση!!!
Post by: datahell on January 24, 2007, 21:20:28
Καλό  :D
Αυτό μου θύμισε τη διαφήμιση: "πουλ όβερ δε γαϊδάρ"
Title: Re: Θερμή Παράκληση!!!
Post by: xenios on January 24, 2007, 21:57:01
μπλα μπλα μπλα μπλα μπλα μπλα μπλα μπλα μπλα μπλα μπλα μπλα μπλα μπλα bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla  ;D ;D ;D :-*
Title: Re: Θερμή Παράκληση!!!
Post by: rentasite on January 24, 2007, 22:25:49
Hello, my name is John. James John!  :P

Και εγώ θ' αρχίσω μαθήματα Ελληνικών στους ξένους φίλους μας.

Άννα να ένα νινί :o

Σωστά ειπώθηκε. Το εξαντλήσαμε το θέμα - το ξεχειλώσαμε ;D
Title: Re: Θερμή Παράκληση!!!
Post by: apollonios_aparadektos on January 25, 2007, 00:02:31
Με την παροδο των χρονων και παρατηρωντας τι γινεται γυρω μου καταλαβα οτι ολα ειναι θεμα αναγκης και τιποτα περισσοτερο.
Προσωπικα οσες φορες ειχα αναγκη για καποια πραγματα στο Joomla αναγκαστηκα να διαβασω κουτσα στραβα και με το systran αγκαζε και γαλλικα και ιταλικα και κινεζικα. Και ολα αυτα για ποιο λογο?
Διοτι ειχα αναγκη, διοτι καιγομουν να παρω πληροφοριες για το ταδε κομπονεντ (πχ)

Ετσι λοιπον και στην περιπτωση που συζηταμε, δεν χρειαζεται να γραφετε τις παρατηρησεις σας και οτιδηποτε αλλο στα αγγλικα. Απο τη στιγμη που το ελξις ειναι αναγκαιο εργαλειο για τους χρηστες αλλων χωρων, θα στρωθουν και θα μαθουν ελληνικα.
Στην τελικη αυτοι εχουν αναγκη οχι εμεις.  ;)
Title: Re: Θερμή Παράκληση!!!
Post by: rentasite on January 25, 2007, 00:07:55
Απο τη στιγμη που το ελξις ειναι αναγκαιο εργαλειο για τους χρηστες αλλων χωρων, θα στρωθουν και θα μαθουν ελληνικα. Στην τελικη αυτοι εχουν αναγκη οχι εμεις.  ;)

Η παραπάνω φράση του Apolloniou μου θύμισε 2 Open Source εφαρμογές & 1 εμπορική εφαρμογή που (αναγκαστικά) στρώθηκα να μεταφράσω γραμμή γραμμή για να είναι διαθέσιμες  και στα Ελληνικά!

Στην τελική...... είχα την ανάγκη τους και όχι αυτοί, την δική μου.  ;)
Title: Re: Θερμή Παράκληση!!!
Post by: datahell on January 25, 2007, 18:12:32
Άρα βγάλαμε πόρισμα: δεν θα γράφουμε εμείς αγγλικά, θα μάθουν αυτοί ελληνικά!
Που 'σαι Λιακόπουλε να μας δεις!
αχχαχαχαχααχαχαχαχ  :D
Title: Re: Θερμή Παράκληση!!!
Post by: xenios on January 25, 2007, 18:17:13
Έεεεελα ο datahell!!!

Παίδες ελλήνων!! μου φένεται ότι αυτό ήταν το καλύτερο θέμα που έχει ανοιχτεί! Έσπασε λίγο την μονοτονία της πληροφόρησης!!


Μπράβο μας!
;)
Title: Re: Θερμή Παράκληση!!!
Post by: rentasite on January 25, 2007, 18:17:40
Που 'σαι Λιακόπουλε να μας δεις! αχχαχαχαχααχαχαχαχ  :D

Off topic: Δεν του δίνεις κανέναν οδηγό του Elxis, να αρχίσει να πουλάει κι αυτός τίποτα?  ;D :D ;D ;)
Title: Re: Θερμή Παράκληση!!!
Post by: babis1 on January 25, 2007, 19:06:28
παντως εγω δημοσιευσα το πρωτο μου εις την αγγλικην το θεμα ειναι οτι δεν θα υπαρχει στο ελληνικο μερος τωρα το συμπερασμα μου οταν δωθη η λυση θα δημοσιευσω στο ελληνικο κατευθειαν τη απαντηση ετσι θα ειμαστε ολοι happy(παω στην νταϊνα που ειναι διπλα στο λεκι να φαω ενα στεκι)
Title: Re: Θερμή Παράκληση!!!
Post by: apollonios_aparadektos on January 26, 2007, 12:37:36
Άρα βγάλαμε πόρισμα: δεν θα γράφουμε εμείς αγγλικά, θα μάθουν αυτοί ελληνικά!
Γιάννη μόνο και μόνο γι αυτόν τον λόγω οι ξένοι στο μέλλον θα μας ευγνωμονούν. Όπως οι αρχαίοι μας πρόγονοι έδωσαν τα φώτα του πολιτισμού, έτσι κι εμείς θα δώσουμε τα δικά μας φώτα στον σύγχρονο ηλεκτρονικό πολιτισμό! Απλά το τίμημα θα είναι να μάθουν την γλώσσα μας!  ;)
Title: Re: Θερμή Παράκληση!!!
Post by: datahell on January 26, 2007, 13:40:05
Ωραία Απαράδεκτε, τότε θα οργανώσουμε open source μαθήματα Ελληνικών δια αλλοδαπούς. Η διαχείριση θα είναι μόνο στα Ελληνικά (και μάλιστα στα αρχαία) και όποιος δεν καταλαβαίνει ή πιάνεται αδιάβαστος θα πρέπει να ξανά-εγκαθιστά το Elxis για τιμωρία και παραδειγματισμό. Ε, φαντάζομαι μετά από κάποιες χιλιάδες εγκαταστάσεις που θα κάνει ο καθένας τους μετά θα παίζει το Elxis στα δάχτυλα ακόμα και με Ελληνικά. χοχοχοχο  :D
Title: Re: Θερμή Παράκληση!!!
Post by: rentasite on January 26, 2007, 14:45:45


Ζήτω το iso-8859-7.   ;D  Ζήτω το windows-1253  :D

Να καθιερωθούν ως default charsets του Elxis* και όχι μόνο!!!

* Πλάκα κάνω
Title: Re: Θερμή Παράκληση!!!
Post by: eliasan on January 26, 2007, 14:57:38
... και ύστερα ήλθαν οι μέλισσες.


Υ.Γ.
Που και αυτές ομιλούσαν απταίστως Ελληνικά διότι χρειάστηκε να χρησιμοποιήσουν το Elxis, οπότε στην ανάγκη, έκατσαν και έμαθαν τη γλώσσα...
Title: Re: Θερμή Παράκληση!!!
Post by: apollonios_aparadektos on January 26, 2007, 15:13:32
Η διαχείριση θα είναι μόνο στα Ελληνικά (και μάλιστα στα αρχαία)
Γιαννη πλακα πλακα πεταξες μια φοβερη ιδεα!! ξερεις ποσο όφελος θα ειχε το ελξις αν εβγαινε και στα αρχαια ελληνικα?
1) Σιγουρα γνωριζεις οτι παρα πολλοι λαοι στην εκπαιδευση τους εχουν ως βασικο μαθημα τα αρχαια ελληνικα. Αρα θα ηταν πιο ευκολο γι αυτους να χρησιμοποιουν το ελξις.
2) Με καταλληλους χειρισμους και σωστη επικοινωνιακη πολιτικη τουλαχιστον για 2 μερες θα παιζονταν στα καναλια. Οπως θα εχεις παρατηρησει κατα καιρους παρουσιαζονται στις ειδησεις διαφορες καινοτομιες που αφορουν την πληροφορικη και το ιντερνετ. Για δες τιτλο:
"Η αρχαια ελληνικη γλωσσα, συναντα τη συγχρονη τεχνολογια" και διπλα το σημα του ελξις με τον μαιανδρο  ;) ;) ;) ;) ;) ;)

... και ύστερα ήλθαν οι μέλισσες.
Απωλέσθη η μπάλα ή ατυχώς δοκώ?
Title: Re: Θερμή Παράκληση!!!
Post by: babis1 on January 26, 2007, 15:18:03
Απωλέσθη η μπάλα ή ατυχώς δοκώ?
δοκαρι και μεσα εγω θα γραφω και αγγλικα και ελληνικα οπου τους πιασουμε εξαλλου η αγορα ειναι ελευθερη(ωχ ασχετο μαλλον με εχουν επιρρεασει οι παρουσιασεις) ;D
Title: Re: Θερμή Παράκληση!!!
Post by: datahell on January 26, 2007, 16:34:48
Εχμ... ομολογώ πως την ιδέα των αρχαίων ελληνικών ή τουλάχιστον μίας πολυτονικής μετάφρασης την έχω σκεφτεί εδώ και καιρό... Το πρόβλημα είναι ότι δεν είμαι φιλόλογος για να αποδώσω σωστά τους όρους και δεν έχει ιδιαίτερη πρακτική σημασία.